قضاوتهاى نسبى

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
خدا را چگونه بشناسیم
نسیم قدسى و طوفان خطرناک!یک مسئله جنجالى

 

مثالى که ذکر شد مربوط به مردمى بود که در یک زمان و در یک منطقه معین از سواحل هند تا صحراهاى ایران با این پدیده برخورد مى کنند. این افراد همانند نقاط کوچکى هستند بر نوار زمان که در محل که مشخصى قرار گرفته اند.

آنها هر کدام یک واقعه را از دیدگاه خاص خود مى بینند. نسیم و طوفانى که وزیده، خارج از دید محدود آنها معلول یک رشته وقایعى است از حوادث طولانى گذشته و براى آینده نیز علت بسیارى از اتفاقات آینده خواهد بود. به بیان روشنتر، این واقعه خود در یک رشته زنجیر از حوادث قرار گرفته که به دیگر حوادث جهان نیز مرتبط است.این رشته هاى تنیده در یکدیگر هیچگاه مربوط به یک حادثه در یک زمان خاص نمى باشند بلکه خود تاریخچه مفصلى دارند. اگر دیدگاه اندیشه و فکر خودمان را وسعت دهیم، به خوبى در مى یابیم این حادثه به «مکان» و «زمان» خاص خود محدود نمى شود بلکه گستره حادثه مربوط به رشته هاى نامحدودى مى شود که تا عمق «ازلیت و ابدیت» پیش مى روند.

بنابراین یک حادثه به تنهایى قابل قضاوت نیست بلکه آن را باید هم از جهات ریشه و عللش و هم از جهت آثار به جاى مانده از آن قضاوت کرد. به عبارت دیگر، یک حادثه را باید در مجموعه «زمان» و «مکان» در نظر گرفت و آن را به صورت «چهار بُعدى» و با تمام رگ و ریشه ها و شاخه و برگهایش مشخص ساخت. سپس مى توان درباره آن قضاوت کرد.

اگر چه درافعال و کردار ما شایع است اما از کوتاه نظرى است که حوادث را صرفاً از جهت منافع خودمان ببینیم و به آن رنگ و لعاب کلى و جهانى بزنیم. این امر در روابط بین دول هم موضوع قابل توجهى است. براى مثال تصادم بین دو قطب سیاست جهانى باعث مى شود تا دولتها در منطقه محدودى مثل «کوبا» و در برابر یکدیگر صف آرایى کنند. دولتهاى مختلف این جریان را بر اساس منافع خود مورد بررسى و قضاوت قرار مى دهند. یکى آن را پیروزى درخشانى تلقى مى کند و یکى دیگر آن را به صورت یک پیش آمد سوء تعبیر مى کند.

بدیهى است که این قضاوتها با وجود ادعاى کلى و مطلق بودن، فقط نگاههاى نسبى به جهان هستند. تنها یک فیلسوف جهان بین که منافع خاصى دراین حوادث ندارد مى تواند از نظر وضع عمومى جهان یک قضاوت مطلق و کلى ارایه دهد که آن هم نسبت به زمان خود و در حد معلوماتش خواهد بود و نه مطلق از جمیع جهات.44

با توجه به این مطالب است که مسئله نیک و بد بودن موجودات جهان به کلى از بین مى رود و با از بین رفتن چنین چیزى، پایه هاى لرزان «دوگانه پرستى» نیز درهم مى ریزد.

نسیم قدسى و طوفان خطرناک!یک مسئله جنجالى
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma