نگاهى گذرا بر زندگى پربرکت مرجع عظیم الشّأن حضرت آیة اللّه العظمى مکارم شیرازى «دام ظلّه»

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
رساله توضیح المسائل
مسائل عمومى مورد ابتلاء

1ـ آغاز پربرکت

حضرت آیة اللّه العظمى مکارم شیرازى در سال 1345 هجرى قمرى در شهر شیراز در میان یک خانواده مذهبى که به فضائل نفسانى و مکارم اخلاقى معروفند دیده به جهان گشود. معظّم له تحصیلات ابتدایى و دبیرستانى خود را در شیراز به پایان رسانید. هوش و حافظه قوى و استعداد ممتاز، وى را در محیط مدرسه در ردیف شاگردان بسیار ممتاز قرار داده بود.

2ـ حیات علمى

با اینکه هیچ یک از افراد خانواده معظّم له در کسوت روحانیّت نبود، تنها عشق شدید به معارف اسلامى (طىّ حوادث جالبى) سرانجام ایشان را به این رشته پرافتخار کشانید. معظّم له در حدود 14 سالگى رسماً دروس دینى را در «مدرسه آقا باباخان شیراز» آغاز کرد و در مدت اندکى نیازهاى خود را از علوم: صرف، نحو، منطق، معانى، بیان و بدیع به پایان رسانید. سپس توجه خود را به رشته فقه و اصول معطوف ساخت و به خاطر نبوغ فوق العاده اى که داشت. مجموع دروس مقدّماتى و سطح متوسط و عالى را در مدّتى نزدیک به چهار سال! به پایان رساند. در همین سالها گروهى از طلاّب حوزه علمیّه شیراز را نیز با تدریس خود بهره مند مى ساخت، و گاه در یک روز ـ علاوه بر درسهایى که خود مى خواند ـ هشت جلسه تدریس داشت!

ایشان در 18 سالگى وارد حوزه علمیّه قم شدند و قریب پنج سال از جلسات علمى و درس اساتید بزرگ آن زمان مانند حضرت آیة اللّه العظمى بروجردى و آیات بزرگ دیگر رضوان اللّه علیهم بهره گرفتند.

3ـ هجرت در جوانى

معظّم له براى آشنایى با نظرات و افکار اساتید بزرگ یکى از حوزه هاى عظیم شیعه در سال 1369 هـ ق وارد حوزه علمیّه نجف اشرف گردیدند و در آنجا در دروس اساتید عالى مقام و بزرگى همچون آیات عظام آقاى حکیم و آقاى خوئى و آقاى سید عبدالهادى شیرازى و اساتید برجسته دیگر ـ قدّس اللّه اسرارهم ـ شرکت جستند.

4ـ رسم دیرینه حوزه

معظّم له در سن 24 سالگى به اخذ درجه اجتهاد مطلق از محضر دو نفر از آیات بزرگ نجف نائل شدند.

5ـ رجعتى پس از هجرت

معظّم له در ماه شعبان سال 1330 هجرى شمسى به ایران بازگشت و در شهر مقدّس قم که آن روز مشتاق رجال علمى بود مأوا گزید و در جمعى که باید بعداً اثرى بس عظیم بوجود آورند وارد شد.

6ـ حوزه اى دیگر، درسى دیگر

حضرت آیة اللّه العظمى مکارم شیرازى بعد از بازگشت به ایران به تدریس سطوح عالى و سپس خارج «اصول» و «فقه» پرداختند و قریب 50 سال است که حوزه گرم درس خارج ایشان مورد استقبال طلاّب و فضلاست; بسیارى از کتب مهمّ فقهى را تدریس کرده و به رشته تحریر درآورده اند. در حال حاضر حوزه درس خارج ایشان یکى از پرجمعیّت ترین دروس حوزه هاى علمیّه شیعه است و قریب به دو هزار نفر از طلاّب و فضلاى عالیقدر از محضر ایشان استفاده مى کنند. ایشان از آغاز دوران جوانى به تألیف کتاب در رشته هاى مختلف عقاید و معارف اسلامى و مسأله ولایت و سپس تفسیر و فقه و اصول پرداختند، و یکى از مؤلّفان بزرگ جهان اسلام محسوب مى شوند.

7ـ حیات سیاسى

معظّم له در انقلاب اسلامى حضور فعّال داشتند و به همین دلیل چند بار به زندان طاغوت افتادند و به سه شهر «چابهار»، «مهاباد» و «انارک» تبعید شدند، در تدوین قانون اساسى در خبرگان اوّل نیز نقش مؤثّرى داشتند.

8ـ خدمات ارزنده معظّم له:

در رژیم طاغوت احساس مى شد که حوزه علمیّه قم نیازمند یک نشریه عمومى است تا بتواند با نشریات گمراه کننده اى که بدبختانه تعداد آنها نیز کم نبود مبارزه نماید.

معظّم له با همکارى جمعى از دانشمندان براى انتشار نشریّه ماهانه «مکتب اسلام» که با کمک بزرگان حوزه علمیّه قم تأسیس شده بود، همکارى نمود. این نشریّه در جهان شیعه بى سابقه بود و شاید از نظر وسعت انتشار ـ در میان مجلاّت علمى و دینى ـ در تمام جهان اسلام، جزء درجه اوّلها بود.

9ـ مجموعه تألیفات و آثار:

از معظّم له حدود یکصد و بیست جلد کتاب منتشر شده که بعضى از آنها بیش از سى بار تجدید چاپ گردیده است و بعضى به بیش از ده زبان زنده دنیا ترجمه شده و در کشورهاى مختلف انتشار یافته است که به اسامى آنها اشاره مى شود:

1ـ ترجمه شیوا و روان قرآن مجید 2ـ تا 28 تفسیر نمونه (فارسى، عربى، اردو، انگلیسى و ترکى) 29ـ تا 38 تفسیر موضوعى پیام قرآن (عربى و فارسى)
39ـ 40 ترجمه تفسیر المیزان 41 و 42 و 43ـ اخلاق در قرآن 44ـ فیلسوف نماها 45ـ مدیریت و فرماندهى در اسلام 46ـ زهرا، برترین بانوى جهان. 47ـ زندگى در پرتو اخلاق. 48ـ جلوه حق 49ـ عود ارواح و ارتباط با ارواح 50ـ پرسشها و پاسخهاى مذهبى 51ـ خطوط اصلى اقتصاد اسلامى 52ـ انگیزه گرایش به مذاهب 53ـ خدا را چگونه بشناسیم؟ 54ـ آفریدگار جهان 55ـ رهبران بزرگ و مسؤولیّتهاى بزرگتر 56ـ قرآن و آخرین پیامبر 57ـ معاد و جهان پس از مرگ 58ـ عقیده یک مسلمان 59ـ مهدى انقلابى بزرگ 60ـ ارزشهاى فراموش شده 61ـ پایان عمر مارکسیسم 62ـ آخرین فرضیه هاى تکامل 63ـ آیین ما (ترجمه اصل الشّیعه) 64ـ پنجاه درس اصول عقاید براى جوانان (فارسى، عربى، انگلیسى، چینى و فرانسه) 65ـ سرگرمیهاى خطرناک 66ـ نماز مکتب عالى تربیت 67ـ معراج، شقّ القمر، نماز در قطبین 68ـ معمّاى هستى 69ـ فلسفه شهادت 70ـ اسرار عقب ماندگى شرق 71ـ چهره اسلام در یک بررسى کوتاه 72ـ در جستجوى خدا 73ـ مشکلات جنسى جوانان 74ـ آنچه از اسلام باید بدانیم 75ـ بحثى درباره ماتریالیسم و کمونیسم 76ـ قرآن و حدیث 77ـ تقلید یا تحقیق 78ـ خمس پشتوانه استقلال بیت المال 79ـ مسأله انتظار 80ـ تفسیر به رأى 81ـ تقیّه سپرى براى مبارزه عمیقتر 82ـ این مسائل براى همه جوانان مطرح است 83ـ اسلام و آزادى بردگان 84ـ یکصد و پنجاه درس زندگى(فارسى و انگلیسى) 85ـ شیوه همسردارى در خانواده نمونه 86ـ طرح حکومت اسلامى 87ـ رساله مقدمه وحى یا... 88ـ التقاط و التقاطیها 89ـ مناظرات تاریخى امام رضا(علیه السلام) 90 و 91ـ اخلاق اسلامى در نهج البلاغه 92ـ رساله توضیح المسائل(فارسى، عربى، اردو، ترکى، انگلیسى، چینى) 93ـ رساله احکام نوجوانان 94ـ رساله احکام بانوان 95ـ مناسک حج (فارسى ـ عربى) 96 و 97ـ استفتائات جدید(فارسى و عربى) 98 و 99 و 100ـ انوار هدایت 101ـ تعلیقات على عروة الوثقى 102 و 103ـ القواعد الفقهیّه 104ـ انوار الفقاهه (کتاب التّجارة ـ مکاسب محرمه) 105ـ انوار الفقاهه (کتاب البیع ـ ولایت فقیه و حکومت اسلامى) 106ـ انوار الفقاهه (کتاب الخمس و الانفال) 107ـ انوار الفقاهه (کتاب الحدود و التّعزیرات) 108 و 109 و 110ـ انوار الاصول (مشتمل بر تقریرات درس خارج اصول) 111 و 112 و 113ـ پیام امام(علیه السلام) (شرح نهج البلاغه) 114ـ ربا و بانکدارى اسلامى (فارسى و عربى) 115ـ طُرُق فرار از ربا 116ـ مثالهاى زیباى قرآن (فارسى و عربى) 117ـ یادآورى هاى ماندگار 118ـ جامعه سالم در پرتو اخلاق 119ـ بحوثٌ فقهیّه (مسائل مهمّ فقهى به زبان عربى) 120ـ حکم الاضحیه

وفّقه اللّه لمرضاته و ایّده اللّه بتأییداته

ناشر                 

مسائل عمومى مورد ابتلاء
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma