گروهى از زنانى که ازدواج با آنان حرام است (مسئله 2042 تا 2061)

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
رساله توضیح المسائل
عیوب فسخ نکاح (مسئله 2038 تا 2041)احکام عقد موقّت (مسئله 2070 تا 2079)

مسأله 2042ـ ازدواج با زنانى که با انسان محرم هستند حرام است، مانند مادر، دختر، خواهر، عمّه، خاله، دختر برادر، دختر خواهر، زن پدر، دختر زن و مادر زن (و شرح آن در مسائل آینده خواهد آمد).

مسأله 2043ـ هرگاه کسى زنى را براى خود عقد نماید، هر چند با او نزدیکى نکرده باشد، مادر و مادر مادر آن زن و مادر پدر او هر چه بالا روند به آن مرد محرم مى شوند، ولى دختر زن و نوه دخترى و پسرى آن زن در صورتى به آن مرد حرام مى شوند که با آن زن نزدیکى کرده باشد.

مسأله 2044ـ عمّه و خاله پدر و عمّه و خاله پدر پدر و عمّه و خاله مادر و عمّه و خاله مادر مادر، هر چه بالا روند به انسان محرمند.

مسأله 2045ـ پدر شوهر و جدّ او هر چه بالا روند و پسر و نوه پسرى و دخترى شوهر، هرچه پایین آیند به زن او محرمند، چه قبل از عقد متولد شده باشند یا بعد از عقد.

مسأله 2046ـ هرگاه زنى را براى خود عقد کند تا وقتى آن زن در عقد اوست نمى تواند با خواهر آن زن ازدواج کند، خواه عقد دائم باشد یا موقّت، حتّى بعد از طلاق مادام که در عدّه است، در صورتى که عدّه رجعى باشد (که شرح آن در کتاب طلاق خواهد آمد)، نمى تواند خواهر او را بگیرد و احتیاط مستحب آن است که در عدّه طلاق بائن که شرح آن خواهد آمد با او ازدواج نکند، همچنین در عدّه متعه، خواه بعد از تمام شدن مدّت باشد و یا بخشیدن مدّت.

مسأله 2047ـ مرد نمى تواند بدون اجازه زن خود، با خواهرزاده یا برادرزاده او ازدواج کند، ولى اگر بدون اجازه آنها را عقد نماید بعد اجازه دهد عقد صحیح است.

مسأله 2048ـ زن مسلمان نمى تواند به عقد کافر درآید، ولی مرد مسلمان می­تواند با زنان اهل کتاب مانند یهود و نصاری ازدواج کند..

مسأله 2049ـ اگر با زن شوهردارى (نعوذ باللّه) زنا کند سپس آن زن از شوهرش طلاق بگیرد بنابر احتیاط نمی تواند با او ازدواج کند؛ ولی اگر حکم را نمی دانسته و ازدواج کرده، می تواند به زندگی خود ادامه دهد.

مسأله 2050ـ اگر با زنی که در عدّه دیگری است زنا کند خواه طلاق رجعی باشد یا غیر رجعی، پس از سپری شدن عدّه، بنابر احتیاط واجب نمی تواند با او ازدواج کند؛ ولی اگر حکم را نمی دانسته و ازدواج کرده، می تواند به زندگی خود ادامه دهد.

مسأله 2051ـ اگر با زن بى شوهرى که در عدّه نيست (نعوذ بالله) زنا کند بعداً مى تواند با او ازدواج نمايد، ولى احتياط مستحب آن است که صبر کند تا آن زن حيض ببيند و بعد از پاک شدن می تواند او را به عقد خود در آورد.

مسأله 2052ـ هرگاه زنى را که در عدّه دیگرى است براى خود عقد کند چنانچه مرد و زن یا یکى از آنان بداند زن در عدّه است و نیز بداند عقد کردن زن در عدّه حرام است آن زن بر او حرام ابدى مى شود، خواه با او نزدیکى کرده باشد یا نه، ولى اگر هیچ کدام نمى دانسته اند زن در عدّه است، یا نمى دانسته اند عقد کردن زن در عدّه حرام است، اگر باهم نزدیکى کرده باشند زن بر او حرام مى شود و اگر نزدیکى نکرده باشند حرام نمى شود. و اگر عقد را وکیل آنها خوانده باشد نه خودشان، در هیچ یک از دو صورت، حرام ابدی حاصل نمی­شود و پس از عدّه می توانند ازدواج کنند.

مسأله 2053ـ هرگاه کسی بداند زنی شوهر دارد و بداند ازدواج با زن شوهر دار جایز نیست و او را برای خود عقد کند، باید از او جدا شود، بعداً هم چنانچه آن زن از شوهرش طلاق بگیرد، بنابر احتیاط واجب نمی تواند با او ازدواج کند هر چند با او نزدیکی نکرده باشد.

مسأله 2054ـ زن شوهردار اگر زنا دهد بر شوهر خود حرام نمى شود، ولى چنانچه توبه نکند و بر عمل خود باقى باشد بهتر است شوهر او را طلاق دهد، امّا مهرش را باید بدهد و اگر مشهور به زنا شود احتیاط واجب طلاق دادن اوست.

مسأله 2055ـ هرگاه کسى با زن شوهردارى (نعوذ باللّه) زنا کند براى توبه کردن لازم نیست به آن مرد بگوید، بلکه باید در پیشگاه خدا توبه حقیقى کند.

مسأله 2056ـ «مادر» و «خواهر» و «دختر» پسرى که لواط داده بر لواط کننده حرام است، خواه لواط دهنده بالغ باشد یا نابالغ، ولى اگر لواط کننده نابالغ باشد حرام نمى شود، همچنین اگر شک داشته باشد که دخول حاصل شده یا نه.

مسأله 2057ـ اگر با «مادر» یا «خواهر» یا «دختر» کسى ازدواج نماید و بعد از ازدواج با آن شخص لواط کند آنها بر او حرام نمى شوند.

مسأله 2058ـ هرگاه کسى در حال احرام که یکى از اعمال «حج» یا «عمره» است با زنى ازدواج نماید عقد او باطل است و چنانچه مى دانسته که زن گرفتن در این حال حرام است دیگر نمى تواند آن زن را عقد کند خواه نزدیکى کرده باشد یا نه.

مسأله 2059ـ اگر مرد طواف نساء را که یکى از اعمال حجّ است به جا نیاورد، زن که به واسطه احرام بستن بر او حرام شده بود حلال نمى شود، این حکم درباره زن نیز ثابت است، ولى اگر بعداً طواف نساء را به جا آورند به یکدیگر حلال مى شوند.

مسأله 2060ـ هرگاه کسى دختر نابالغى را با اجازه ولىّ او براى خود عقد کند پیش از آن که نه سال دختر تمام شود نزدیکى کردن با او حرام است و بعد از نه سال نیز اگر استعداد جسمانى ندارد اشکال دارد، ولى در هر حال اگر نزدیکى کند و او را افضا نماید آن زن بر او حرام نمى شود مخصوصاً اگر از طریق جراحى یا درمان خوب شود و به حال اصلى بازگردد، بنابراین در مسأله نزدیکى با زن علاوه بر تمام شدن سنّ نه سال، لازم است رشد جسمانى براى نزدیکى نیز داشته باشد و اگر بیم افضا و ناقص شدن زن باشد نزدیکى با او اشکال دارد هرچند به سنّ بلوغ رسیده باشد.

مسأله 2061ـ زنى را که سه مرتبه طلاق داده اند بر شوهرش حرام مى شود ولى اگر با شرایطى که در کتاب طلاق آمده با مرد دیگرى ازدواج کند و سپس طلاق بگیرد مى تواند با شوهر اوّل دوباره ازدواج کند.

null
عیوب فسخ نکاح (مسئله 2038 تا 2041)احکام عقد موقّت (مسئله 2070 تا 2079)
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma