ارث گروه سوم (مسئله 2379 تا 2394)

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
رساله توضیح المسائل
ارث گروه اوّل (مسئله 2355 تا 2363)ارث زن و شوهر (مسئله 2395 تا 2405)

مسأله 2379ـ گروه سوم عمو و عمّه و دایى و خاله و اولاد آنان است که اگر از گروه اوّل و دوم کسى نباشد آنها ارث مى برند.

مسأله 2380ـ هرگاه وارث فقط یک عمو یا یک عمّه است، چه پدر و مادرى باشد (یعنى با پدر میّت از یک پدر مادر باشد) یا پدرى فقط، یا مادرى، تمام مال به او مى رسد و اگر چند عمو و چند عمّه باشند و همه پدر و مادرى یا پدرى باشند مال بطور مساوى میان آنها تقسیم مى شود، ولى اگر عمو و عمّه هر دو باشند (و همه پدر و مادرى یا پدرى باشند) عمو دو برابر عمّه مى برد.

مسأله 2381ـ هرگاه وارث فقط چند عمو یا چند عمّه مادرى باشد مال بطور مساوى بین آنها تقسیم مى شود، ولى اگر فقط چند عمو و عمّه مادرى داشته باشد بنابر احتیاط واجب باید در تقسیم مال باهم مصالحه کنند.

مسأله 2382ـ هرگاه وارث عمو و عمّه باشد و بعضى پدرى و بعضى مادرى و بعضى پدر و مادرى باشند، عمو و عمّه پدرى ارث نمى برند، سپس اگر میّت تنها یک عمو یا یک عمّه مادرى دارد مال را شش قسمت مى کنند یک قسمت را به عمو یا عمّه مادرى و بقیّه را به عمو و عمّه پدر و مادرى مى دهند (به طورى که سهم عمو دو برابر عمّه باشد) و اگر میّت عمو و عمّه مادرى متعدّد دارد (دو عمو یا دو عمّه یا یک عمو و یک عمّه مادرى) مال را سه قسمت مى کنند، دو قسمت را عمو و عمّه پدر و مادرى مى برند (عمو دو برابر عمّه) و یک قسمت را عمو و عمّه مادرى و احتیاط واجب آن است که در تقسیم با یکدیگر مصالحه کنند.

مسأله 2383ـ هرگاه وارث فقط یک دایى یا یک خاله باشد همه مال به او مى رسد، و اگر هم دایى و هم خاله باشد (و همه پدر و مادرى یا پدرى یا مادرى باشند) مال بطور مساوى میان آنها قسمت مى شود و احتیاط مستحب آن است که با یکدیگر مصالحه کنند.

مسأله 2384ـ هرگاه وارث، فقط یک دایى، یا یک خاله مادرى، و دایى و خاله پدر و مادرى، دایى و خاله پدرى باشد، دایى و خاله پدرى ارث نمى برند و مال را شش قسمت مى کنند یک سهم به دایى و خاله مادرى و بقیّه به دایى و خاله پدر و مادرى مى رسد و آنها بطور مساوى تقسیم مى کنند.

مسأله 2385ـ هرگاه وارث فقط دایى و خاله پدرى و دایى و خاله مادرى و دایى و خاله پدر و مادرى باشد، دایى و خاله پدرى ارث نمى برند و باید مال را سه قسمت کنند، یک سهم آن را دایى و خاله مادرى به طور مساوى تقسیم مى کنند و بقیّه به دایى و خاله پدر و مادرى مى رسد، آنها هم بطور مساوى میان خود تقسیم مى کنند.

مسأله 2386ـ هرگاه وارث یک دایى یا یک خاله و یک عمو یا یک عمّه باشد، مال را سه قسمت مى کنند، یک سهم را دایى یا خاله، دو سهم را عمو یا عمّه مى برد.

مسأله 2387ـ اگر وارث یک دایى یا یک خاله و عمو و عمّه باشد، چنانچه عمو و عمّه پدر و مادرى یا پدرى، باشند مال را سه قسمت مى کنند یک قسمت را دایى یا خاله مى برد و از بقیّه دو قسمت به عمو و یک قسمت به عمّه مى دهند، بنابراین اگر مال را نه سهم کنند سه سهم به دایى یا خاله و چهار سهم به عمو و دو سهم به عمّه مى رسد.

مسأله 2388ـ اگر وارث، یک دایى یا یک خاله و یک عمو یا یک عمّه مادرى و عمو و عمّه پدر و مادرى یا پدرى باشد، مال را سه قسمت مى کنند، یک قسمت آن را به دایى یا خاله مى دهند و دو قسمت باقیمانده را شش سهم مى کنند یک سهم را به عمو یا عمّه مادرى و پنج سهم را به عمو و عمّه پدر و مادرى یا پدرى مى دهند و عمو دو برابر عمّه مى برد.

مسأله 2389ـ هرگاه وارث، یک دایى یا یک خاله و عمو و عمّه مادرى و عمو و عمّه پدرى و مادرى یا پدرى باشد مال را سه قسمت مى کنند، یک قسمت را دایى یا خاله مى برد و دو قسمت باقى مانده را سه سهم مى کنند، یک سهم آن به عمو و عمّه مادرى مى رسد (و بنابر احتیاط واجب در تقسیم باهم مصالحه مى کنند) و دو سهم دیگر را میان عمو و عمّه پدر و مادرى یا پدرى قسمت مى نمایند و عمو دو برابر عمّه مى برد.

مسأله 2390ـ هرگاه وارث، چند دایى و چند خاله باشد که همه پدر و مادرى، یا پدرى، یا مادرى باشند و میّت عمو و عمّه هم داشته باشد، مال را سه سهم مى کنند، دو سهم آن به دستورى که در مسأله پیش گفته شد عمو و عمّه بین خودشان تقسیم مى کنند و یک سهم آن را دایى ها و خاله ها بطور مساوى میان خود قسمت مى نمایند.

مسأله 2391ـ هرگاه وارث، دایى یا خاله مادرى و چند دایى و خاله پدر و مادرى یا پدرى و عمو و عمّه باشد، مال سه سهم مى شود دو سهم آن به دستورى که قبلاً گفته شد میان عمو و عمّه تقسیم مى شود و در مورد یک سهم باقى مانده اگر میّت یک دایى یا یک خاله مادرى دارد آن را شش قسمت مى کنند، یک قسمت را به دایى یا خاله مادرى مى دهند، و بقیّه را به دایى و خاله پدر و مادرى یا پدرى و آنها بطور مساوى قسمت مى کنند و اگر چند دایى مادرى یا چند خاله مادرى، یا هم دایى مادرى و هم خاله مادرى دارد، آن یک سهم را سه قسمت مى کنند، یک قسمت را دایى ها و خاله هاى مادرى بطور مساوى تقسیم مى کنند و بقیّه به دایى و خاله پدر و مادرى یا پدرى مى رسد که آنها نیز بطور مساوى قسمت مى کنند.

مسأله 2392ـ اگر میّت عمو و عمّه و دایى و خاله نداشته باشد، سهم عمو و عمّه به اولاد آنها و سهم دایى و خاله نیز به اولاد آنها مى رسد.

مسأله 2393ـ هرگاه وارث میّت عمو و عمّه و دایى و خاله پدر و عمو و عمّه و دایى و خاله مادر او باشد، مال او سه سهم مى شود، یک سهم به عمو و عمّه و دایى و خاله مادر میّت مى رسد (و آنها بنا بر احتیاط واجب در تقسیم آن مصالحه مى کنند) و دو سهم دیگر را سه قسمت مى کنند، یک قسمت را دایى و خاله پدر میّت، بطور مساوى میان خود تقسیم مى کنند و دو قسمت دیگر آن به عمو و عمّه پدر میّت مى رسد (و سهم عمو دو برابر عمّه است).

مسأله 2394ـ سهم ارث عمو و عمّه و دایى و خاله را (در صورتى که همه پدر و مادرى باشند که غالباً چنین هستند) مى توان چنین خلاصه کرد: به یک عمو یا یک عمّه تمام مال مى رسد و اگر وارث چند عمو یا چند عمّه باشند بطور مساوى مى برند و اگر هم عمو و هم عمّه باشند عمو دو برابر عمّه مى برد و اگر یک دایى یا یک خاله باشد تمام مال به او مى رسد و اگر چند دایى یا چند خاله باشد، یا هم دایى و خاله باشند، مال را بطور مساوى تقسیم مى کنند و هرگاه عمو و عمّه و دایى و خاله باشند، عمو و عمّه دو سهم مى برند و دایى و خاله یک سهم و هر عمو دوبرابر عمّه مى برد، امّا سهم دایى و خاله مساوى است.

ارث گروه اوّل (مسئله 2355 تا 2363)ارث زن و شوهر (مسئله 2395 تا 2405)
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma