غسلهاى مستحب (مسئله 608 تا 611)

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
رساله توضیح المسائل
احکام شهید (مسئله 603 تا 607)اوّل از موارد تیمّم (مسئله 613 تا 621)

مسأله 608ـ غسلهاى مستحب در شرع اسلام بسیار فراوان است و از جمله، غسلهاى زیر است:

1ـ غسل جمعه که از مهمترین و مؤکّدترین غسلهاى مستحب محسوب مى شود و بهتر است که حتّى الامکان آن را ترک نکنند، وقت آن از اذان صبح روز جمعه است تا ظهر و اگر تا ظهر انجام نشود احتیاط آن است که بدون نیّت ادا و قضا و به قصد مافى الذّمّه تا عصر جمعه به جا آورند، و اگر در روز جمعه غسل نکنند مستحبّ است از صبح شنبه تا غروب، قضاى آن را به جا آورند و کسى که مى ترسد در روز جمعه آب پیدا نکند مى تواند روز پنجشنبه غسل را به نیّت مقدّم داشتن انجام دهد. همچنین در صورتی که احتمال دهد روز جمعه موفّق نشود تقدم آن مانعی ندارد.

2ـ غسل شبهاى ماه مبارک رمضان و آن عبارت است از غسل شب اوّل ماه و تمام شبهاى فرد (مانند شب سوم، پنجم و...) و از شب بیست یکم مستحبّ است همه شب غسل کنند، وقت این غسلها تمام شب است، هرچند بهتر است که همراه غروب آفتاب به جا آورند، ولى از شب بیست و یکم تا آخر ماه میان نماز مغرب و عشا انجام دهند و احتیاط آن است که تمام غسلهاى ماه مبارک و غسلهایى را که در مسائل آینده مى آید به قصد رجاء یعنى به امید مطلوبیّت پروردگار به جا آورند.

3ـ غسل روز عید فطر و عید قربان و وقت آن از اذان صبح عید است تا غروب و بهتر است آن را پیش از نماز عید به جا آورند.

4ـ غسل شب عید فطر و وقت آن از اوّل مغرب است تا اذان صبح و بهتر است در اوّل شب به جا آورند.

5ـ غسل روز هشتم و نهم ذى الحجّه که روز «ترویه» و روز «عرفه» نام دارد.

غسل روز «اوّل، نیمه، بیست و هفتم (روز مبعث) و آخر ماه رجب».

غسل روز هیجدهم ذى الحجّه (عید غدیر).

غسل روز پانزدهم شعبان (میلاد ولىّ عصر عجّل اللّه تعالى فرجه) و هفدهم ربیع الاوّل (میلاد پیغمبر اکرم(صلى الله علیه وآله)) و غسل روز عید نوروز.

غسل بچّه اى که تازه به دنیا آمده است.

10ـ غسل زنى که براى غیر شوهرش بوى خوش استعمال کرده و غسل کسى که در حال مستى خوابیده است.

11ـ غسل کسى که به تماشاى کسى که به دار آویخته اند رفته و آن را دیده است، امّا اگر تصادفا نگاهش بر او بیفتد، یا براى مطلب لازمى مانند شهادت دادن رفته باشد غسل ندارد.

12ـ غسل توبه یعنى هرگاه بعد از ارتکاب گناهى توبه کند، غسل به جا مى آورد.

 مسأله 609ـ غسل کردن براى وارد شدن در مکانهاى مقدس به امید ثواب پروردگار مستحبّ است، از جمله براى داخل شدن در مکّه و مدینه، یا براى داخل شدن در مسجدالحرام و مسجد پیغمبر اکرم(صلى الله علیه وآله) و همچنین حرم امامان(علیهم السلام) و اگر در یک روز چند مرتبه مشرّف شود یک غسل کافى است و اگر کسى مى خواهد در یک روز داخل مکّه شود و به مسجد الحرام رود، یا داخل شهر مدینه شود و به مسجد پیغمبر(صلى الله علیه وآله)برود، یک غسل به نیّت همه کفایت مى کند. همچنین مستحبّ است غسل براى زیارت پیغمبراکرم(صلى الله علیه وآله) یا امامان از دور یا نزدیک و براى نشاط عبادت و رفتن به سفر به قصد رجاء.

مسأله 610ـ انسان نمى تواند با غسلى که به امید مطلوب بودن به جا آورده نماز بخواند بلکه باید احتیاطاً وضو نیز بگیرد، ولى با غسلهایى که مستحب بودن آن قطعى است مانند غسل جمعه مى توان نماز خواند.

مسأله 611ـ هرگاه چند غسل مستحبّى، یا چند غسل که بعضى مستحبّ است و بعضى واجب و یا چند غسل واجب بر کسى باشد مى تواند یک غسل به نیّت همه آنها به جا آورد.

احکام شهید (مسئله 603 تا 607)اوّل از موارد تیمّم (مسئله 613 تا 621)
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma