فصل بیست و سوّم: احکام وکالت   

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
استفتائات جلد 1
فصل بیست و دوّم: کسانى که حقّ ندارند در مال خود تصرّف کنند (حجر)   فصل بیست و چهارم: احکام قرض   

سؤال 654 ـ آیا وکالت با مرگ موکّل باطل مى شود و وکیل حقّ فروش اموال موکّل را بعد از مرگش دارد؟

جواب: وکالت با مرگ موکّل باطل مى شود بنابراین وکیل حقّ فروش اموال موکّل را بعد از مرگ او ندارد.

سؤال 655 ـ چنانچه فردى که به عنوان وکیل فرد حقیقى و یا حقوقى است متوجّه شود که موکّل او قصد دارد مالى را که شرعاً متعلّق به طرف دعواى موکّلش مى باشد را به طریق قانونى از او خلع ید کند، آیا شرعاً مسؤولیّت دارد یا خیر؟

جواب: هرگاه وکیل بداند موکّل شرعاً حقّى ندارد نباید از او دفاع کند یا چیزى از دیگرى به ناحق گرفته در اختیار موکّل بگذارد و اگر حقّ الوکاله اى در برابر کار خود بگیرد در صورتى مشروع است که تلاش براى احقاق حقوق مشروع کند.

سؤال 656 ـ چنانچه وکیل به لحاظ انسانیّت و به منظور جلوگیرى از تضییع حقّ طرف دعواى موکّلش اقدام به راهنمایى و مشاوره طرف دعوا نماید و احساس کند در صورت استعفا از مورد وکالتش، وکالت به فرد دیگرى محوّل و در نتیجه حقّ شرعى طرف دعوا به ناحق تضییع مى گردد به نحوى که تمامى دسترنج طول زندگى کارى مفیدش از بین خواهد رفت. چه تکلیفى در مقابل موکّل و نیز طرف دعوا خواهد داشت؟

جواب: راهنمایى مظلوم براى هر کس جایز بلکه در موردى که ذکر گردید شاید واجب باشد و خیانت محسوب نمى شود (هر چند ظاهراً موکّل طبق قانون سخن مى گوید) ولى در این گونه موارد حقّ الزحمه اى از موکّل نمى تواند دریافت نماید.

فصل بیست و دوّم: کسانى که حقّ ندارند در مال خود تصرّف کنند (حجر)   فصل بیست و چهارم: احکام قرض   
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma