2ـ طواف

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
استفتائات جلد 1
1ـ احرام3ـ سعى

سؤال 422 ـ اگر بچّه هاى کوچک در حال طواف یا سعى به خواب روند یا در حال طواف نوزاد در قنداقه خود بول کند چه حکمى دارد؟

جواب: در هر دو صورت صحیح است ان شاء الله.

سؤال 423 ـ در موسم حج کارکنان مسجد الحرام،اشخاص پیر و مریض را با سریر روى سرشان طواف مى دهند و نوعاً در بیرون دایره طواف کنندگان حرکت مى کنند آیا حجّ اینها صحیح است؟

جواب: طواف آنها اشکالى ندارد زیرا در طواف رعایت محدوده معروف واجب نیست بلکه احتیاط مستحب است و اتّصال به صفوف شرط نمى باشد.

سؤال 424 ـ کسى که ختنه او به طور ناقص انجام شده و با این حال حج به جا آورده تکلیف او چیست؟

جواب: چنانچه ختنه به طور ناقص انجام شده، احتیاط واجب آن است که بعد از ختنه صحیح، طوافها و نماز طوافها را اعاده کند و احتیاط آن است که سعى را هم به دنبال طواف عمره و طواف حجّ اعاده کند و اگر قادر به رفتن مکّه نیست نایب بگیرد.

جواب: نایب باید تمام طواف را انجام دهد.

سؤال 426 ـ نسبت به این که زن مى تواند طواف را مقدّم بدارد آیا صرف شک در وقوع طواف در ایّام حیض کفایت مى کند یا این که باید احتمال قوى بدهد که عادت مى شود؟

جواب: خوف حاصل از مجرّد احتمال عقلایى کفایت مى کند.

سؤال 427 ـ تکلیف زن مضطربه در طواف چیست؟

جواب: باید به دستور زن مضطربه در نماز عمل کند و آن چنین است: مضطربه یعنى زنى که چند ماه خون دیده ولى عادت معینى پیدا نکرده است ـ و اگر ده روز یا کمتر خون ببیند همه اش حیض است و اگر بیشتر از ده روز ببیند چنانچه بعضى نشانه حیض داشته باشد و از سه روز کمتر و از ده روز بیشتر نباشد حیض محسوب مى شود و اگر همه اش یک جور باشد مطابق عادت خویشاوندان خود عمل مى کند (اگر عادت همه یا اکثریّت قاطع آنها یکسان باشد) و هرگاه عادت آنها مختلف باشد احتیاط آن است که عادت خود را هفت روز قرار دهد.

سؤال 428 ـ شخصى با علم به حرمت تماس با بدن زن درحین طواف از روى شهوت با بدن زنى تماس حاصل مى نماید از این تماس متلذّذ مى گردد، آیا طواف او اشکال پیدا مى کند؟ تکلیف او چیست؟ آیا طواف مستحبّى با واجب فرق دارد؟

جواب: مضرّ به طواف نیست و اگر از روى لباس لمس کرده است کفاره ندارد ولى مسلّماً گناه کرده است.

سؤال 429 ـ حکم کسى که طوافش قطع شده یا طوافش را براى نماز واجب قطع کرده است; در دو صورت تجاوز از نصف طواف و قبل از تجاوز چیست؟

جواب: جایز بلکه مستحب است که طواف را براى نماز واجب در وقت فضیلت آن یا براى درک نماز جماعت قطع کند و بعد از اتمام نماز، طواف را تمام کند و بقیّه دورهاى آن را انجام دهد و تجاوز از نصف معتبر نیست.

سؤال 430 ـ شخصى بعد از اتمام اعمال حجّ تمتّع، متوجه شده که یک غسل مسّ میّت بر او واجب بوده و غسل واجب دیگرى هم انجام نداده است، آیا حجّش صحیح است؟

جواب: حج او صحیح است ولى احتیاط واجب آن است که طوافها (و سعى و تقصیر) را اعاده کند و اگر قادر نیست نایب بگیرد.

سؤال 431 ـ شخصى در عمره مفرده یا عمره تمتّع بعد از تقصیر از احرام خارج شده است و بعد از چند روز قبل از احرام دوّم متوجّه شده در طواف و نمازش طهارت نداشته، آیا باید دوباره لباس احرام بپوشد یا اعاده طواف و نماز آن با لباس معمولى جایز است؟

جواب: واجب نیست لباس احرام بپوشد و احتیاط آن است که سعى و تقصیر را نیز اعاده کند.

سؤال 432 ـ آیا براى کسى که نیّت احرام حج کرده و نیّت او محقق شده است، جایز است که طواف مستحبّى انجام دهد؟

جواب: احتیاط آن است که طواف مستحبّى را ترک کند امّا اگر انجام داد ضررى براى حج او ندارد.

سؤال 433 ـ آیا مطاف حتماً باید در حدّ بیت و مقام ابراهیم باشد یا در حال غیر اضطرار هم مى توان در خارج حدّ، طواف نمود؟

جواب: مطلقاً جایز است.

سؤال 434 ـ با توجّه به این که همراه خود کیسه مخصوص بول دارم و چون با حرکت بدن بول خارج مى گردد براى طواف و نماز طواف چه کنم؟

جواب: یک وضو براى طواف و یک وضو براى نماز کافى است

سؤال 435 ـ نسبت به اعمالى که زن در حال تقدیم طواف انجام مى دهد آیا فقط طواف مقدّم مى شود یا طواف و سعى هر دو مقدّم مى شوند؟

جواب: همه اعمال مکّه مقدم مى شود، یعنى طواف زیارت و نماز طواف زیارت و سعى و طواف نسا و نماز طواف نسا را قبلا انجام مى دهد.

سؤال 436 ـ در مسأله نیابت در نماز طواف آیا فرقى بین کسى که مى تواند قرائتش رابه تدریج تصحیح کند بین کسى که اصلا قدرت بر تصحیح ندارد هست؟

جواب: اگر قادر بر تصحیح به تدریج هست بر او واجب است به تدریج تصحیح کند و الاّ جایز است به همان مقدار که قدرت دارد نماز را بخواند و لازم نیست که نایب بگیرد و یا آن را با جماعت به جا آورد.

سؤال 437 ـ مختون بودن انسان در طواف شرط است بنابراین اگر انسانى را ختنه کرده باشند به طورى که ختنه اش ناقص است به این معنا که حشفه اش کاملا در نیامده و مقدار کمى در آمده است و در حال نعوض کاملا در مى آید،آیا این شخص مختون محسوب و طوافش صحیح خواهد بود؟ اگر مختون محسوب نشود و ختنه نمودن بر آن شخص بار دیگر براى طواف لازم باشد و آن شخص به علّت سن زیاد از ختنه نمودن خجالت بکشد، نسبت به طوافش چه وظیفه اى دارد؟

جواب: احتیاط واجب آن است که طواف و نماز آن را بعد از ختنه کردن اعاده کند و همچنین سعى را، و در این گونه مسائل خجالت کشیدن معنا ندارد، مى تواند به طور پنهانى نزد طبیب آگاهى برود و ختنه کند،ولى طلاق دادن در این حال اشکالى ندارد.

سؤال 438 ـ زن و شوهرى به مکّه رفتند و مناسک حج را بجا آوردند، لکن چون زن شوهرش را نمى خواست طواف نسا و نماز آن را بجا نیاورد و شوهر هم این طواف و نماز را ترک کرده و به وطن خود برگشته اند اکنون وظیفه آن زن از نظر محرمیّت و بودنش در خانه شوهر چیست؟

جواب: این زن و شوهر به همدیگر نامحرم هستند تا زمانى که برگردند و طواف نسا و نماز آن را بجا آورند و اگر نمى توانند لازم است براى طواف نایب بگیرند یعنى از کسانى که به مکّه مى روند خواهش کنند که به نیابت آنها طواف نسا و نماز آن را بجا آورند.

سؤال 439 ـ اگر کسى طواف نسا را در حج بجا نیاورد زن بر او حرام مى شود، آیا مقصود فقط مقاربت است و یا سایر استمتاعات نیز حرام خواهد بود و اگر اولادى به وجود آید حلال زاده است یا نه، ارث مى برد یا نمى برد؟

جواب: سایر استمتاعات نیز حرام است و اگر این مسأله را عمداً هم ترک کند و فرزندى به وجود آید حلال زاده است و از او ارث مى برد.

سؤال 440 ـ کسى که طواف نسا را انجام نداده و در این حال عقد ازدواج بسته است، آیا عقد او صحیح است؟

جواب: عقد او باطل است و چنانچه علم به حکم داشته باشد آن زن براى او حرام ابدى است.

سؤال 441 ـ در اثر کثرت ازدحام، مقام حضرت ابراهیم(علیه السلام) در موسم حج وسط طواف کنندگان قرار مى گیرد، اگر کسى آن جا نماز طواف واجب بخواند مشکل و دیگران اعتراض مى کنند، آیا تا آخر مسجدالحرام پشت مقام ابراهیم مى تواند نماز بخواند؟

جواب: مانعى ندارد عقب تر نماز بخواند و اگر مزاحم طواف کنندگان است نماز خواندن وسط آنها خالى از اشکال نیست.

سؤال 442 ـ اگر زن تکبیرة الاحرام یا قرائت را در نماز طواف بلند بگوید به طورى که نامحرم بشنود جایز است یا خیر؟ و برفرض عدم جواز آیا اعاده لازم است؟

جواب: اشکالى ندارد.

سؤال 443 ـ در مقام ابراهیم(علیه السلام) به واسطه ازدحام ممکن نمى شود که در موقع نماز طواف مردها و زنها طورى بایستند که محاذى هم نباشند، یا زن جلوتر از مرد مشغول نماز نباشد، آیا در این صورت نماز آنها صحیح است؟

جواب: اشکالى ندارد.

1ـ احرام3ـ سعى
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma