آثار اخلاص

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
اخلاق در قرآن جلد 1
موانع اخلاصریا کارى

از آنجا که اخلاص گرانبهاترین گوهرى است که در خزانه قلب و روح انسان پیدا مى شود، آثار فوق العاده مهمّى نیز دارد که در روایات اسلامى با تعبیرات کوتاه و بسیار پر معنى به آن اشاره شده است.

در حدیث معروفى از رسول خدا(صلى الله علیه وآله) مى خوانیم: «ما اَخْلَصَ عَبْدٌ لِلّهِ عَزَّوَجَلَّ اَرْبَعِینَ صَباحاً اِلاّ جَرَتْ یَنابیعُ الْحِکْمَةِ مِنْ قَلْبِهِ عَلى لِسانِهِ; هیچ بنده اى از بندگان خدا چهل روز اخلاص را پیشه خود نمى سازد مگر این که چشمه هاى حکمت و دانش از قلبش بر زبانش جارى مى شود.»(1)

در حدیث دیگرى از امام علىّ بن ابیطالب(علیه السلام) مى خوانیم: «عِنْدَ تَحَقُّقِ الاِْخْلاصِ تَسْتَنیرُ البَصائِرُ; به هنگام تحقّق اخلاص، چشم بصیرت انسان نورانى مى شود.»(2)

در حدیث دیگرى از همان حضرت مى خوانیم: «فى اِخْلاصِ النِّیّاتِ نَجاحُ الاُمُورُ; در اخلاص نیّت پیروزى در کارها است.»(3)

این نکته روشن است که هر قدر نیّت خالصتر باشد به باطن کارها اهمّیّت بیشترى داده مى شود تا به ظاهر کار، و به تعبیر دیگر، محکم کارى در حدّ اعلى خواهد بود; به همین دلیل پیروزى در کار تضمین خواهد شد. و بعکس اگر نیّت آلوده به ریا باشد به ظاهر بیش از باطن اهمّیّت داده مى شود و کارها و برنامه ها توخالى مى گردد و همین امر سبب شکست است.

و نیز به همین دلیل، در حدیث دیگرى از همان امام (علیه السلام) مى خوانیم: «لَو خَلَصَتِ النِّیّاتُ لَزَکَّتِ الاَعْمالُ; اگر نیّات خالص شود اعمال پاکیزه خواهد شد.»(4)

* * *


1. عیون اخبار الرّضا، جلد 2، صفحه 69; بحارالانوار، جلد 67، صفحه 242.

2. غرر الحکم، جلد 2،صفحه 490، شماره 12.

3. غرر الحکم، جلد 2، صفحه 14، شماره 68.

4. غرر الحکم، جلد 2، صفحه 603، شماره 11.

موانع اخلاصریا کارى
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma