آداب و مستحبّات حج و عمره

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
مناسک حج
چند مسئله مهم و محلّ ابتلاءمستحبّات احرام

در روایات اسلامى، و کلمات فقهاى عظام (رضوان اللّه تعالى علیهم) آداب و مستحبّات بسیارى براى هر یک از اعمال «حج» و «عمره» ذکر شده است که قسمت قابل توجّهى از آن را عیناً در اینجا مى آوریم.

ولى از آنجا که بعضى از آنها دلیل کافى ندارد (و ما اصل تسامح در ادلّه سنن و مستحبّات را صحیح نمى دانیم) بهتر است همه را به قصد «رجاء»، یعنى به امید این که مطلوب شرع مقدّس و داراى ثواب باشد، به جا آورد.

«نکته مهمّ دیگر» این که انجام بعضى از این مستحبّات در زمان ما، و در آن انبوه جمعیّت، براى بسیارى از مردم غیر ممکن است; بنابراین آنچه را ممکن است انجام مى دهند، و آنچه را نمى توان انجام داد اگر مورد علاقه حاجى باشد و نیّت انجام آن را، در صورت امکان داشته باشد، طبق روایات معصومین(علیهم السلام) خداوند مطابق نیّتش به او پاداش خواهد داد.

مستحبّات سفر: کسى که قصد سفر مکّه یا سفر دیگرى دارد. مستحبّ است که از خداوند متعال طلب خیر کند و وصیّت بنماید و صدقه بدهد تا آن که به آن صدقه سلامت خود را خریدارى نماید و وقتى که براى مسافرت مهیّا مى شود مستحبّ است در خانه خود چهار رکعت نماز به جا آورد در هر رکعتى سوره حمد و سوره قل هو اللّه را بخواند و بگوید:

(اللَّهُمَّ إنّی أتَقَرَّبُ إلَیْکَ بِهِنَّ، فَاجْعَلْهُنَّ خَلیفَتی فی أهْلِی وَ مَالی.)

و مستحبّ است بر در خانه خود ایستاده و سه مرتبه از پیش رو و از طرف راست و طرف چپ سوره حمد و به همین ترتیب سه مرتبه آیة الکرسى را بخواند و بعد از آن بگوید:

(اَللَّهُمَّ احفَظْنى وَ احْفَظْ مَا مَعىَ وَ سَلِّمْنی وَ سَلِّم مَا مَعِىَ وَ بَلِّغْنی وَ بَلِّغْ مَا مَعِىَ بِبَلاغِکَ الحَسَنِ الجَمیلِ.)

 

چند مسئله مهم و محلّ ابتلاءمستحبّات احرام
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma