شرایط وجوب حج

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
مناسک حج
اسرار حجحجّ مستحبّى

مسأله 1- حج با شرایط زیر در تمام عمر یک بار واجب مى شود.

1- بالغ بودن 2- عاقل بودن 3- با انجام عمل حج، واجب دیگرى که مهمتر از حجّ است ترک نشود، یا کار حرامى که اهمّیّتش در شرع بیشتر است به جا نیاورد.

4- مستطیع بودن و آن به چند چیز حاصل مى شود:

1- داشتن زاد و توشه سفر، و آنچه مورد نیاز او است و هزینه مرکب سوارى و مانند آن. 2- داشتن جواز سفر و نبودن مانعى در راه و عدم خوف بر جان و مال و عرض(آبروى) خویش. 3- داشتن توانائى جسمانى بر انجام اعمال حج. 4- داشتن وقت کافى براى رسیدن به مکّه و انجام اعمال. 5- داشتن مخارج زندگى همسر و فرزند و کسانى که خرج آنها بر او شرعاً یا عرفاً لازم است در طول مدّت حج. 6- داشتن مال یا کسب و کارى که بعد از بازگشت بتواند با آن زندگى کند.

مسأله 2- کسى که بدون خانه ملکى رفع احتیاجش نمى شود وقتى حج بر او واجب است که پول خانه را داشته باشد; ولى اگر با خانه اجاره اى یا وقفى و مانند آن مى تواند زندگى کند با داشتن آن مستطیع مى شود.

مسأله 3- هرگاه کسى مخارج رفتن به مکّه را ندارد، ولى دیگرى مالى به او مى بخشد یا در اختیار او مى گذارد که با آن به حج برود و هزینه زن و فرزند او را نیز در این مدّت مى پردازد حج بر او واجب است، هرچند بدهکار باشد، و در موقع بازگشت وسیله کافى براى امرار معاش نداشته باشد، و قبول کردن چنین هدیه اى واجب است; مگر این که در آن منّت و ضرر یا مشقّت غیر قابل تحمّلى باشد، و این حج کفایت از حجّ واجب مى کند.

مسأله 4- کسانى را که براى خدمت در سفر حج استخدام مى کنند خواه به عنوان روحانى کاروان باشد یا مدیر و معاون کاروان و یا اعضاء ستاد و بعثه حج و یا طبیب و پرستار یا مأمورین انتظامى و مسؤولین بانک و غیر اینها، و به این صورت حج خود را به جا مى آورند حجّ واجب آنها محسوب مى شود، به شرط این که هزینه خانواده اش در این مدّت نیز تأمین باشد; ولى قبول چنین استخدامى واجب نیست.

مسأله 5- کسى که مى تواند با وام گرفتن حج به جا آورد مستطیع نیست، هرچند بعداً بتواند وام خود را یکجا یا به اقساط بپردازد; مگر این که معادل آن اموالى داشته باشد که از محل آن دین خود را به آسانى بپردازد.

مسأله 6- جایز نیست با مال حرام یا مالى که خمس آن را نداده اند حج به جا آورد و اگر لباس احرام و طواف و سعى یا پول قربانى و اجرت چادر و فرشى که بر آن وقوف به عرفات و منى مى کند حرام باشد حجّ او بنابر احتیاط باطل است.

مسأله 7- هرگاه ثبت نام براى حج کرده و پیش از آن که نوبت او برسد از دنیا برود، یا استطاعت بدنى او زائل شود مستطیع نبوده است و فیش حجّ او در صورت فوت متعلّق به ورثه است; مشروط به این که جز از طریق نام نویسى قادر بر حج نبوده باشد.

مسأله 8- پولى که براى نام نویسى داده مى شود اگر از درآمد همان سال بوده خمس ندارد.

اسرار حجحجّ مستحبّى
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma