احکام میقاتها

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
مناسک حج
میقاتهاى احرامکیفیّت احرام

مسأله 55- احرام بستن قبل از میقات جایز نیست، همان گونه که گذشتن از میقات بدون احرام حرام است، تنها باید در خود میقات مُحرِم شوند; مگر در دو صورت:

1- در صورتى که نذر کند قبل از میقات مُحرِم شود لازم است به نذر خود وفا کند، از هر جا که باشد، و نیازى به تجدید احرام در میقات نیست، به همین جهت هنگامى که انسان در میقات یا محاذات آن شک کند مى تواند قبل از رسیدن به محلّ مشکوک «نذر احرام» نماید، و از همانجا مُحرِم شود و فرقى میان حجّ واجب و مستحب نیست و نذر زن در صورتى که مزاحم حقّ شوهر نباشد اشکالى ندارد.

2- براى کسى که مى خواهد عمره ماه رجب را به جا آورد و بیم آن دارد که ماه رجب قبل از رسیدن به میقات بگذرد جایز است قبل از میقات، مُحرِم شود تا فضیلت عمره ماه رجب را درک کند.

مسأله 56- رسیدن به میقات باید به طور یقین، یا اطمینان، یا مشهور بودن در میان اهل محل، یا حدّاقل شهادت یک نفر عادل ثابت شود، و در صورت شک، احرام بستن جایز نیست (مگر به ترتیبى که در مسأله قبل اشاره شد، از طریق نذر کردن).

مسأله 57- جایز نیست که انسان بدون احرام از میقات بگذرد مگر این که میقات دیگرى در پیش داشته باشد که در این صورت احرام از میقات دوم صحیح است; هرچند احتیاط واجب آن است که در همان میقات اوّل مُحرِم شود.

مسأله 58- هرگاه از روى علم و عمد بدون احرام از میقات بگذرد باید به میقات بازگردد و مُحرِم شود، و اگر نتواند بازگردد حجّ او باطل است، و باید سال بعد به جا آورد.

مسأله 59- هرگاه از روى جهل یا فراموشکارى در میقات مُحرِم نشود باید هنگامى که یادش آمد اگر بیرون حرم است از همانجا احرام ببندد، و اگر وارد حرم شده به بیرون حرم (مثلاً به تنعیم) برود و احرام ببندد، و اگر نمى تواند از حرم بیرون برود از همان جا که هست احرام مى بندد.

مسأله 60- هرگاه زن در عادت ماهانه باشد و خیال کند احرام بستن براى او جایز نیست، و در میقات احرام نبندد، اگر مى تواند باید به میقات برگردد، و مُحرِم شود، و اگر نمى تواند به خارج حرم رود و اگر نمى تواند از همان جا که هست احرام ببندد و حجّ و عمره او صحیح است.

مسأله 61- همانطور که قبلاً گفته شد احرام براى حجّ تمتّع از خود مکّه است، حال اگر از روى جهل یا فراموشى بدون احرام به سوى «عرفات» حرکت کند چنانچه امکان داشته باشد به مکّه برمى گردد و مُحرِم مى شود، و اگر نتواند به مکّه برگردد در خود «عرفات» یا «مشعر» یا «منى» (قبل از رمى جمرات و قربانى کردن) مُحرِم مى شود، و اگر بعد از رمى جمرات و قربانى کردن یادش بیاید وقت احرام گذشته است و حجّ او صحیح است.

مسأله 62- هرگاه از روى جهل یا فراموشى احرام را ترک کند و بعد از تمام شدن اعمال متوجّه شود، اعمال او صحیح است; خواه در عمره تمتّع باشد، یا حج، یا عمره مفرده.

میقاتهاى احرامکیفیّت احرام
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma