33ـ ورزش

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
استفتائات جلد 3
32ـ نگهدارى حیوانات34ـ ورزش بانوان

سؤال 1843ـ با توجّه به این که ورزش نیمى از جمعیّت دنیا را به خود جذب کرده، وگاه در سیاست و حکومت نقش مهمّى ایفا مى کند، و در کشور ما نیز از مهمترین ابزارهاى مقابله با تهاجم فرهنگى به شمار مى رود، استدعا دارم نظر مبارک خود را پیرامون سؤالات ذیل بیان فرمایید:

1ـ دیدگاه شرع مقدّس درباره ورزش چیست؟

2ـ اسلام درباره ورزش حرفه اى چه مى گوید؟

3ـ نظر اسلام در مورد کسى که شغل و کسب خود را ورزش قرار مى دهد چیست؟

4ـ شرع مقدّس پیرامون ورزش قهرمانى چه نظرى دارد؟

5ـ مسابقات ورزشى با تعیین عوض (پولى که براى بنده در نظر مى گیرند) چه حکمى دارد؟

6ـ آیا پخش مستقیم مسابقات ورزشى با لباس مخصوص، و نگاه آن براى عموم (زن و مرد) جایز است؟

7ـ شرط بندى در مورد پیش بینى نتیجه، توسّط بازیکنان یا شخص ثالث چه حکمى دارد؟

جواب 1 تا 7: بى شک ورزش براى سلامت جسم و روح لازم، و در اسلام ورزش هاى هدفدارى نیز پیش بینى شده است (مانند اسب سوارى و شنا و مانند آن)، ولى شرط بندى تنها در مورد تیراندازى واسب سوارى اجازه داده شده است. متأسّفانه ورزش در جهان کنونى، همان طور که اشاره کرده اید، در پاره اى از موارد از مسیر اصلى منحرف شده، و به افراط و تفریط گراییده، و گاه ابزار مسائل تجارى سودپرستان، یا خودکامگى سیاست بازان واقع شده است، و اگر کار به همین وضع پیش برود، خطرات مهمّى ورزش و علاقه مندان به آن را تهدید خواهد کرد. امیدواریم اندیشمندان براى پیشگیرى از سوء استفاده هاى مختلف از ورزش چاره اى بیندیشند، و آن را در جایگاه اصلى خود قرار دهند، و از این که جمعى از جوانان عزیز ما قربانى انحرافات ورزشى شوند جلوگیرى کنند.

سؤال 1844ـ ورزشکارى با پول بیت المال قهرمان شده، و اکنون تیمهاى خارجى با دادن پولهاى کلان او را استخدام مى کنند. آیا این کار جایز هست؟

جواب: اگر قراردادى با بیت المال دارد، باید عمل کند، و اگر قراردادى نداشته باشد آزاد است; ولى انصاف آن است که به نفع کشور خودش عمل کند.

سؤال 1845ـ صدمات ناشى از برخى ورزش ها بسیار زیاد است، به طورى که در بسیارى موارد موجب جراحت، کبودى یا سرخ شدن و مانند آن مى شود. این ورزش ها چه حکمى دارند؟

جواب: در صورتى که براى دفاع شخصى، یا دفاع از کشور و کیان مسلمین لازم باشد اشکالى ندارد. ولى طرفین قبل از شروع، باید از یکدیگر برائت بجویند، تا ضامن هم نباشند.

سؤال 1846ـ ورزش، یا بازى، با حیواناتى که در بسیارى از موارد منتهى به کشته شدن آن حیوانات به شکل فجیع مى شود، چه حکمى دارد؟ مثلا ورزشى که در آن سوارکاران با اسب به دنبال بُز مى روند، و آن را گرفته و درصدد انداختن آن به نقطه اى هستند، که در بسیارى از موارد حیوان جان مى سپارد. چنین ورزشهایى چه حکمى دارد؟

جواب: این نوع بازیها جایز نیست.

سؤال 1847ـ در جلسات تمرینى بعضى از ورزشها مثل «جودو»، «کونگفو»، «کاراته» و مانند آن، امکان دارد بدن شخص مقابل سیاه، قرمز، و یا حتّى شکسته شود. لطفاً بفرمایید: آیا پرداختن به چنین ورزشهایى به منظور آمادگى هاى رزمى و بدنى در مقابل دشمن و مانند آن جایز است؟

جواب: در صورتى که واقعاً جنبه دفاعى داشته باشد، مانعى ندارد، و در صورتى که طرفین به آثار ناشى از آن رضایت داده باشند، موجب دیه نمى شود.

سؤال 1848ـ دو نفر براى قوى شدن و مهارت در ورزش، با رضایت خود مسابقه رزمى مى دهند، و با ضربات لگد و مشت به هم مى زنند، این کار چه حکمى دارد؟

جواب: در صورتى که خطرناک نباشد، و موجب صدمه اى نشود، اشکالى ندارد.

سؤال 1849ـ ورزشهاى سنگین، مثل بوکس، مخصوصاً در نظام اسلامى چه حکمى دارد؟

جواب: ورزشهایى که معمولا خطرناک است، خالى از اشکال نیست.

32ـ نگهدارى حیوانات34ـ ورزش بانوان
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma