قاچاق کالا

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
استفتائات جلد 3
پورسانتسؤالات متفرّقه بیع

سؤال 540ـ با عنایت به این که در مناطق مرزى اجناس و کالاهاى ضرورى مردم، از قبیل نفت، بنزین، آرد و مانند آن، خارج از سیستم دولتى، و بدون مجوّز قانونى، و به صورت قاچاق مورد معامله واقع، و از مرز به خارج از کشور منتقل مى شود، و متأسّفانه خشکسالى، مشکلات اشتغال و معیشت مردم نیز سبب شده که این موضوع به صورت فراگیر انجام پذیرد. علاوه بر این که بعضاً با واسطه، یا بى واسطه این کار توسّط بعضى از محترمین و معتمدین و همچنین مسؤولین منطقه انجام مى پذیرد، و این امر سبب تنگناهایى براى عامّه مردم شده است، به گونه اى که مجبور هستند اجناس مورد نیاز را به قیمت گزاف تهیّه نمایند، لذا مستدعى است حکم شرعى سؤالات زیر را بیان فرمایید:

1ـ خرید و فروش ارزاق و کالاهاى ضرورى به منظور قاچاق آنها چه حکمى دارد؟ 2ـ آیا صرف تعمیم موضوع، و اطّلاع داشتن، و حتّى دخیل بودن بعضى از مسؤولین و موثّقین منطقه، مى تواند مجوّز شرعى محسوب شود؟

3ـ آیا در معاشرت هاى خانوادگى مى توان از امکانات افرادى که کُل، یا قسمتى از درآمد آنها از طریق معاملات فوق تأمین مى شود، استفاده کرد؟

4ـ چنانچه وجهى از این طریق جمع آورى شده باشد (که از مشکل شرعى آن بى اطّلاع بوده ایم،) چگونه مى توان آن را هزینه نمود؟

جواب 1 تا 4: اقدام به هرگونه قاچاق از نظر شرعى اشکال دارد، و تعمیم آن دلیل بر جواز نیست. بنابراین از وجوهى که از این طریق بدست مى آید باید پرهیز کرد.

پورسانتسؤالات متفرّقه بیع
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma