مسائل دیگر پزشکى

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
احکام بانوان (جدید)
تلقیح 22 مسائل متفرّقه

سؤال ـ دخترى از کودکى لباس مردانه مىپوشیده، و اکنون که بزرگ شده خود را مرد مىداند، و با استفاده از داروهاى شیمیایى حالت مردانه در خویش ایجاد کرده، و با مراجعه به پزشک، در خواست تغییر جنسیّت نموده است، آیا این کار جایز است؟

جواب : تغییر جنسیّت اگر صورى باشد(1)  جایز نیست، و اگر واقعى باشد (این امر در   

افراد دو جنسى واقع مىشود) به عنوان درمان و ظاهر شدن جنسیّت واقعى جایز، و گاه واجب است.
سؤال ـ اگر زن و شوهر با هم در یک زمان تغییر جنسیّت دهند، حکم ازدواج قبلى آنها چیست؟
جواب : اگر تغییر حقیقى باشد، زوجیّت بلافاصله فسخ مىشود، و مىتوانند مجدّدآ عقد ازدواج در شکل جدید بخوانند؛ ولى احتیاط آن است که زمان عدّه بگذرد.
سؤال ـ اهداء و انتقال خون از غیر مسلمان به مسلمان، و از مرد به زن، و بالعکس، چه حکمى دارد
جواب : اشکالى ندارد؛ مگر این که بیم انتقال بیمارى برود.
سؤال ـ بعضى از خانمهاى حامله، که مىتوانند به وضع طبیعى زایمان کنند، اصرار دارند که سزارین شوند تا درد کمترى تحمّل کنند، این کار چه حکمى دارد؟
جواب : اگر این کار جنبه عقلائى داشته باشد اشکالى ندارد.
سؤال ـ شبیه سازى تحت چه شرایطى جایز مىباشد؟ توضیح این که از طریق موادّى از پوست خود زن، باعث ایجاد جنینى در او مىشوند، که این جنین از هر جهت شبیه به خود او مىباشد. این کار براى اوّلین بار در انگلستان نسبت به گوسفند انجام شده است.(2)  آیا این عمل، نسبت به انسان جایز است؟
 
جواب : این عمل از نظر شرع خالى از اشکال نیست، و مفاسد زیادى بر آن مترتّب مىشود، به همین جهت حتّى افرادى که پایبند به شریعت و دینى نیستند، به خاطر مفاسد
اجتماعى آن، به مخالفت با آن پرداختهاند.
سؤال ـ آیا محافظت از جنین درون رحم واجب است؟ آیا بر مادر لازم است که تمام شرایط لازم جهت حفظ و سلامتى جنین را فراهم کند؟
جواب : تا آنجا که مایه عسر و حرج نشود لازم است.
سؤال ـ زنان بیمارى که از درد شدیدآ رنج مىبرند، چنانچه به آنها مسکّنهاى قوى تزریق شود، دردشان تسکین خواهد یافت، ولى به احتمال قوى بعدآ دچار عوارض جنین و ناراحتیهایى از این قبیل خواهند شد، تکلیف طبیب نسبت به این گونه بیماران چیست؟
جواب : هر گاه ضررى باشد که در برابر تسکین درد شدید درمیان عقلا قابل پذیرش باشد اشکالى ندارد. و اگر ضرر مهمّى است، که جان او را به خطر مىاندازد جایز نیست. و اگر براى خودش ضرر نداشته باشد، بلکه براى جنین ضرر داشته باشد، حکم مسأله نیز همین است.
سؤال ـ آیا ترمیم پرده بکارت دختران، که بعللى آسیب دیده، جایز مىباشد؟
جواب : در صورتى که ضرورتى ایجاب کند اشکالى ندارد.


(1) . تغییر جنسیّت دو صورت دارد، گاه صرفآ ظاهرى و صورى است؛ یعنى اثرى از آلت جنس مخالف در اونیست، فقط جرّاحى صورى در او انجام مىگیرد و چیزى شبیه آلت جنس مخالف ظاهرى مىگردد، این کارجایز نمىباشد.و گاه واقعى است؛ یعنى با جرّاحى کردن، عضو تناسلى مخالف ظاهر مىشود، این کار ذاتآ جایز است و محذورشرعى ندارد، مخصوصآ در مواردى که آثار جنس مخالف در او باشد، امّا چون این جرّاحى نیاز به نظر و لمسدارد، تنها در موارد ضرورت مجاز است.
(2) . علاقمندان به موضوع فوق، مجلّه وزین مکتب اسلام، شماره 50، سال 37، مردادماه 1376، را مطالعهفرمایند.

 
تلقیح 22 مسائل متفرّقه
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma