کارهایى که روزه را باطل مى‌کند

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
احکام بانوان (جدید)
13 احکام روزه برخى از مکروهات روزه

مسأله ـ جویدن غذا براى بچّه و همچنین چشیدن غذا و مانند آن و شستشوى
دهان با آب یا دارو، اگر چیزى از آن فرو نرود روزه را باطل نمىکند. و اگر بدون اراده به حلق برسد اشکالى ندارد، ولى اگر از اوّل بداند بىاختیار به حلق مىرسد روزهاش باطل است و قضا و کفّاره دارد.
مسأله ـ اگر شخص جُنب عمدآ تا اذان صبح غسل نکند، بنابر احتیاط واجب روزهاش باطل است؛ ولى اگر توانایى بر غسل ندارد، یا وقت تنگ است، باید تیمّم نماید، امّا اگر از روى عمد نباشد روزهاش صحیح است. و زنى که از حیض یا نفاس پاک شده، و تا اذان صبح غسل نکرده، در حکم کسى است که باقى بر جنابت مانده است.
سؤال ـ آیا باطل شدن روزه به خاطر بقاء بر حیض و نفاس، مخصوص روزه ماه مبارک رمضان و قضاى آن است، یا شامل تمام روزهها مىشود؟
جواب : در صورتى که از حیض و نفاس پاک شده باشد، ولى هنوز غسل نکرده است، روزه ماه رمضان و قضاى آن در چنین حالتى اشکال دارد، و غیر آن اشکال ندارد، ولى اگر هنوز از حیض یا نفاس پاک نشده، روزه براى او جایز نیست.
مسأله ـ اگر در ماه مبارک رمضان پیش از اذان صبح از حیض یا نفاس پاک شود، و براى غسل وقت نداشته باشد و تیمّم کند، روزهاش صحیح است؛ امّا اگر براى هیچ کدام از غسل و تیمّم وقت ندارد، باید بعدآ غسل کند و روزه او نیز صحیح است.
مسأله ـ اگر زن بعد از اذان صبح از خون حیض یا نفاس پاک شود نمىتواند روزه بگیرد، همچنین اگر در اثناء روزه، خون حیض یا نفاس ببیند، اگر چه نزدیک مغرب باشد.
مسأله ـ اگر زن پیش از اذان صبح از حیض یا نفاس پاک شود، و در غسل کردن کوتاهى کند، بنابر احتیاط واجب روزهاش باطل است؛ ولى چنانچه کوتاهى نکند، مثلا منتظر باشد که حمّام باز شود، یا آب حمّام گرم شود، و تا اذان غسل نکند، در صورتى که تیمّم کرده باشد روزه او صحیح است.
سؤال ـ اگر زنى که در حال حیض یا نفاس بوده پس از پاک شدن غسل را فراموش کند، و تا آخر ماه مبارک رمضان به همین شکل روزه بگیرد، و غسل واجب یا مستحبّ دیگرى هم نکرده باشد، روزه هایش چه حکمى دارد؟

جواب : احتیاط واجب آن است که روزهها را قضا کند، ولى کفّاره ندارد.
مسأله ـ زنى که در حال استحاضه است باید غسل خود را، به تفصیلى که در احکام استحاضه گفته شد، به جا آورد و روزه او صحیح است.
سؤال ـ در ماه مبارک رمضان به بیمارى مخصوص خانمها گرفتار شدم، به دکتر متخصّص مراجعه کردم، دکتر نوعى کرم جهت استعمال درون رحم تجویز کرد، من مجبورم این کار را با وسیله مخصوصى انجام دهم، آیا این کار مشمول حکم تنقیه (اماله کردن) است که روزه را باطل مىکند؟
جواب : اشکالى ندارد.
سؤال ـ بتازگى خداوند فرزندى به من عنایت کرده است، با توجّه به این که فرزند اوّل من است به هنگام شستن کهنه هایش حالت تهوّع و قى کردن به من دست مىدهد، و گاهى نیز قى مىکنم، اگر در حال روزه این حالت پیش آید چه حکمى دارد؟
جواب : در صورتى که عمدآ این کار را نکنید اشکالى ندارد.
 

 

13 احکام روزه برخى از مکروهات روزه
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma