7 غسل استحاضه

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
احکام بانوان (جدید)
مسائل متفرّقه نفاس اقسام استحاضه


نشانهها و علامتهاى خون استحاضه
مسأله ـ یکى از خونهایى که از زن خارج مىشود خون «استحاضه» است و در این موقع زن را «مستحاضه» مىگویند، بطور کلّى تمام خونهایى که غیر از حیض، نفاس، زخم و دُمَل است، و از رحم زن خارج مىشود خون استحاضه است.
مسأله ـ خون استحاضه غالبآ کم رنگ و سرد و رقیق است، و بدون فشار و سوزش بیرون مىآید؛ ولى ممکن است گاهى تیره رنگ یا سرخ و گرم و غلیظ باشد، و با فشار و سوزش خارج شود.
مسأله ـ هر خونى که از زن خارج شود، و شرایط حیض و نفاس را نداشته باشد، و مربوط به بکارت یا زخم یا جراحتى در رحم نبوده باشد، خون استحاضه است.
مسأله ـ هر گاه شک کند که خون، از زخم است یا نه؟ و ظاهر حال او سلامت باشد، خون استحاضه محسوب مىشود؛ امّا اگر وضع حال او مشکوک باشد، که خون از زخم است یا غیر آن، احکام استحاضه ندارد.
سؤال ـ آیا استحاضه، همچون حیض و نفاس، حدّاقل و حدّاکثر دارد؟
جواب : استحاضه حدّاقل و اکثر ندارد.
سؤال ـ آیا ابتداى استحاضه باید خون مشاهده شود، و یا بودن خون در محل کافى
است؟ و آیا استمرار در استحاضه نیز معتبر مىباشد؟
جواب : بودن خون در محل کافى است، و استمرار نیز در آن شرط نیست.
سؤال ـ خانمى که در سنّ کسى است که عادتآ حیض مىبیند، عمل جرّاحى کرده و رحم او را برداشتهاند، اگر خونى ببینند حکم حیض دارد یا استحاضه؟ در صورتى که احتمال بدهد و یا این که یقین نماید خون از زخم و عمل جرّاحى است چه صورت دارد؟
جواب : زنانى که تمام رحم آنها را برداشتهاند اگر خونى از آنها خارج شود، حکم عادت ماهانه و استحاضه را ندارد، و تنها باید محل را بشویند.
سؤال ـ همانطور که در توضیح المسائل آمده، خانمها در سنّ 50 سال قمرى، که تقریبآ معادل 48 سال و 6 ماه شمسى است، یائسه مىشوند. حال اگر بعد از این سن هر ماه، مثل زمان عادت ماهیانه، خون ببینند، آیا باید آن را حیض قرار دهند، یا استحاضه؟ عبادات خود را انجام دهند، یا ترک نمایند؟
جواب : هرگاه با همان اوصاف سابق حیض ببینند، احکام حیض را دارد.
 

مسائل متفرّقه نفاس اقسام استحاضه
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma