فصیح ترین آیات قرآن(1)

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
زندگی پر ماجرای نوح(ع)، آموزه ها و عبرت ها
نکوهش لجاجت در کلمات معصومین(علیهم السلام) وظیفه ما در برابر قرآن

فصیح ترین آیات قرآن(1)
پس از آن که همه کافران و مشرکان و بت پرستان به سزاى اعمال خود رسیدند. و در طوفان غرق شدند و مأموریت طوفان پایان گرفت، خداوند متعال چنین فرمود:
«وَ قِیلَ یا أَرْضُ ابْلَعِى مَاءَکِ وَ یَا سَمَاءُ أَقْلِعِى وَ غِیضَ الْمَاءُ وَ قُضِىَ الْأَمْرُ وَ اسْتَوَتْ عَلَى الْجُودِىِّ وَ قِیلَ بُعْدًا لِّلْقَوْمِ الظَّالِمِینَ;(2) و گفته شد: «اى زمین، آبت را فرو بر! و اى آسمان، (از بارش) خوددارى کن!» و آب فرو نشست و کار پایان یافت و (کشتى) بر (دامنه کوه) جودى، پهلو گرفت; و (در این هنگام،) گفته شد: «دور باد گروه ستمکاران (از رحمت خدا!)».
کشتى نوح(علیه السلام) شش ماه روى آب بود. برخى گفته اند از اوّل ماه رجب تا پایان ماه ذى الحجّة(3) و عدّه اى شش ماه را از دهم رجب تا دهم ماه محرّم (روز عاشورا) مى دانند.(4) به هر حال، پس از شش ماه کشتى در کنار کوه جودى(5) پهلو گرفت.
در مورد این که: کوه جودى کجا بوده؟ در میان مفسّران اختلاف نظر زیادى وجود دارد، ولى از مجموع قرائن استفاده مى شود که کوه جودى در یک منطقه خوش آب و هوا در شمال عراق نزدیک سرزمین شام بود، و کشتى در آنجا به زمین نشست.(6)
در این جا روایت جالبى نقل شده که نشان دهنده اعجاز قرآن در زمینه فصاحت و بلاغت است، که خلاصه آن به شرح زیر خدمتتان تقدیم مى شود:
کفّار قریش جلسه اى گرفته و جمع زیادى از ارباب شعر و ادب عرب را، که در فنّ سخن و سرودن شعر مهارت زیادى داشتند، دعوت کرده و به آنها گفتند:
«پیامبر مسلمانها مدّعى است که قرآن کلام خداست و هیچ کس قادر نیست همانند قرآن، یا ده سوره مثل قرآن، و یا حتّى یک سوره شبیه آن بیاورد. شما تمام توان خود را به کار بگیرید و با هم مشورت و هم فکرى نمایید و یک سوره مثل قرآن بیاورید. تمام هزینه هاى لازم را هم ما مى پردازیم!»
امکانات تهیّه شد. ابزار و وسایل پذیرایى مهیّا گشت، و آنها مشغول مطالعه ى قرآن شدند، تا با استفاده از فنون به کار رفته در قرآن به زعم خودشان بتوانند سوره اى مثل قرآن بیاورند. پس از چهل روز مطالعه، به آیه مورد بحث (آیه 44 سوره هود) رسیدند. در کمال تعجّب مشاهده کردند که خداوند متعال با فصاحت و بلاغت عجیبى یک داستان مفصّل را در شش جمله کوتاه در ضمن یک آیه بیان کرده است. در مقابل فصاحت و بلاغت قرآن سر تعظیم فرود آورده و عقب نشینى نموده، و اعلان کردند که ما قادر بر مقابله با قرآن مجید نیستیم.(7)


(1). تفسیر نمونه، ج 9، ص 110.
(2). سوره هود، آیه 44 .
(3). تفسیر نمونه، ج 9، ص 137.
(4). بحارالانوار، ج 11، ص 334.
(5). بحارالانوار، ج 11، ص 333، ح 56.
(6). تفسیر نمونه، ج 9، ص 139، ذیل آیه 44 سوره هود.
(7). مجمع البیان، ج5، ص282.
 
 
نکوهش لجاجت در کلمات معصومین(علیهم السلام) وظیفه ما در برابر قرآن
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma