مراحل پنج گانه زندگانى انسان

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
زندگی پر ماجرای نوح(ع)، آموزه ها و عبرت ها
چرا انبیاى اولواالعزم را به این نام نامیدند؟فلسفه گستردگى تاریخ انبیا در قرآن

هر انسانى در زندگى خود پنج مرحله را طى مى کند، و مرحله بعدى کاملتر از مرحله قبلى است و در مرحله آخر به کمال مى رسد:
1. مرحله تولّد: هنگامى که جنین مى خواهد متولّد شود و زمان کوچ کردن از عالم تنگ و تاریک رحم فرا مى رسد حاضر نیست به آسانى آنجا را ترک نماید و لذا شروع به گریه و زارى مى کند و داد و فریاد مى زند. غافل از این که از آن مکان کثیف، که جز خون چیز دیگرى وجود ندارد و بسیار تنگ و تاریک است، به دنیاى بسیار بزرگى که به هیچ وجه قابل مقایسه با آن نیست گام مى نهد.
2. مرحله جدایى از شیر مادر: غذا و آب جنین در رحم مادر تنها خون است. امّا پس از تولّد از شیرگوارا و سرشار از ویتامین هاى مختلف استفاده مى کند. ولى مدّت استفاده از شیر مادر محدود است و پس از دو سال باید از غذاها و میوهها و خوراکى هایى که همه استفاده مى کنند استفاده کند، و لذا او را از شیر مادر مى گیرند. در این مرحله نیز به راحتى تسلیم نمى شود و روز و شب مى گرید و بهانه مى گیرد، تا بالاخره تسلیم مى گردد.
3. مرحله قبل از بلوغ: این مرحله که از سّن دو سالگى شروع شده و تا مرحله بلوغ ادامه دارد مرحله سوم محسوب مى شود که کامل تر از مرحله قبل است، ولى وابستگى و دلبستگى مخصوص به خود را دارد و ترک کردن آن نیز مشکلات خاصّ خود را خواهد داشت.
4. مرحله بلوغ: نوجوان قبل از رسیدن به سّن بلوغ مسئولیّتى ندارد و آزادى عملى بیشترى دارد. و لذا، وقتى که پا به سّن بلوغ مى گذارد باز به آسانى شرایط جدید را نمى پذیرد و حاضر نیست حال و هواى دوران کودکى قبل از بلوغ را رها کند. در حالى که مکلّف شدن و مخاطب آیات الهى قرار گرفتن، علامت رشد و شخصیّت و صلاحیّت انسان محسوب مى شود.
5. سن چهل سالگى: آخرین مرحله، که مرحله کمال است، رسیدن به سنّ چهل سالگى مى باشد. در این مرحله عقل انسان کامل تر مى شود و تجربیّات بیشترى در اختیار دارد و زندگیش را بهتر اداره خواهد کرد.
پیامبران الهى از آدم تا خاتم(علیهم السلام) در حقیقت این پنج مرحله را طى کرده اند و آخرین دین یعنى اسلام به مرحله کمال رسیده است.
به تعبیر دیگر، مى توان این پنج مرحله را به مراحل پنج گانه دوران کودکستان، ابتدایى، راهنمایى، دبیرستان و دانشگاه تشبیه کرد که وقتى به مرحله پنجم مى رسد در حقیقت به کمال دانش رسیده، و با مطالعه و تحقیق نیاز به مرحله دیگرى ندارد.
از اینجا پاسخ این سؤال: که چرا بعد از اسلام دین دیگرى نیامده؟ روشن مى شود. زیرا شریعت اسلام در حقیقت مرحله کمال تمام ادیان الهى است و بشر پس از رسیدن به آن، نیاز به دین دیگرى ندارد، و عمل به دستورات آن براى سعادت و نیکبختى او کافى است.

چرا انبیاى اولواالعزم را به این نام نامیدند؟فلسفه گستردگى تاریخ انبیا در قرآن
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma