17 احکام حــج

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
رساله احکام بانوان
زکات فطره17 احکام حــج

مقدّمه:

حج یکى از ارکان مهمّ اسلام، و از بزرگترین فرائض دینى است. حج در تمام طول عمر انسان، طبق شرائط خاصّى، یکبار بر انسان واجب مى شود که با انجام آن تولّدى دوباره مى یابد و «مانند روزى که از مادر متولّد شده از گناهان پاک مى شود»(1). به بخشى از احکام حج توجّه فرمائید:

سؤال 434: زنى مهریّه زیادى، که به حدّ استطاعت حج مى رسد، از شوهرش طلبکار است، آیا به صرف طلبکارى مستطیع شده و حج بر ذمّه او مستقر مى شود؟ و هر گاه قبل از گرفتن مهریّه از دنیا برود، آیا لازم است شخصى را به نیابت از او به حج بفرستند؟

جواب : هر گاه گرفتن مهریّه از شوهر براى او عیب نباشد و مشکلى در زندگى او و شوهرش ایجاد نکند، مستطیع است و باید به حج برود. و اگر نرفت، باید ورثه او از مالش بردارند و حجّ او را اداء کنند.

سؤال 435: مهریّه خانمى چند برابر استطاعت او بوده است، آیا بعد از فوت او بر ورثه اش واجب است که قبل از تقسیم اموال او مخارج حج را کسر کنند؟

جواب : چنانچه زن در زمان حیاتش، طبق عرف و عادت مى توانسته مهریّه را از شوهر بگیرد، مستطیع بوده و باید از ترکه او برداشته شود و چنانچه نمى توانسته مستطیع نبوده است.

سؤال 436: در بعضى از شهرها رسم شده است که «انجام حج» به عنوان بخشى از مهریّه زن در عقد نامه ذکر مى شود، آیا به صرف اجراى عقد با چنین مهریّه اى، حج بر زن واجب مى شود، یا حکم دیگرى دارد؟

جواب : در صورتى که مشروط به شرط خاصّى نباشد و مطالبه کردن زن مشکلى براى او ایجاد نکند مستطیعه است و باید مطالبه کند و به حج برود.

سؤال 437: زن جوانى از طریق شوهر، دوستان و اقوام، در جشن عروسى داراى مقدارى طلا شده که با پول آن مى تواند به حج مشرّف شود. آیا این عروس خانم مستطیع است؟ یا چون زمان زینت و آرایش او مى باشد طلاى مذکور جزء مؤونه زندگى او است؟

جواب : اگر آن مقدارى که دارد جزء شؤون او در مورد زینت است، مستطیع نیست.

زکات فطره17 احکام حــج
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma