مسائل دیگر استحاضه

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
رساله احکام بانوان
روزه در حال استحاضه8 غسل جنابت

مسأله 224: هر گاه قبل از داخل شدن وقت نماز، وضو یا غسل را انجام داده باشد باید در موقع نماز، بنابر احتیاط واجب، آن را اعاده کند.

مسأله 225: در تمام مواردى که غسل بر زن مستحاضه واجب مى شود اگر غسل کردن مکرّر براى او ضرر دارد، یا مایه مشقّت زیاد است، مى تواند به جاى آن تیمّم کند.

مسأله 226: زن مستحاضه بعد از آن که خونش قطع شد، فقط براى اوّلین نماز باید کارهاى استحاضه را انجام دهد.

مسأله 227: هر گاه نداند استحاضه او قلیله است یا کثیره، بنابر احتیاط واجب باید قبل از نماز، خود را وارسى کند و اگر نمى تواند خود را وارسى کند، احتیاط آن است که هم وظیفه استحاضه کثیره را انجام دهد و هم قلیله، امّا اگر حالت سابق او معلوم است کثیره یا قلیله بوده، مى تواند به وظیفه همان حالت سابق ادامه دهد.

مسأله 228: هر گاه زن مستحاضه بعد از نماز، خود را وارسى کند و خون نبیند، با وضویى که دارد مى تواند نماز دیگر را بخواند، هر چند بعد از مدّتى دوباره خون بیاید.

مسأله 229: هر گاه زن مستحاضه بداند پیش از گذشتن وقت نماز بکلّى پاک مى شود و یا به اندازه خواندن نماز، خون قطع مى گردد، بنابر احتیاط واجب باید صبر کند و هنگامى که پاک شد غسل کند، یا وضو بگیرد و نماز را بخواند.

مسأله 230: مستحاضه باید بعد از غسل یا وضو فوراً مشغول نماز شود، ولى گفتن اذان و اقامه و خواندن دعاهاى قبل از نماز، بلکه انتظار جماعت به اندازه معمول، اشکال ندارد و در نماز نیز مى تواند مستحبّات، مثل قنوت و مانند آن، را انجام دهد.

مسأله 231: هر گاه خون به بیرون جریان دارد چنانچه براى او ضرر نداشته باشد، باید پیش از غسل و بعد از آن، بوسیله پنبه و مانند آن، از بیرون آمدن خون جلوگیرى کند، ولى اگر این کار مشقّت زیاد دارد، لازم نیست.

مسأله 232: هر گاه در موقع غسل خون قطع نشود، ضررى براى غسل ندارد، خواه ترتیبى باشد یا ارتماسى.

مسأله 233: زن مستحاضه مى تواند نماز قضا بخواند، ولى براى هر نماز بنابر احتیاط واجب باید یک وضو بگیرد، ولى براى خواندن نوافل روزانه، همان وضوى نماز واجب کافى است و همچنین براى تمام نماز شب یک وضو کفایت مى کند، به شرط این که پشت سرهم بجاآورد.

سؤال 234: آیا زن در ایّام استحاضه مى تواند قرآن تلاوت نماید؟

جواب : اگر وظائف مستحاضه را انجام دهد در حکم طاهر است، و همه عبادات را مى تواند انجام دهد.

سؤال 235: چه چیزهایى بر زن مستحاضه حرام است؟ به عنوان مثال، آیا آمیزش با او جایز است؟

جواب : در صورتى که غسلهاى خود را انجام دهد در حکم زن طاهر است.

سؤال 236: تکلیف خانمى که چند ماه پى در پى لکّه مى بیند چیست؟ لازم به ذکر است که اطبّاء احتمال مى دهند که این خونها مربوط به زخمهاى درونى باشد.

جواب : مسأله دو صورت دارد، اگر ثابت شود که خون مربوط به زخم یا دمل است غسل ندارد و طبق معمول باید وضو بگیرد و نماز بخواند و اگر خون مربوط به عوارض رحم بوده باشد استحاضه است، چنانچه کم باشد، در حدود دیدن لکّه هاى مختصر، باید براى هر نماز وضو بگیرد و غسل ندارد و باید بدن را بشوید و نماز بخواند. و اگر جریان دارد غسل واجب مى شود (یک غسل براى نماز صبح و غسل دیگر براى ظهر و عصر و غسل سوم براى مغرب و عشا) و اگر غسل براى او ضرر یا مشقّت شدید دارد مى تواند تیمّم کند.

سؤال 237: طلاق زن مستحاضه چه حکمى دارد؟ و با چه شرایطى صحیح است؟

جواب : در صورتى که غسلهاى خود را انجام داده باشد، طلاق او در طُهر غیر مواقَع صحیح است.

سؤال 238: آیا زن مستحاضه مى تواند داخل مسجد الحرام یا مسجد النبى شود و یا در بقیّه مساجد توقّف داشته باشد؟ ورود او به حرم ائمّه اطهار «علیهم السلام» چه حکمى دارد؟

جواب : در صورتى که غسلهاى خود را انجام داده باشد ورود و توقّف در این مکانها براى او اشکالى ندارد.

سؤال 239: آیا استحاضه (همانند نفاس) اختصاص به زنان دارد، یا دوشیزگان هم مستحاضه مى شوند؟ لطفاً توضیح دهید.

جواب : در این مسأله فرقى میان زنان متأهّل و غیر متأهّل نیست.

روزه در حال استحاضه8 غسل جنابت
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma