پیشگفتار

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
رساله احکام بانوان
رساله احکام برای بانوانکتاب حاضر:

حمد و ستایش بى پایان زیبنده خداوند عادلى است که با تشریع احکام و قوانین عادلانه، هر چیز و هر کس را در جایگاه واقعى خود قرار داد، و صلوات و سلام بى انتها بر خاتم الانبیاء، حضرت محمّد مصطفى(صلى الله علیه وآله) باد که از سوى خداوند متعال مأموریّت یافت آن احکام و قوانین را در کنار سائر معارف دینى، در قالب دین نجات بخش اسلام به مردم عرضه کند. و درود بى حدّ و حصر بر ائمّه دوازده گانه و بانوى بزرگ اسلام «صلوات اللّه علیهم اجمعین» که پاسداران شایسته اى براى دین و مفسّران بایسته اى براى احکام آن بوده و هستند.

* * *

متأسّفانه زن در طول تاریخ مورد بى مهرى قرار گرفته است; هم در گذشته و عصر جاهلیّت قدیم و هم در زمان ما و عصر جاهلیّت مدرن و جدید!

و گاه این بى مهریها در لباس دلسوزى و إحقاق حقوق زن بوده است! آرى، هم کسانى که در گذشته «زنان را در ردیف حیوانات اهلى مى شمردند و به هنگام قحطى آنان را مى کشتند و گوشتشان را مى خوردند!» و یا «آنها را به هنگام رسیدن به سنّ ازدواج به عنوان کالا، با بهاى متفاوت در معرض فروش مى آوردند!» و یا «به هنگام فوت شوهر، براى رهایى روح او از تنهایى، زنش را با جسد شوهر مى سوزاندند» و یا «او را زنده زنده در گور با او دفن مى کردند!»(1) و در یک کلام، زن را انسان نمى شمردند! و به زن ظلم بى حساب کردند.

و هم کسانى که در عصر علم و دانش از زن به عنوان ابزارى براى رسیدن به اهداف نا مقدّس خویش بهره مى برند و آنان را از جایگاه واقعى شان خارج نمودند، آرى هیچ کدام مقام زن را نشناختند و به او ظلم و خیانت کردند.

اسلام به عنوان نجات گر انسانها بزرگترین خدمت را به زنان دنیا ارائه نمود و با وضع قوانین و احکام عادلانه مظلومیّت و محرومیّت زنان را پایان داد، و براى آنها حقوقى شایسته شخصیّت حقیقى شان قرار داد و از آنها تکالیفى متناسب با وضع روحى و جسمى آنها طلب کرد.

مسأله مهمّى که مدّعیان «تساوى زن و مرد در همه چیز!» از آن غفلت کرده اند (یا خود را به غفلت زده اند) عدم توجّه به این نکته است که حقوق یک انسان و تکالیف خواسته شده از او، باید متناسب با وضع روحى و جسمانى و قدرت و توان او باشد، در غیر این صورت مصداق ظلم خواهد بود!

بنابراین تفاوتهایى که در برخى احکام اسلام بین زن و مرد دیده مى شود با توجّه به این نکته مهمّ کاملا قابل درک و توجیه است و تبعیض بین زنان و مردان محسوب نمى شود.

ما معتقدیم که قرار دادن زن در موقعیّتى که اسلام براى او در نظر گرفته، بهترین خدمتى است که مى توان براى این قشر مظلوم انجام داد و این خدمت جز از راه تبیین احکام و حقوق مربوط به بانوان و تحقّق و پیاده کردن آن عملى نخواهد شد. کتابى که اینک در دسترس شماست عهده دار تبیین احکام مربوط به این دسته از بندگان صالح خداوند است.

امید آن که مردان با ایجاد بستر مناسب، و زنان با عمل کردن بى کم و کاست به این احکام و قوانین نورانى، تحقّق آن را در جامعه عملى کنند.

در جاى جاى مسائل این کتاب به ارفاقهایى برخورد مى کنیم که در تشریع اسلامى براى زنان در نظر گرفته شده است، تا بارهاى سنگین از دوش آنها برداشته شود، و در این شریعت سمحه سهله الهى گرفتار مشکلات نشوند.


1. مطالب چهار گانه فوق از کتاب رساله نوین، نوشته جناب حجّة الاسلام آقاى بى آزار شیرازى گرفته شده است; موارد دیگرى نیز در کتاب فوق آمده که علاقمندان مى توانند به آن مراجعه کنند.

* * *

رساله احکام برای بانوانکتاب حاضر:
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma