2. استحكام فرآورده ها

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
دائرة المعارف فقه مقارن ج 2
حاكميّت اخلاق بر نظام اقتصادى اسلام:گفتار دوم. حاكميت اخلاق در داد و ستد

از مواردى كه اسلام به آن سفارش مى كند انجام دادن كار متقن و مستحكم است، اسلام از انجام شدن كارهاى سست و غيراستاندارد برحذر مى دارد.
قرآن مجيد بهترين الهام را در اين زمينه به ما مى دهد، زيرا با صراحت مى گويد: تمام مصنوعات خداوند در جهان هستى داراى اتقان و استحكام و نظم خاصى است. از جمله در آيه 88 سوره نمل مى خوانيم: (وَتَرَى الْجِبَالَ تَحْسَبُهَا جَامِدَةً وَهِىَ تَمُرُّ مَرَّ السَّحَابِ صُنْعَ اللهِ الَّذِى أَتْقَنَ كُلَّ شَىْء إِنَّهُ خَبِيرٌ بِمَا تَفْعَلُونَ).
هنگامى كه خداوند قادر توانا در آفرينش جهان همه جا اتقان را به كار مى برد، درسى به ما مى دهد كه در كارهاى خود هماهنگ با نظام جهان هستى هر كارى را با اتقان شروع كنيم و با اتقان پايان دهيم.
اين سخن از رسول خدا(صلى الله عليه وآله) معروف است كه فرمود: «ولكنّ الله يحبّ عبداً إذا عَمِل عملا أحكمه; خداوند دوست دارد وقتى بنده اى كارى را انجام مى دهد، آن را به استوارى و استحكام انجام دهد».(1)
حضرت در بيان ديگر فرمود: «إذا عَمِل أحدكم عملا فَلْيُتْقِن; هنگامى كه يكى از شما كارى را انجام مى دهد، بايد آن را با كمال دقّت و استوارى انجام دهد».(2)
رسول خدا(صلى الله عليه وآله) اين سخن را هنگام ترميم قبرى بيان فرمود! هنگامى كه قبر يك انسان كه به هر حال دير يا زود، جسد داخل آن از بين مى رود، به استحكامش اين گونه توجه مى شود، يقيناً مراعات استحكام و اتقان در كارهايى كه مربوط به امور زندگى و حيات فردى اجتماعى است، بيشتر مورد توجه اسلام است.

(1) . وسائل الشيعه، ج 2، ص 884، ح 2 .
(2) . همان، ص 883، ح 1 .
حاكميّت اخلاق بر نظام اقتصادى اسلام:گفتار دوم. حاكميت اخلاق در داد و ستد
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma