3 - دین در برابر مکاتب فلسفى

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
اسلام در یک نگاه
امواج ضدّ مذهبى در قرون اخیر4 - مذهب و آزادى هاى فردى

دین در تمام اَشکال خود، هر نوع «ماتریالیسم و مادّیگرى» را که جهان هستى را مجموعه اى از تصادف ها و حوادث حساب نشده و بى هدف معرفى مى کند، محکوم مى سازد، خواه ماتریالیسم در صورت ساده خود باشد، یا در لباس «ماتریالیسم دیالیک تیک» که پایه مارکسیسم و کمونیسم را تشکیل مى دهد.

مذهب در محکوم ساختن ماتریالیسم بر یک سلسله اصول کاملا منطقى تکیه مى کند، زیرا:

1- تفسیرى که مکاتب مادّى (ماتریالیسم) براى نظم جهان هستى ارائه مى دهند، غیر علمى است، چون علم در همه کاوشهاى خود از یک سلسله نظامهاى دقیق و حساب شده، سخن مى گوید که تفسیر آن با تصادفات و رویدادهاى اتفّاقى بدون نقشه و برنامه حساب شده امکان پذیر نیست.

علم مى گوید: سازنده این دستگاه، بزرگترین فیزیکدان و شیمیدان، آگاه ترین طبیب و بهترین انسان شناس و عالم طبیعى بوده، زیرا همه این قوانین را در کار خود پیش بینى کرده و از آن اطّلاع کامل داشته است، در حالى که حوادث و رویدادهاى طبیعى چنین آگاهى و اطلاعى را ندارد.

2- مکاتب مادى «اصل جبر» را به عنوان یک اصل اساسى پذیرفته اند، و همه چیز حتى اعمال و حرکات انسان را معلول یک سلسله علل جبرى مى دانند، از این رو، همه تلاشها و کوششهاى انسان در نظر آنها همانند حرکت چرخ هاى ماشین خواهد بود; بنابراین پذیرش این اصل با قبول هرگونه مسؤولیّت اجتماعى و اخلاقى و انسانى مخالف است. در حالى که مذاهب با پذیرفتن اصل «تکلیف و مسؤولیت» آزادى اراده انسان را در عمل، شالوده تعلیمات خود قرار داده اند.

ضربه اى که قبول این اصل، بر پایه احساس مسؤولیت، لزوم انجام وظیفه و تحرّک و جنبش، مى زند و تأثیر مستقیمى که در توسعه جنایات و تجاوزات دارد قابل انکار نیست; زیرا افراد منحرف به عنوان این که «جبر محیط و زمان، و طرز تربیت»، آنها را به این اعمال وادار کرده، در واقع خود را بیگناه و بدون مسؤولیّت معرفى مى کنند، در حالى که قبول اصل آزادىِ اراده و اختیار، مى تواند این آثار سوءِ را خنثى کند.

3- مکاتب مادى با قبول «حاکمیّت مادّه» بر همه شؤون زندگى انسانها، و انحصار ارزش در ارزش هاى مادى، در عمل ارزش هاى اخلاقى را متزلزل ساخته، و تنها منافع مادّى را، بر روابط اجتماعى و بین المللى حاکم مى دانند. اثر این طرز تفکّر ناگفته آشکار است، چرا که بدون التزام به اصولى همچون نوع دوستى، اغماض، فداکارى; صمیمیّت و محبّت، هیچگاه مشکلات در سطح جهانى حل نشده، و این اصول با حاکمیّت منحصر به فرد مادّه سازگار نخواهد شد.

 

امواج ضدّ مذهبى در قرون اخیر4 - مذهب و آزادى هاى فردى
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma