غسل استحاضه

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
رساله احکام (دختران)
مسأله 171ـ یکى دیگر از خونهایى که گاهى اوقات از رحم بیرون مى آید «استحاضه» است. خون استحاضه معمولاً زردرنگ و سرد است و بدون فشار و سوزش بیرون مى آید و غلیظ نیست، ولى گاهى ممکن است شباهتى با خون حیض داشته باشد.

مسأله 172ـ هر خونى که از زن خارج شود و شرایط حیض و نفاس را نداشته باشد و مربوط به بکارت یا زخم یا جراحتى در رحم نبوده باشد، خون استحاضه است.

مسأله 173ـ استحاضه حدّاقل و حدّاکثر ندارد.

مسأله 174ـ استحاضه دو قسم است: قلیله و کثیره.

استحاضه قلیله آن است که هرگاه زن پنبه اى را داخل مجرا کند، خون آن را آلوده نماید خواه خون در پنبه فرو رود یا نه، ولى از طرف دیگر پنبه جارى نشود.

استحاضه کثیره آن است که خون، در پنبه فرو رود و از آن بگذرد و جارى شود.

مسأله 175ـ در استحاضه قلیله (بنابر احتیاط واجب) باید زن براى هر نماز یک وضو بگیرد و واجب است از سرایت خون به سایر اعضا جلوگیرى نماید، اما عوض کردن دستمال و پنبه واجب نیست، هر چند احتیاط مستحب است. ولى در استحاضه کثیره واجب است سه غسل انجام دهد: یک غسل براى نماز صبح و غسلى دیگر براى نماز ظهر و عصر و غسل سوم براى نماز مغرب و عشا و باید میان این نمازها مثل ظهر و عصر فاصله نیندازد و احتیاط مستحب آن است که علاوه بر این، براى هر نماز یک وضو هم بگیرد، قبل از غسل یا بعد از آن.

مسأله 176ـ هرگاه استحاضه قلیله بعد از نماز صبح کثیره شود باید براى نماز ظهر و عصر غسل کند و اگر بعد از نماز ظهر و عصر کثیره شود باید براى نماز مغرب و عشا غسل کند.

مسأله 177ـ در تمام مواردى که غسل بر او واجب مى شود اگر غسل کردن مکرّر براى او ضرر دارد، یا مایه مشقت زیاد است مى تواند به جاى آن تیمم کند.

مسأله 178ـ زن مستحاضه بعد از آن که خونش قطع شد، فقط براى اوّلین نماز باید کارهاى استحاضه را انجام دهد.

مسأله 179ـ هرگاه در موقع غسل خون قطع نشود، ضررى براى غسل ندارد، خواه غسل ترتیبى باشد یا ارتماسى.
null
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma