اعتکاف امام حسین(علیه السلام)

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
اعتکاف، عبادتی کامل
صفوان جمّال مى گوید: خدمت امام صادق(علیه السلام) نشسته بودم که مردى از اهل مکّه به نام میمون به محضر حضرت شرفیاب شد و از مشکل پرداخت مال الاجاره شکایت کرد. حضرت به من فرمود: برخیز و به برادر دینى ات کمک کن تا مشکلش حل شود. برخواستم و همراه او رفتم، و خداوند کمک کرد و مشکلش حل شد. به خدمت حضرت بازگشتم. امام فرمود: براى حلّ مشکل برادر مسلمانت چه کردى؟ عرض کردم: پدر و مادرم به فدایت! خداوند مشکل وى را حل کرد. امام فرمود: آگاه باش اگر به برادر مسلمانت کمک کنى، این کار از یک هفته طواف بر گرد خانه خدا در نزد من بهتر است.
سپس فرمود:
«ان رجلا اتى الحسن بن على(علیه السلام) فقال: بابى انت و امى اعنى على قضاء حاجة، فانتعل و قام معه، فمرّ على الحسین(علیه السلام) و هو قائم یصلى، فقال: این کنت عن ابى عبدالله تستعینه على حاجتک قال: قد فعلت بابى انت و امى فذکر انه معتکف، فقال له: اما انه لو اعانک لکان خیراً من اعتکافه شهراً; مردى خدمت امام حسن مجتبى(علیه السلام) رسید و عرض کرد: پدر و مادرم به فدایت! به من کمک کن تا مشکلم را حل کنم. حضرت کفشهایش را پوشید و همراه آن مرد رفت تا مشکلش را حل کند. در بین راه به امام حسین برخورد کرد که در حال نماز بود. به آن شخص فرمود: چرا از امام حسین(علیه السلام) براى حل مشکلات کمک نگرفتى؟ آن مرد عرض کرد: پدر و مادرم به فدایت! این کار را کردم، ولى گفتند که ایشان در حال اعتکاف است. امام حسن(علیه السلام) فرمودند: اگر ایشان مشکل تو را حل مى کرد، ثواب آن از یک ماه اعتکاف بیشتر بود».(2)
مرحوم محدّث قمى پس از نقل روایت فوق سؤال زیرا را مطرح مى کند: چرا امام حسین(علیه السلام) به سراغ حلّ مشکل آن شخص، که ارزش آن از اعتکاف بیشتر بود، نرفت؟
و در پاسخ، احتمالاتى را مطرح مى کند که از جمله:
آن شخص مشکلش را با خود امام حسین(علیه السلام) مطرح نکرد، بلکه با یکى از خادمان آن حضرت مطرح نمود، و هنگامى که متوجّه شد امام در حال اعتکاف است، به سراغ امام حسن(علیه السلام) رفت.
به هر حال این حدیث زیبا نیز علاوه بر اهمیّت فراوان ارزش کمک به دیگران، اشاره به اعتکاف امام حسین(علیه السلام) دارد.
1 . بخشى از این روایات در مستدرک الوسائل، ج 7، ص 569 آمده است.
2 . سفینة البحار، واژه «حوج». حدیث مذکور بصورت کوتاه در مستدرک الوسائل، ج 7، ص 656 نیز آمده است، با این تفاوت که به جاى «خیراً من اعتکافه شهراً» (خیراً له من اعتکاف ثلاثین سنة) آمده است.
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma