3ـ نامه اعتراض آمیز نماینده آشوریان ایران به پاپ

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
آیین رحمت
متن نامه معظّم له به پاپ4ـ اشتباه است یا امر دیگرى؟!

سخنان پاپ بندیکت شانزدهم آن قدر بى منطق و ضعیف بود که هم کیشان بى غرض و منصف پاپ نیز نتوانستند در برابر آن سکوت کنند، و بسیارى از آنان در برابر آن موضع گرفتند. براى نمونه به نامه مستدل و منطقى نماینده آشوریان ایران در مجلس شوراى اسلامى توجّه فرمایید:

 

به نام خدا

حضرت پاپ بندیکت شانزدهم

براى جامعه مسیحى و جهانى آشورى حیرت آور بود که با برداشتى متفاوت و البتّه خصمانه همه باورهاى اسلام و مسلمانان جهان را به نقدى تند بکشانید. در یادمان هست که آن جناب بر مسندى تکیه داده است که پاپ ژان پل دوم به عنوان نماد صلح و گفتمان بین ادیان، نه تنها هرگز سخنى به گزاف علیه اسلام و مسلمانان نزد، که حتّى مسلمانى ترک تبار که به او شلیک کرد، بخشود.

سُخره کردن جهاد و اسلام را دینى خشونت آمیز خواندن، داورى سؤال برانگیزى است که در این مقطع حسّاس از زمانه بى پروا بر زبان مى آورید. مگر سلف شما نبود که در بیانیه اى اثرگذار به مسیحیان یادآور شد که حمیّت و حمایت از دین را باید از مسلمانان و خلوص و عبودیّت آنان بیاموزند؟!

براى جامعه مسیحیان جهان حیرت آور است که چگونه آن جناب به یاد سخنان تفرقه برانگیز امپراتور مسیحى بیزانس مانوئل دوم پلالوگوس در قرن هاى گذشته و زخم کهنه جنگ هاى صلیبى که جهان متمدّن امروز مرحمى بر آن گذاشته، جانى تازه مى بخشید؟

اگر قرار است آن زخم هاى کهنه را باز کنید، طبیعى است که مسلمانان جهان هم از جنایات جنگجویان صلیبى کلیساى کاتولیک در قرون وسطى علیه دیگر مسیحیان، یهودیان و مسلمانان سخن بگویند.

ما آشورى ها به عنوان جامعه اى مسیحى که به عنوان ملتى گسترده در شرق به هنگام ظهور مسیحیّت دین مسیحیّت را پذیرفته، قرن هاى متمادى در سرزمین هاى اسلامى و به ویژه میهن مادرى مان ایران زیسته ایم، و هرگز به سبب باورهاى دینى مان مورد خشم و ستم مسلمانان نبوده، و حتّى از ارج و قربى ستودنى نزد این هموطنان برخوردار بوده ایم.

ما در صدر اسلام به عنوان مسیحیان آشورى بیشترین داد و ستد فرهنگى و علمى را داشته، و بیشترین خدمات را به خلفاى اسلامى و مسلمان ارائه داده ایم. اکنون که زمانه گفتمان است و آن داد و ستد بین ادیان در آغاز ظهور اسلام مى تواند نمادى زنده براى گفتمان ما باشد، دریغ که نگاه آن جناب به دور از تمدّن پویا و پرتحرّک است.

ما با باورهایمان با دین مسیحى و به ویژه مذهب شرقى مان با یاد کلیساى شرق، که تا به امروز در میهن مان ایران زنده مانده اند، زبانمان و خط مان مانده است آن هم در سرزمینى که قرن ها با باور اسلام زیسته است، هرگز خشونت و خصمى که از آن سخن مى رانید، نه شنیده و نه دیده ایم، و این به باور ما سخنى راستین نیست. ما همچون دیگر دین باوران و به ویژه مسلمانان به انتظاریم تا آن جناب از یک جامعه پویاى میلیاردى، پوزش بخواهید که این خواست عیسى مسیح منجى مان است که مى گوید: «در شادى و سوگ همسایه ات سهیم باش».

ما چون این باوران میلیاردى در سوک این داورى خصمانه ایم.

با احترام

یوناتن بت کلیا

نماینده آشورى ها و کلدانى ها در مجلس شوراى اسلامى

و رییس دفتر آسیایى اتحادیه جهانى آشورى ها

1385/6/25

متن نامه معظّم له به پاپ4ـ اشتباه است یا امر دیگرى؟!
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma