بخش ششم / مسائل گوناگون / 56ـ مساله حسن و قبح عقلى

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
اعتقاد ما
55-علوم ائمه اهل بيت (ع) از پيامبر (ص) است 57ـ عدل الهى

گذشته از بحثهايى كه در فصول پيشين آمد كه اصول اعتقادات ما را در مباحث اساسى دين اسلام روشن مى‏ سازد، ويژگيهاى ديگرى در اعتقادات ماست كه در اين فصل مطرح مى‏ شود.

ما معتقديم: عقل انسان خوبى و بدى و حسن و قبح بسيارى از اشياء را درك مى ‏كند، و اين به بركت نيروى معرفت ‏خوب و بد است كه خدا به انسان بخشيده. بنابراين حتى قبل از نزول شرايع آسمانى، بخشى از مسائل به وسيله عقل بر انسان روشن بوده است، خوبى عدالت و نيكوكارى، بدى ظلم و بيدادگرى، و خوبى بسيارى از صفات اخلاقى مانند «راستگويى‏»، «امانت‏»، «شجاعت‏»، «سخاوت‏» و امثال آن، همچنين بدى ‏«دروغ‏» و «خيانت‏» و «بخل‏» و مانند آن، همه از مسائلى است كه عقل آنها را درك مى ‏كند، ولى از آن جا كه عقل قادر به درك حسن و قبح همه اشياء نيست و معلومات انسان در هر حال محدود است، اديان الهى و كتب آسمانى و پيامبران براى تكميل اين امر از سوى خداوند مبعوث شدند تا هم بر ادراكات عقلى تاكيد كنند و هم زواياى تاريكى را كه عقل از درك آن عاجز بوده بر او روشن سازند.
اگر ما استقلال عقل را در تشخيص حقايق بكلى انكار كنيم، مساله توحيد و خداشناسى و بعثت انبياء و اديان آسمانى از ميان خواهد رفت، زيرا اثبات وجود خدا و حقانيت دعوت انبياء، جز از طريق عقل امكان پذير نيست. بديهى است‏ بيانات شرع در صورتى قابل قبول است كه اين دو اصل (توحيد-نبوت) قبلا با دليل عقل ثابت‏ شود، و اثبات اين دو موضوع تنها به دليل شرع غير ممكن است.
55-علوم ائمه اهل بيت (ع) از پيامبر (ص) است 57ـ عدل الهى
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma