بازگشت به قم و نگارش یک شاهکار علمی؛ فیلسوف نماها

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
از تبعید تا پیروزی
هجرت به نجف اشرف و نائل شدن به درجه اجتهادانتشار مجله درسهایی از مکتب اسلام
بازگشت به قم و نگارش یک شاهکار علمی؛ فیلسوف نماها
آیت‌الله مکارم شیرازی سپس در خرداد 1330 به قم بازگشت و از درس آیت‌الله بروجردی و دیگر استادان بهره برد و نزد علامه طباطبایی معقول و علوم عقلی را فرا گرفت.
در سالهاى 1330 تا 1332 که تبليغات مادیون در ایران شدت گرفته بود، روحانیون احساس كردند كه هجوم مكاتب باطله و نشريات روزافزون افراد گمراه و ايادى بيگانه كه در اختيار جوانان گذارده مى‌شود جوانان را تهديد مى‌كند. در اين برهه از زمان، رجال مذهبی و استادان فلسفه و عقايد احساس مسئوليت كردند و جلسه‌هايى براى آشنا ساختن جوانان با طرز مبارزه منطقى با اين مكاتب، تشكيل دادند و آیت‌الله مکارم شیرازی يكى از پيشگامان تاسيس چنين جلساتى بود. او با همكارى جمعى از دانشمندان، جلسات بحث علمى و فلسفى تشكيل دادند كه در آن جلسات كليه اصول فلسفى مكتب‌هاى مادى مطرح مى‌شد. اين جلسات سبب شد تا آیت‌الله مکارم شیرازی در اين مباحث به حد كافى غور و رساله‌ها و نوشته‌هاى آنها را بررسى کند. و این گونه بود که توانست يك شاهكار علمى كه در نوع خود ممتاز و بى‌نظير است به نام فيلسوف‌نماها را به رشته تحریر درآورد. اين كتاب با استقبال عظيم جوانان و طبقه روشنفكر رو به رو شد و دسته‌اى از گمراهان در پرتو اين كتاب از چنگال مكتب ماديگرى و ماترياليسم رهايى يافتند. اين كتاب بيش از سی مرتبه به چاپ رسيده و به تصديق اهل فن، كمتر كتابى اين چنين جامع در تحليل اصول فلسفى ماركسيستها نگارش يافته است.
نبوغ و استعداد آیت‌الله مکارم شیرازی در زمینه تدریس و تحقیق و تالیف، پس از اقامت در حوزه نجف و بازگشت به حوزه مقدسه قم، جلوه‌اى خاص یافت؛ خصوصاً در زمینه تحقیق و تالیف: زیرا اولاً، توانست کتابى چون فیلسوف نماها را در 27 سالگى بنویسد و ثانیاً، این کتاب توانست در جوّى پر از ضدیت به حوزه و بى‌مهرى و بى‌حرمتى نسبت به روحانیت و دین آن هم با ارایه و معرفى توسط آیت‌الله مرتضی مطهری، کتاب سال 1333 شمسی شناخته شود. ثالثاً، این کتاب از جهت تجربه تالیفى، دومین اثر مؤلف به حساب مى آمد و رابعاً: بیش از سى بار به چاپ رسیده که روشن است سى بار چاپ شدن یک اثر در عالم انتشارات، بسیار مهم است.
هجرت به نجف اشرف و نائل شدن به درجه اجتهادانتشار مجله درسهایی از مکتب اسلام
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma