مهر «بانوى اسلام»

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
شیوه همسرى درخانواده نمونه
غوغاى مهریّهمسئله بغرنج جهیزیّه

   اکنون به سراغ «خانواده نمونه» برویم تا از آن الگو بگیریم و در پرتو هدایتش راه و رسم زندگى توأم با خوشبختى را پیدا کنیم، و مهریّه اسلامى را از غیر اسلامى بشناسیم.

   در حدیث آمده است که تمام مهریّه بانوى اسلام فاطمه زهرا(علیها السلام)و هزینه هاى جهیزیّه و عطریات او از پول زرهى تأمین شد که على(علیه السلام) براى جنگ خریده بود.

پیامبر(صلى الله علیه وآله)فرمود:

 زره خود را بفروش، على(علیه السلام) مى گوید زره را فروختم و پول آن را در دامان مبارک پیامبر(صلى الله علیه وآله) ریختم، بى  آن که از من سؤال کند چه مقدار است، و یا من خبر دهم، دست کرد و مشتى از آن را گرفت و به بلال داد فرمود:

با این براى فاطمه عطر و بوى خوش بخر.

باز دست کرد و یک مشت دیگر به جمعى از اصحاب داد و فرمود براى فاطمه آنچه نیاز دارد، از لباس و اثاث البیت بخرید.(1)

    در حدیث دیگرى آمده است که صداق و مهریّه فاطمه(علیها السلام)زرهى از آهن بود...(2)

   ولى در حدیثى آمده است که پیامبر(صلى الله علیه وآله)دخترش فاطمه(علیها السلام) را به هنگام تزویج با على(علیه السلام)به چهارصد و هشتاد درهم مهر نمود.

   و در حدیثى پانصد درهم آمده است.(3) 

 

 

   در حدیث دیگرى آمده هنگامى که سخن از کمى این مهریّه به میان آمد رسول اللّه(صلى الله علیه وآله)به بانوى اسلام فرمود:

 

من تو را به على تزویج نکردم، بلکه خدا تو را به على تزویج فرموده، و مهر تو را یک پنجم تمام دنیا تا زمانى که آسمان و زمین برپاست، قرار داده است! (وَ جَعَلَ مَهْرَکِ خُمْسَ الدُّنْیا مادامَتِ السَّمواتُ و الاَْرْضُ)(4)

    این مهریّه عظیم معنوى و الهى پاداش آن گذشتى است که زهرا(علیها السلام) از خود نشان داد، حتّى در حدیثى که در «مصباح الانوار» آمده است مى خوانیم که پیامبر(صلى الله علیه وآله)به على(علیه السلام)فرمود:

 اِنَّ اللّهَ عَزَّوَجَلَّ زَوَّجَکَ فاطِمَةَ وَ جَعَلَ صَداقَهَا الاَْرْضَ فَمَنْ مَشى عَلَیْها مُبْغِضاً لَکَ مَشى عَلَیْها حَراماً(5)

 خداوند فاطمه را به همسرى تو درآورد، و مهر او را تمام زمین قرار داد، کسى که بر روى آن راه رود در حالى که دشمن تو باشد، قدم به حرام برداشته است (و استفاده از زمین و آنچه بر آن است حرامش باد) !

    معمولا کسان داماد نسبت به اموال خانواده عروس کنجکاو و حسّاسند، همچنین کسان عروس نسبت به ثروت داماد، و لذا غالباً به جاى تحقیق در ارزشهاى معنوى و کمالات انسانى و فضائل اخلاقى طرفین، جستجو از ثروتهاى موجود یا بالقوّه یکدیگر مى کنند، و آن را به رخ هم مى کشند.

   از پست و مقامهاى بستگان عروس و داماد سخن مى گویند که پدرش چه کاره است و پسر عمویش چه کاره، و پسر پسر عمویش یا نوه دائى اش چه پست و مقامى دارد!

   ولى در حدیث مى خوانیم هنگامى که على(علیه السلام)به محضر پیامبر(صلى الله علیه وآله)براى خواستگارى فاطمه(علیها السلام) آمد، پیامبر(صلى الله علیه وآله)فرمود:

 چه چیز صداق و مهریّه قرار خواهى داد؟

عرض کرد:

شمشیر و اسب و زره و شترى را که با آن آبیارى مى کنم (یعنى تمام هستى مادّى ام).

فرمود:

    اینجا بود که على(علیه السلام)رفت و زره را فروخت و پول آن را در دامان پیامبر(صلى الله علیه وآله)ریخت...

 

 

 


1 . بحارالانوار، جلد 43، صفحه 94.

2 . همان ، صفحه 104.

3 . همان ، صفحه 122.

4 . بحارالانوار، جلد 43، صفحه 144.

5 . همان ، صفحه 145.

غوغاى مهریّهمسئله بغرنج جهیزیّه
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma