حکم مبطون

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
مناسک عمره مفرده
حکم مسلوسطواف در لباس مشمول خمس:

سؤال 373ـ مدّتى است، که به علّت بیمارى و در اثر عمل

جرّاحى، مبطون هستم و خروج مدفوع را احساس نمى کنم. بدین جهت از کیسه مخصوصى استفاده نموده، و براى وضو و نماز طبق رساله عمل مى کنم. با توجّه به این که سال آینده، انشاء الله، به زیارت خانه خدا نائل مى شوم، وظیفه ام در رابطه با مراسم حج چیست؟

جواب: چنانچه زمانى باشد که بتوانید طواف و نماز طواف را بدون خروج آن انجام دهید، باید همان زمان را انتخاب نموده، و اعمالتان را انجام دهید و اگر چنین چیزى امکان پذیر نیست، و به هیچ وجه خروج آن را احساس نمى کنید، طواف را با یک وضو، و نماز طواف را با وضوى دیگر انجام دهید.

 

سوّم: طهارت از نجاست

مسأله 374ـ بدن و لباس طواف کننده (خواه در طواف واجب، یا مستحب) باید از هر نجاستى پاک باشد; حتّى بعضى از نجاسات که در نماز بخشوده شده (مانند خون کمتر از یک درهم) در طواف بخشوده نیست، ولى در مورد خون زخمها، اگر شستن آن باعث

مشقّت و عسر و حرج باشد، ضررى براى طواف ندارد.

مسأله 375ـ اگر لباسهاى کوچک مانند جوراب، شب کلاه و همیان، که به تنهایى نمى توان با آن ستر عورت کرد، نجس باشد عیبى ندارد.

مسأله 376ـ اگر تطهیر خون قروح و جروح مشقّت داشته باشد، شستن آن لازم نیست; ولى احتیاط واجب آن است که به مقدارى که مى توان بدن را تطهیر کرد، و لباس را عوض نمود، و موجب مشقّت نیست، انجام دهد.

مسأله 377ـ در صورتى که بتواند با تأخیر انداختن طواف، خود و لباس خویش را بدون مشقّت تطهیر کند، احتیاط آن است که چنین نماید; به شرط آن که وقت باقى باشد.

مسأله 378ـ هرگاه لباس یا بدن نجس باشد، و نداند یا مى دانسته و فراموش کرده، چنانچه بعد از طواف بفهمد طوافش صحیح است، و اگر در حال طواف بفهمد باید لباس خود را عوض کند، و با لباس پاک طواف را ادامه دهد، و اگر لباس پاکى همراه ندارد طواف را متوقّف مى کند، و لباس یا بدن را آب مى کشد، سپس باقیمانده طواف را به جا مى آورد، و طوافش صحیح است;

خواه قبل از تکمیل کردن دور چهارم باشد، یا بعد از آن.

مسأله 379ـ اگر شک داشته باشد که لباس یا بدنش نجس است یا پاک، مى تواند در آن حال طواف کند; خواه بداند قبلا پاک بوده، یا نداند، ولى اگر یقین داشته باشد که قبلا نجس بوده، و نداند که آن را تطهیر کرده یا نه، نمى تواند در آن حال طواف کند، بلکه باید ابتدا تطهیر کند، و سپس طواف نماید.

مسأله 380ـ اگر در بین طواف بدن یا لباس او نجس شود، دست از طواف بر مى دارد، و لباس یا بدنش را آب مى کشد، سپس طواف را از همانجا که قطع کرده بود ادامه مى دهد،و طوافش صحیح است; خواه قبل از تکمیل چهار دور باشد، یا بعد از آن.

مسأله 381ـ اگر در بین طواف نجاستى در بدن یا لباس خود ملاحظه کند، و احتمال دهد که در همان حال طواف حاصل شده، طبق مسأله قبل عمل مى کند.

سؤال 382ـ شخصى در دور ششم طواف نجاستى در بدن خود مشاهده کرده، و یقین دارد که از دورهاى قبل بوده است، ولى بدون توجّه به این مطلب، طواف را تکمیل کرده، و پس از تطهیر بدن طواف را اعاده مى نماید، سپس بقیّه اعمال عمره را به انجام

مى رساند. آیا اعمال او صحیح است؟

جواب: عمل او اشکالى ندارد.

سؤال 383ـ شخصى در حین طواف متوجّه اندکى خون بر بینى خود مى شود. با دستمال آن را پاک کرده، و طواف را به انجام مى رساند. آیا طوافش صحیح است؟

جواب: اگر بینى او نجس شده باید آن را آب بکشد، و طواف را تکمیل کند، و اگر این کار را نکرده، احتیاط آن است که بعد از تطهیر آن را تکمیل کند و نماز بخواند، سپس طواف و نماز را اعاده کند.

سؤال 384ـ اگر بچّه هاى کوچک در حال طواف یا سعى در قنداقه خود بول کنند، چه حکمى دارند؟

جواب: حجّ آنها صحیح است; انشاء الله.

 

چهارم: ختنه براى مردان

مسأله 385ـ هرگاه مردى ختنه نکرده باشد، طوافش باطل است، و احتیاط واجب آن است که پسر نابالغ نیز ختنه کرده باشد.

مسأله 386ـ اگر بچّه ختنه نشده را وادار به احرام کنند، یا او را

محرم نمایند، احرام او صحیح است; ولى تمام طوافهاى او اشکال دارد. بنابراین، چنین فردى در احرام باقى مى ماند، و در آمدن از احرام براى او مشکل مى شود; مگر آن که او را ختنه کنند، و سپس طواف کند، یا او را طواف دهند.

مسأله 387ـ اگر کسى ختنه کرده به دنیا بیاید، طوافش صحیح است.

مسأله 388ـ هرگاه کسى از روى عمد، یا فراموشى، یا ندانستن مسأله، طواف را بدون ختنه انجام دهد، طوافش باطل است.

سؤال 389ـ تکلیف کسى که ختنه او به طور ناقص انجام شده، و با این حال اعمال حج را به جا آورده، چه مى باشد؟

جواب: احتیاط واجب آن است که بعد از ختنه صحیح و کامل، طوافها و نماز طوافها را اعاده کند، و اگر نمى تواند به مکّه برود، نایب مى گیرد.

سؤال 390ـ اگر شخصى را به طور ناقص ختنه کرده باشند، به این معنى که قسمت بالاى آلت کاملا هویدا نیست، ولى در حال نعوظ آشکار مى گردد. آیا چنین شخصى ختنه شده محسوب، و طوافهایش صحیح است؟ اگر پاسخ منفى است، و ختنه بر آن

شخص براى بار دیگر لازم باشد، و او به علّت سنّ بالا از انجام این کار خجالت بکشد، حکم مسأله چیست؟

جواب: احتیاط واجب آن است که طواف و نماز آن را بعد از ختنه کردن اعاده کند، و در این گونه مسائل خجالت کشیدن معنى ندارد. مى تواند به طور پنهانى نزد طبیب آگاهى برود و ختنه کند، و این کار در ایّام ما بسیار آسان است.

 

پنجم: پوشانیدن عورت

مسأله 391ـ پوشانیدن عورت بر طواف کننده واجب است; بلکه لازم است بدن خود را طورى بپوشاند که نگویند بدنش برهنه است.

مسأله 392ـ احتیاط واجب آن است که تمام شرایط لباس نمازگزار را در حال طواف رعایت کند.

حکم مسلوسطواف در لباس مشمول خمس:
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma