فاصله معتبر بین دو عمره مفرده:

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
مناسک عمره مفرده
عمره مفردهاعمال عمره مفرده

مسأله 11ـ شخصى که بیش از یک ماه در مکّه بوده و همین مدّت از عمره مفرده قبلى او گذشته، اگر براى کارى به جدّه رود و در بازگشت بدون احرام وارد مکّه شود، کار خلاف شرعى انجام داده، و باید به میقات برگردد و محرم شود و عمره مفرده بجا آورد; زیرا با گذشتن ماه قمرى، کسى که وارد مکّه مى شود باید عمره دیگرى انجام دهد.

مسأله 12ـ کسانى که عمره را مثلا در ماه شعبان بجا آورده، و در ماه رمضان به (جهت بازدید) به عرفات مى روند، با توجّه به این

که از محدوده حرم خارج مى شوند در بازگشت باید محرم شوند، و عمره مفرده دیگرى بجا آورند.

مسأله 13ـ تکرار عمره مانند تکرار حج مستحب است، ولى در هر ماه قمرى بیش از یک عمره نمى توان بجاى آورد.

مسأله 14ـ همان گونه که گفته شد در هر ماه قمرى یک عمره مستحب است، بنابراین اگر کسى در اواخر ماه رجب وارد مکّه شود و عمره مفرده بجا آورد، و بعداً ماه شعبان شروع شود، مى تواند دوباره عمره مفرده اى بجا آورد، و امّا در همان ماه، دو عمره مفرده اشکال دارد، و اگر کسى بخواهد در یک ماه بیش از یک عمره بجا آورد، به قصد رجاء انجام مى دهد; یعنى به امید این که مطلوب درگاه الهى باشد (نه به نیّت دستور قطعى) ولى بهتر آن است که زائران محترم به جاى این گونه عمره هاى مکرّر، به طواف بپردازند که مشروعیّت آن مسلّم است.

مسأله 15ـ اگر در روز آخر ماه، مُحرم شود و اعمال را در ماه بعد انجام دهد، در صورتى که بعد از اعمال براى بازدید به عرفات برود، آیا در برگشت عمره دیگرى بر او واجب نیست؟

جواب : اگر ماه رجب مى گذرد براى درک فضیلت

عمره این ماه مى تواند محرم شده و اعمال را در ماه شعبان انجام دهد ولى نمى تواند عمره دیگرى را در ماه شعبان بجاى آورد.

سؤال 16ـ فرموده اید که: «در هر ماه قمرى بیش از یک عمره نمى توان انجام داد» آیا در این مسأله بین دو عمره مفرده اى که براى خودش بجا مى آورد، با دو عمره مفرده اى که هر دو، یا یکى از آنها را به نیابت از دیگران انجام مى دهد، تفاوتى هست؟

جواب: تفاوتى نمى کند.

سؤال 17ـ هرگاه در یک ماه قمرى دو عمره مفرده انجام دهد، و عمره دوم نیابتى باشد، آیا نایب مى تواند براى انجام آن اجرت بگیرد؟ و چنانچه عمره مفرده بر منوب عنه واجب شده باشد، آیا چنان عمره اى کفایت مى کند؟

جواب: لازم است احتیاط را مراعات کند، و چنانچه با اطّلاع اجیر کننده از آنچه انجام شده اجرت بگیرد اشکال ندارد; ولى کفایت کردن چنین عمره اى از عمره واجب محلّ اشکال است.

سؤال 18ـ همان گونه که عمره مفرده را قبل از عمره تمتّع، هر چند در همان ماه قمرى باشد، اجازه داده اید، آیا بعد از عمره

تمتّع و قبل از حج نیز مى توان در همان ماه قمرى عمره مفرده اى انجام داد، یا باید به قصد رجاء باشد؟

جواب: اشکال دارد.

سؤال 19ـ گاه محلّ توزیع کالا در مکّه مکرّمه یک کیلومتر بعد از مسجد تنعیم قرار دارد. وظیفه خدمه اى که مجبورند براى گرفتن سهمیّه کاروان به آن محل رفت و آمد کنند، چیست؟

جواب: در عمره مفرده، هرگاه قبل از گذشتن ماهى که در آن عمره انجام داده، خارج شود و بازگردد، تکرار عمره لازم نیست; امّا اگر در ماه بعد برگردد، باید از همان مسجد تنعیم محرم شود، و عمره به جا آورد، مگر این که شغلش به طور مرتّب رفت و آمد به بیرون حرم باشد.

سؤال 20ـ بعضى از فقها مى گویند: «خدمه اى که مى خواهند از مکّه خارج شوند، اگر فقط به جدّه بروند براى ورود مجدّد به مکّه لازم نیست محرم شوند، ولى اگر به مدینه بروند، براى ورود مجدّد به مکّه باید دوباره در مسجد شجره محرم شده، و با احرام وارد مکّه شوند» نظر حضرتعالى چیست؟

جواب: اگر بازگشت او در همان ماه قمرى باشد که

خارج شده، احرام مجدّد لازم نیست، و اگر در ماه بعد بوده، باید مجدّداً محرم شود و اعمال را بجا آورد.

سؤال 21ـ هرگاه خدمه کاروانها، عمره مفرده را بجا آورده باشند، آیا هر بار که از مکّه خارج مى شوند و براى انجام کارهاى کاروان مثلا به جدّه مى روند، در موقع بازگشت به مکّه باید محرم شوند؟

جواب: لازم نیست محرم شوند، مگر این که در ماه بعد (ماه قمرى دیگر) وارد شوند.

 

 

عمره مفردهاعمال عمره مفرده
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma