ارث

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
احکام ویژه ( 600 مسئله كثير الابتلاء)
ادعيه و زياراتازدواج و محرميت
ارث
توارث :
هرگاه دو نفر در يك حادثه فوت كنند و مشخص نباشد كه كداميك اوّل فوت كرده است از يكديگر ارث مى‌برند بدين صورت كه فرض مى‌كنيم پدر قبل از فرزند فوت كرده و تمام اموالش را مطابق قانون ارث در ميان ورثه شرعى‌اش، از جمله فرزندى كه همراه او فوت كرده تقسيم مى كنيم و سهم فرزند فوت شده به ورثه او (غير از پدرش) مى‌رسد. سپس فرض مى‌كنيم كه فرزند قبل از پدر فوت كرده واموال وى را مطابق قانون ارث در ميان ورثه شرعى‌اش از جمله پدر وى كه با او فوت كرده تقسيم مى‌كنيم و سهم پدر به ورثه او (غير از فرزند مذبور) مى‌رسد وتفاوتى نمى‌كند كه اين موضوع در حادثه رانندگى باشد يا غرق شدن يا هر حادثه ديگر.
. ارث نوادگان : با وجود پسران يا دختران ميّت، نوادگان ميّت ارث نمى‌برند، مگر اينكه پدر آنها (كه فرزند ميّت بوده) بعد از او فوت شده باشد كه در اين صورت سهم او به فرزندانش مى‌رسد.
. محروم كردن از ارث : محروم كردن برخى از ورثه از ارث، يا محروم كردن دختر از ارث در شرع مقدّس اسلام جايز نيست. ولى هر كس مى‌تواند در حيات خود چيزى از اموال خود را به برخى فرزندان يا كسان ديگر ببخشد و به آنها تحويل دهد. در اين صورت، مال آن شخص خواهد شد. يا وصيّت كند چيزى از ثلث مالش به او بدهند و هرگاه ببخشد و تحويل ندهد ملك آن كس نخواهد شد.
. وصيّت به تساوى دختر و پسر در ارث : هرگاه اين وصيّت به ضميمه ساير وصاياى ميّت، بيش از ثلت اموال وى نباشد عمل به آن لازم است؛ يعنى اضافه سهم دختران از ثلث پرداخت مى‌شود. واگر اضافه بر ثلث باشد تنها به مقدار ثلث جايز است.
. وصيّت به عدم تقسيم ارث تا زمان خاص : اين وصيّت به انضمام ساير وصاياى ميّت، فقط در مورد ثلث اموال وى اثر دارد ودوسوم ديگر مطابق قانون ارث در ميان ورثه تقسيم مى‌شود.
. وارثان ديه جنين : ديه جنين به پدر و مادرش مى‌رسد وهركدام از آنها كه در سقط شركت داشته از ديه ارث نمى‌برد وتمام آن به ديگرى مى‌رسد، و اگر هر دو در سقط شركت داشته‌اند ديه به پدربزرگ و مادربزرگ پدرى و مادرى و برادارن و خواهران جنين مى‌رسد و طبق قانون ارث تقسيم مى‌شود و اگر آنها رضايت دهند مشكل حل مى‌شود.
. فلسفه تنصيف ارث زنان : چون غالبآ هزينه‌هاى زندگى بر دوش مردان است، و زنان مسوليّتى در برابر هزينه‌ها ندارند، ارث مردان دو برابر قرار داده شده است.[1]
[1] . رك: تفسير نمونه، سوره نساء، آيه 12؛ استفتائات جديد پرسش و پاسخ شماره 1365.
ادعيه و زياراتازدواج و محرميت
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma