حجّ و عمره

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
احکام ویژه ( 600 مسئله كثير الابتلاء)
تقليد و بلوغحدود و ديات
حجّ و عمره
. استطاعت مالى در حج : در استطاعت براى حج علاوه بر داشتن هزينه رفت و برگشت، داشتن ضروريّات زندگى و آنچه در گذران زندگى به آن نياز دارد شرط است؛ مثل خانه مسكونى (ملكى يا اجاره‌اى)، اثاث خانه، وسيله سوارى و مانند آن؛ البتّه در حدّى كه مناسب شأن او باشد و چنانچه عين آنها را ندارد پول يا معادل قيمت آن را داشته باشد.
. مهر و استطاعت حج : هرگاه مهر حداقلّ به مقدار هزينه‌هاى حج باشد و مطالبه آن از شوهر مشكل خاصّى براى زن ايجاد نكند مستطيع محسوب مى‌شود و بايد براى دريافت آن وثبت نام حج اقدام كند.
. واگذارى فيش حج : هرگاه حج بر كسى مستقر نشده باشد واكنون كه نوبتش رسيده به علّت بدهى و مشكلات مالى قادر بر رفتن به حج نيست، مى‌تواند فيش خود را مطابق قوانين حكومت اسلامى به ديگرى واگذار كند.
. اعمال حج براى كودكان : از طرف او نيّت مى‌كند و لباس احرام به تن او مى‌كند و لبّيك گفته، در طواف‌ها با خود برده و نماز به نيابت از او مى‌خواند و او را در سعى همراه خود مى‌برد و به هنگام تقصير مقدارى از موهاى او را مى‌چيند ولى اگر اسباب دردسر مى‌شود او را مُحرم نكنيد.
. قربانى حج در وضعيّت فعلى : در وضعيّت فعلى كه مسوولين حج مى‌گويند گوشت قربانى؛ دستگاه‌هاى مجهّز نگهدارى و سپس به دست نيازمندان مى‌رسد (ولى تمام قربانى‌ها در خارج از منى صورت مى‌گيرد) حجّاج محترم مخيّرند آنجا قربانى كنند يا پول قربانى را كنار گذاشته و بقيه اعمال را به جا آورده و پس از بازگشت در ماه ذوالحجه در وطنشان قربانى كنند.
. حكم كسى كه پس از مراجعه به وطن متوجّه شده طواف يا نماز طواف وى باطل بوده است: ترك محرّمات لازم نيست، اگر طواف نساء را درست انجام نداده باشد بايد از رابطه با همسر بپرهيزد تا كسى به نيابت از او طواف نساء به جا آورد.
. رنگ كردن مو و امثال آن براى كسى كه به حج تمتّع مى‌رود : رنگ كردن مو و امثال آن اشكالى ندارد مشروط بر اينكه قصدش زينت در حال حج نباشد.
. استفاده مُحرم از ژل ضدّ عفونى : ژل ضدّ عفونى اگر معطّر نباشد مانعى ندارد.
. استفاده از دستكش شفاف براى زنان مُحرم : اشكال دارد، ولى كفّاره ندارد.
. سعى در مسعاى جديد : اوّلاً مسعاى جديد به يقين بين الجبلين است وسعى در آن صحيح است. ثانياً، نمى‌توان گفت به خاطر وضعيّت موجود كسى به عمره يا حج نرود؛ بلكه از ادلّه برمى‌آيد كه به هيچ وجه نبايد حج و عمره بيت الله تعطيل شود و در اين حالت طبق قاعده «الميسور لايترک بالمعسور» بر فرض خارج بودن مسعاى جديد از بين دو كوه باز سعى صحيح است؛ كما اينكه فتوا داده‌ايم اگر افراد ناتوان نتوانند در طبقه اوّل سعى كنند، سعى آنها در طبقه دوم صحيح است، در حالى كه طبقه دوم قطعاً بين دو كوه محسوب نمى‌شود.
توجّه: به يقين در صورت امكان، طبقه پايين مسعاى جديد بر طبقات بالاى مسعاى قديم و جديد مقدّم است.
. لبّيك پنجم : چهار لبّيك واجب است و لبّيك پنجم واجب نيست، ولى چنانچه بگويد ضررى به احرام نمى‌زند.
. گفتن حاجى به معتمر : حاجى كسى است كه حجّة‌الاسلام (تمتّع) به‌جا آورده باشد ولى گفتن آن به معتمر نيز اشكالى ندارد.
. عمره دوم در يك ماه قمرى : هرگاه بخواهد در يك ماه قمرى دو عمره به جا آورد، عمره دوم را به قصد رجا مى‌تواند به جا آورد.
. عمره به جا آوردن به نيّت خود و ديگران : هرگاه عمره واجب خود را به جا آورده باشد، در ماه قمرى ديگر عمره به جا آوردن به نيّت خود و ديگران مانعى ندارد.
. رفتن به عمره با توجّه به اينكه براى آل سعود درآمد دارد : احتياط واجب است كسانى كه نه حج به جا آورده‌اند و نه عمره وبراى عمره استطاعت دارند عمره به جا آورند، اين موضوع مشكلى ندارد، امّا شايسته است زائران خريدهاى خود را از آن كشور نكنند.
تقليد و بلوغحدود و ديات
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma