SiteTitle

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 

مالکیتی درختی که دانه آن را پرنده ای آورده [حقوق مالی]

Questionکلاغی گردویی را آورده به خانه یا زمین من انداخته الان آن گردو تبدیل به درخت شده حال سوال این که آن درخت متعلق چه کسی می باشد؟
Answer: متعلق به صاحب زمین است.

جبران قیمت درختی که نهال آن را غصب کرده [حقوق مالی]

Questionچند سال پيش يك نهال سيب از جايي سرقت كردم بعد از 4 سال اين نهال به بار نشسته و ما صاحب آن را نمي شناسيم حال آیا بايد پول نهال را صدقه بدهيم يا پول درختي كه به بار نشسته است؟
Answer: باید معادل قیمت درخت را بدهد و آنچه از ثمراتش استفاده کرده را نیز به مالک بپردازد و چنانچه صاحبش را به هیچ وجه نمی شناسد از طرف او به شخص نیازمندی بپردازد.

استفاده از اموال کسی که درآمد او از حرام باشد [حقوق مالی]

Questionاگر درآمد شخصی از طریق حرام باشد آیا می توان در اموال او تصرف کرد و از اموال او استفاده نمود؟
Answer: اگر يقين ندارید از راه حرام تهيّه شده، تصرّف در آن مانعى ندارد اما اگر يقين دارید و صاحب آن را می شناسید باید به صاحبش برگردانید وگرنه ما به شما اجازه مى دهيم تصرف كنید و معادل آن را كه تصرّف كرده اید به نيازمندى بپردازید. و اگر تمكن نداريد بر ذمّه بگيرید و هر موقع كه توانستید، بپردازید.

تقدم حق الناس بر حق الله [حقوق مالی]

Questionشخصی مرده است ولی مقداری پول از او بجا مانده است ولی بسیار کم است و بدهی به عنوان حق الناس دارد و زکات و خمس هم نداده است . حالا وراث این شخص ، اول باید کدام یک از موارد بالا را بدهند ؟
Answer: احتیاط آن است که حق الناس مقدم بر حق الله است .

اطلاع ازحرام بودن درآمدی که سرمایه گذاری شده [حقوق مالی]

Questionشخصی مسئول انعقاد قرارداد و جذب سرمایه برای شرکتی که مضاربه انجام می داد بود و حقوق خود را به صورت پورسانت دریافت می کرد بعد از مدتی بدلیل اشتغالات متعدد از آنجا انصراف داده و حقوق این مدت را در بانک سپرده گذاری پنج ساله کرده بعد از یکی دو سال مطلع شده است شرکت مزبور کلاهبردار بوده و سرمایه مردم را بالا کشیده اند حکم اصل حقوق و سود حاصله از آن چیست؟
Answer: در صورتی که می داند از اموال حرام بوده باید به صاحبانش برگرداند و اگر دسترسی ندارد به فقرا صدقه دهد.

جبران حق الناس در صورت فوت صاحب حق [حقوق مالی]

Question اگر حق الناسی بر گردن ما باشد ولی صاحب حق زنده نباشد، آيا مى‏شود به جاى او صدقه داد؟
Answer: بايد به ورثه او پرداخت شود و اگر ورثه او را به هيچ وجه نمی شناسید، از طرف صاحب وجه صدقه بدهيد.

محاسبه افت قیمت در خسارت [حقوق مالی]

Questionآیا جبران افت قیمت علاوه بر خسارت، واجب است؟
Answer: در صورتی که در عرف محل افت قیمت را نیز جبران می کنند به همان صورت عمل کند و الا واجب نیست و ظاهرا فعلا در عرف افت قیمت را محاسبه نمی کنند مگر اینکه تفاوت قیمت سالم و معیوب بسیار زیاد باشد.

تصرف در مال مخلوط به حرام [حقوق مالی]

Questionاگر فردی در اموال کسی که در آمد حرام دارد تصرف کرده باشد تکلیف او در این مورد چیست؟
Answer: در صورتی که در آمدهای حلالی هم دارد، و نمی دانید آنچه در اختیار شما قرار داده از اموال حرام است یا حلال، تصرّف در آن برای شما اشکال ندارد.

وظیفه وراث در قبال ادعای طلبکار از مورث [حقوق مالی]

Questionپدر من مدتي قبل به رحمت خدا رفت از همه ي آشناها حلاليت طلبيدم يكي از آنها شخصي بود كه پدرش شريك پدرم و خودش شاگرد پدرم حدود پنجاه سال پيش بوده، مدعي شده من حقوقم را نگرفتم با اينكه پدرم اهل حساب كتاب و خمس بود شخص هم هيچ مدركي ندارد ميگويد دو میلیون بدهيد حلال كنم من چه كنم اين شخص راضي شود و دینی بر عهده پدم نباشد؟
Answer: در صورتی که مدرکی ندارد شما در مقابل او تکلیفی ندارید.

روش جبران حق الناس مالی [حقوق مالی]

Questionاگر حق الناسی بر گردن ما باشد باید به چه طریقی آن را جبران کنیم؟
Answer: در صورت امكان معادل حقّ او را به دستش برساند، يا به شكلى با هم مصالحه كنند، و اگر اين كار ممكن نيست توسّط شخص ثالث، يا بوسيله حواله بانكى، يا توسّط پست برايش ارسال نمايد. و چنانچه به او دسترسى ندارد به نيّتش به فقرا صدقه دهد.

جبران حق الناس قبل از سن بلوغ [حقوق مالی]

Question اگر قبل از سنّ تكليف، حقّ‏ النّاس‏ بر گردن داشته باشيم، بايد بعد از تكليف بپردازيم؟
Answer: آرى بعد از تكليف موظّفيد حقّ ‏النّاس‏ را بپردازيد.

وجوب طلب حلالیت یا جبران حق الناس نسبت به والدین [حقوق مالی]

Questionمقدارى از اموال پدر و مادرم را بيهوده مصرف كرده‏ ام، مثلًا پول گرفته ‏ام و براى تفريح بيش از اندازه با دوستان مصرف كرده‏ ام و يا كتاب خريده‏ ام و بدون حساب و كتاب به دوستانم هديه داده ‏ام و الآن پشيمان شده‏ ام، آيا بايد از اموال خودم به پدر و مادرم بدهم؟
Answer: در صورتی که خود والدین با رضایت آن مبلغ را پرداخت کرده اند تکلیفی ندارید در غیر این صورت باید حق آنها را بدهید و یا حلالیت بطلبید.

اصلاحات ارضی [حقوق مالی]

Questionزمینی را خریداری کرده ام و بعد ها متوجه شدم جزو زمینهایی بود که اصلاحات اراضی در آن جاری شده بوده حال تکلیف چیست؟
Answer: لازم است در اين موارد به شكلى رضايت مالكان اصلى يا ورثه آنها را بدست آورید. و چنانچه دسترسى به آنها امكان پذير نيست با حاكم شرع مصالحه كنید.

تصرف در املاک دیگران [حقوق مالی]

Questionآیا تصرف کردن در املاک دیگران بدون اجازه و رضایت آنها جایز است؟
Answer: اين كار بدون جلب رضايت مالك يا مالكان آن جايز نيست، مگر اينكه ضرورت مهمّى از ناحيه نهادهاى اجتماعى وجود داشته باشد، كه در اين صورت بايد قيمت آن به نرخ روز پرداخت گردد.

اشتباه مامور راهنمایی در جریمه کردن دیگری [حقوق مالی]

Questionاگر مامور راهنمایی و رانندگی بجای اینکه شماره پلاک ما را روی قبض بنویسد شماره ای دیگر اشتباها نوشته و جریمه کرده باشد تکلیف چیست؟
Answer: اگر شما خلاف کارید لازم است به او بگویید تا اصلاح کند.

جبران اموالی که از راه نامشروع و حرام کسب شده [حقوق مالی]

Questionكسي كه مبلغ كلاني را طي سالهاي متمادي از راه حرام بدست آورده، در حالي كه اين مال غصبي نيست مثل مشروب فروشی یا پول زنا براي زانية يا قيادت، بايد چه كند؟
Answer: چنانچه صاحبان آن اموال را می شناسد و مفسده ای ندارد باید به آنها بازگرداند و یا صاحب مال رضایت دهد و اگر نمی شناسد و یا دسترسی ندارد، باید تمام آن را به فقرا بدهد و اگر خودش فقیر باشد می تواند به اندازه رفع فقر از آن استفاده کند.

اطلاع از کم فروشی به علت خرابی ترازو [حقوق مالی]

Questionفروشنده ای که بعد از مدتها متوجه شود که ترازو ایراد داشته و جنس هایی که فروخته است کمتر از مقدار بوده حال سوال این است که بعد از اطلاع تکلیف آن فرد نسبت به گذشته چیست؟
Answer: در فرض سوال شما نسبت به افرادی که جنس را با آن ترازو فروخته اید مدیون می باشید نسبت به آن مقدار که یقین دارید که کم فروشی شده اگر صاحبانش را می شناسید یا باید حلیت بطلبید و یا به مقدار طلبشان به آنها بازگردانید و اگر نمی شناسید به آن مقدارد که یقین دارید از مال مردم جزء مال شما شده از عوض آنها به افراد فقیر و نیازمند صدقه بپردازید.

لزوم انجام کار خیر تا یقین به رضایت در روش جبران حق الناس [حقوق مالی]

Questionاین که در مورد روش جبران غیبت می فرمایید به قدری برای اوکار خیر کند تا یقین به رضایت او پیدا کند آیا چنین کاری واجب است؟ آیا به این معنا است که اگر مثلا زنده بود برای او کاری انجام دهد یا مشکلی از او برطرف کند و یا این که مطلق است و شامل هر کار خیر به نیابت از او می شود.
Answer:

در صورتی که بتواند باید برود و الا باید نیابتا کار خیر انجام دهد

طلب حلالیت برای خود از طرف شخص مجهول [حقوق مالی]

Questionاگر شخصی بخواهد برای خودش از دیگری بخاطر حق الناس معنوی حلالیت بگیرد اما از طرفی که حلالیت میخواهد بگوید که یه کسی یا یه خانمی از شما حلالیت خواستند اگه حقی هست یا اگر غیبتی شنیدند و غیره و با اینکه خودش مرتکب شده با لفظ کسی یا خانومی و...به کار ببرد آیا اینگونه حلالیت گرفتن صحیح است و گناه را از بین می برد؟
Answer:

در صورتی که صاحب حق روی این شخص حساسیت خاصی ندارد مانعی ندارد.

تعلق بچه زنبور جدا شده در درخت خانه دیگری [حقوق مالی]

Questionآیا زنبور عسلی که بچه از خودش جدا میکند به درخت خانه کسی بزند, آیا آن زنبور برای صاحب خانه هست, یا برای صاحب زنبور؟
Answer: متعلق به صاحب زنبور است.

وجه دریافتی در قبال انجام کار خلاف و انجام ندادن آن [حقوق مالی]

Questionاگرکسی پولی به من بدهدکه کارغیرقانونی انجام دهم ولی آن کارانجام ندهم آن پول واسه من حلال است یاحرام؟واگرحرام است میتوان به فقیری داد؟
Answer: وجه را به صاحبش برگردانید.

ملکیت خسارت پرداخته شده بابت کنسلی بلیت همواپیما [حقوق مالی]

Questionدر یک اداره دولتی مشغول به کار هستم و از طرف اداره به ماموریت رفتم به دلیل مشکلات شرکت هواپیمایی بلیت برگشت کنسل شد و مبلغی به عنوان غرامت توسط شرکت هواپیمایی به اینجانب پرداخت شد مسؤلم دخل وتصرف در این پول را منوط به نظر مرجع تقلیدم دانسته خواهشمند است اعلام نظر فرمایید.
Answer: قاعدتا مربوط به شرکت و اداره ای است که از طرف آنها ماموریت داشته است.

بردن به نزد طاغوت برای احقاق حق دولت اسلامی [حقوق مالی]

Questionبا توجه به آیه مبارکه ولن یجعل الله لکافرین علی المومنین سبیلا و احادیث و تفاسیر ائمه ما نباید شکایت را به نزد طاغوت ببریم. شکایت را باید به راویان حدیث ببریم و هر مالی که از راه شکایت بردن به نزد طاغوت بدست آید حرام است/ این مسئله توسط حضرت امام خمینی (ره) در کتاب ولایت وفقیه ایشان نیز مطرح شده است که می توان آن را به عنوان اصول اعتقادی ایشان در اداره یک کشور اسلامی دانست، با این اوصاف ما شکایاتی که نسبت به دولت های اسلامی دیگر داریم را به کجا بریم؟
Answer: در مورد ضرورت و در جایی که احقاق حق منحصر در مراجعه به آنها باشد این کار جایز است.

جبران پول برداشته شده از صندوق صدقات [حقوق مالی]

Questionمن بچه بودم خونه کسی از صندوق صدقاتش پول برداشتم حال آیا این پول رو باید به صاحب خونه بر گردونم یا به فقیر بدم؟
Answer: باید پول را به صاحب صندوق (کمیته امداد و ...) بدهید.

شک در اقل و اکثر در حق الناس [حقوق مالی]

Questionدر مورد حق الناس نیز مانند حق الله اگر شک در اقل و اکثر دارد باید به اکثر عمل کند یا اقل کفایت می کند؟
Answer: اقل کفایت می کند.

ترتیب پرداخت دیون میت [حقوق مالی]

Questionفردی از دنیا رفته و اولا حج بر او واجب شده و نرفته ثانیا خمس و زکات بدهکار است ثالثا به همسرش و دیگران بدهکار است و آنچه از او مانده به همه اینها نمیرسد تکلیف چیست؟
Answer: حق الناس را مقدم بدارند، اگر اضافه آمد وجوهات شرعی را پرداخت کنند سپس حج را به جا آورند.

نحوه جبران سیگار دزدیده شده [حقوق مالی]

Questionیک نفر چندین سال پیش سه پاکت سیگار مال شخصی را بدون اجازه بر میدارد حالا چقدر باید پرداخت کند؟
Answer: معادل قیمت را به نرخ روز بپردازید.

نحوه جبران شهادت دروغ منجر به تبرئه شدن قاتل [حقوق مالی]

Questionچندین سال پیش یک شهادت دروغ داده و قاتلی که خانواده مقتول خواستار اعدام او بودند را از اعدام تبرئه کردم البته او در حکم مفسد فی الارض نبود و در دعوا طرف کشته شده بود، و خود قاتل دیه مقتول را هم پرداخت کرد، امروز میخواهم توبه کنم آیا لازم است بروم و واقعیت را بگویم و حلالیت بطلبم؟ از طرفی ممکن است با گفتن واقعیت مفسده ای درست شود و از طرفی حق قصاص از آنها سلب شده، برای توبه باید چه کنم؟
Answer: با توجه به این که دیه را گرفته اند و گفتن واقعیت ممکن است مفسده ایجاد کند وظیفه شما توبه کردن و جبران با اعمال نیک آینده، است.
TotalPages : 3