SiteTitle

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 

عدم ابطال وقف به علت غیر شرعی بودن متولی [متولی]

Question شخصی جایى را براى عزادارى وقف کرده است که از درآمد آن عزادارى کنند و در زمان حیات، خود متولّى وقف بود و بعد از وفات او اداره اوقاف عدّه اى را به عنوان متولّى تعیین کرده است که اینها مدّعى هستند از طرف فقها هم مأذونند در حالى که معروف است که اینها آدمهاى موثّقى نیستند، آیا این اوقاف بر وقفیّت خود باقى هستند و باید زیر نظر حاکم شرع باشند یا تبدیل به مجهول المالک مى شوند چون که متولّى فعلى آنها غیر شرعى هستند؟
Answer: وقف با این مسائل از بین نمى رود بلکه باید از حاکم شرع اجازه گرفته شود.

اختلاف نظر مرجع تقلید مجریان و واقف در عمل به وقف [متولی]

Questionاگر واقف یا تملیک کننده از یک مرجع و مجریان کارهاى مسجد (هیأت امنا) هرکدام از مرجع دیگرى تقلید مى کنند چنانچه این دو مرجع در مسائل وقف با هم اختلاف نظر داشته باشند کدام نظر باید عمل شود؟
Answer: نظر مرجع متولّى و مجرى کارهاى مسجد شرط است.

ادامه اجاره بعد از فوت متولی یا موقوف علیهم در وقف خاص [متولی]

Questionدر وقف خاصی که اجاره داده شده است اگر متولی یا موقوف علیهم فوت کنند تکلیف ادامه اجاره چیست؟
Answer: در وقف خاص (مانند وقف بر اولاد) چنانچه متولّى، آن ملك را اجاره دهد و از دنيا برود در صورتى كه اجاره با مراعات مصلحت وقف و طبقات آينده بوده باشد اجاره باطل نمى شود، ولى اگر متولّى نداشته باشد و طبقه اوّل آن را اجاره دهند و در بين مدّت اجاره بميرند، ادامه اجاره نسبت به آينده بدون اجازه طبقه بعد اشكال دارد و هرگاه مستأجر، مال الاجاره تمام مدّت را داده باشد آنچه مربوط به بعد از مرگ طبقه اوّل است گرفته مى شود و به طبقه بعد داده خواهد شد (به شرط اين كه آنها اجاره را اجازه بدهند.)

رجوع به تولیت پس از اعراض از آن [متولی]

Questionچنانچه واقف، توليت موقوفه را طىّ وقف‌نامه‌اى براى اشخاص معيّنى به ترتيب قرار دهد و افراد فوق به ترتيب مقرّر در وقف‌نامه ضمن اقرارنامه‌هاى رسمى از قبول توليت اعراض نمايند، آيا پس از اعراض مى‌توانند رجوع نمايند و خواهان توليت گردند؟
Answer: آرى در صورت صلاحيّت حقّ رجوع دارند.

تعیین متولی از سوی حاکم شرع پس از اعراض متولی منصوص [متولی]

Questionچنانچه واقف، توليت موقوفه را طىّ وقف‌نامه‌اى براى اشخاص معيّنى به ترتيب قرار دهد و افراد فوق از قبول توليت اعراض نمايند، آيا متولّى بعدى بايد از سوى واقف باشد، يا حاكم شرع او را تعيين مى‌كند؟
Answer: در صورتى كه متولّى منصوص توليت را نپذيرد و واقف براى اين حالت، شخص خاصّى را پيش بينى نكرده باشد حاكم شرع متولّى بعدى را تعيين مى كند.

ادعای متولی در تصریح تصدی او بر تمام امورات مذهبی موقوفه در وقفنامه [متولی]

Questionمتولّى موقوفه ای بسیار قدیمی ادّعا دارد كه مسؤوليّت تكيه و مسجد از قبيل انتخاب روحانى ايّام ماه مبارك رمضان و دهه محرّم و صفر، انتخاب مدّاحان و خادمين مسجد، و حسينيه با اوست، وحتّى ورود به داخل مسجد و حسينيّه جهت اقامه نماز و عزادارى بايد با اجازه او باشد. آيا مى‌تواند چنين ادعايى داشته باشد؟
Answer: متولّى موقوفه حقّ دخالت در مورد امورى مثل انتخاب روحانى ومدّاح و خادم مسجد و برنامه هاى عزادارى و مانند آن را ندارد، و اين امور بايد با مشورت با مردم توسّط هيئت امنا و امام جماعت مسجد انجام گيرد.

حق وکیل گرفتن ناظر در موقوفات [متولی]

Questionچنانچه ناظر بخواهد بجای خود بیش از یک وکیل اختیار کند ایا میتوان متولی را ملزم نمود که امورات را به تائید آنها برساند؟
Answer: فقط حق دارد یک وکیل بگیرد.

متولی باید قوانین و مقررات را در نظر بگیرد. [متولی]

Questionما یک باب مغازه از هیات امنای مسجدی اجاره کرده بودیم پس از مدتی یکی از ورثه واقف تولیت مغازه را تحویل گرفت حال باتوجه به اینکه حدود صد نفر از این مغازه امرار معاش می کنند آیا شرعا متولی می تواند با هماهنگی اداره اوقاف بدون مزایده این مغازه را دوباره به ما اجاره دهد تاخللی در زندگی و معاش این صد نفر ایجاد نشود؟
Answer: متولی باید قوانین و مقررات را در نظر بگیرد.
TotalPages : 2