SiteTitle

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 

تعیین نکردن وقت و مقدار در نذر روزه و نماز [نحوه نذر کردن ]

Question چنانچه در نذر روزه یا نماز، وقت یا مقدار آن را تعیین نکند وظیفه او چیست؟
Answer: هرگاه نذر كند روزه بگيرد ولى وقت و مقدار آن را معيّن نكند، چنانچه يك روز روزه بگيرد كافى است، همچنين اگر نذر كند نماز بخواند و مقدار و خصوصيّات آن را معيّن نكند يك نماز دو ركعتى كفايت مى كند، نذر ساير كارهاى خير نيز همين گونه است.

نذر تیغ زدن بر سر در عزاداری [نحوه نذر کردن ]

Question پدر و مادرى نذر مى کنند که اگر خدا به آنان فرزند پسر بدهد روز عاشورا بر سر او تیغ بزنند، آیا عمل به این نذر واجب است؟
Answer: این نذر صحیح نیست چون در نذر رجحان عمل شرط است و این عمل با توجّه به این که بهانه اى به دست دشمنان اسلام براى زیر سؤال بردن کلّ مسائل سوگوارى خامس آل عبا(علیه السلام) که از افضل قربات است مى دهد، خالى از اشکال نیست و بر فرض رجحان این عمل، نذر درباره دیگرى کردن صحیح نیست.

نذر برای اهل بیت(علیهم السلام) [نحوه نذر کردن ]

Question آیا نذر حضرت زهرا(علیها السلام) و حضرت ابوالفضل العباس و حضرت سیّدالشهدا و دیگر ائمّه اهل بیت(علیهم السلام) جایز است؟
Answer: نذر براى خدا جهت این بزرگواران جایز و مشروع است.

حرام کردن اموال اضافه بر نیاز بر خود با نذر [نحوه نذر کردن ]

Questionشخصى اموال اضافه بر نیازش را بر خود حرام کرده و نذر کرده اگر خداوند به وى اموالى بیش از نیازش عطا کند، همه را در راه خدا انفاق کند. حال که این ثروت به ایشان رسیده از نذر خود پشیمان است و مى خواهد به نذر خود عمل نکند، آیا یک بار کفّاره کافى است، یا این که تا آخر عمر نمى تواند از اموال اضافى استفاده کند؟ یا هر بار که چیزى با آن پول هاى اضافى بخرد، باید کفّاره بدهد؟
Answer: با نذر نمى توان حلال را بر خود حرام کرد، ولى اگر نذر کرده که مازاد بر شأن را در راه خدا انفاق کند باید به نذر خود عمل نماید، ولى اگر عمل نکرده گناه کرده و احتیاط آن است که در هر سال یک بار کفّاره شکستن نذر بدهد.

نذرهای غیر متعارف [نحوه نذر کردن ]

Question نوجوانی بر اساس احساسات نذرهایی خلاف عرف کرده است، مثلا نذر کرده که اگر نمازش حتّى به طور غیر عمد قضا شود، همان روز بدون خوردن سحرى روزه بگیرد، و در روز چند رکعت نماز مستحبّى بخواند. قرآن را چندین بار ببوسد، و چند آیه از آن را حتماً بخواند. براى صلوات فرستادن حتماً با حجاب کامل باشد. علاوه بر این، وقتى شک مى کند که آیا براى فلان امر نذر کرده یا نه؟ براى این که در انجام نذرها کوتاهى نکرده باشد، حتّى نذرهاى مشکوک را هم بجا مى آورد. و این نذرها به گونه اى افراطى دنبال مى شود که مُخلّ به زندگى عادى وى شده است. از طرفى عدم انجام این نذرها تأثیر منفى بر روحیه اش مى گذارد، و او را دچار نگرانى عواقب اخروى آن مى کند. با توجّه به توضیحات بالا لطفاً بفرمایید: ایشان تا چه حد ملزم به رعایت این گونه نذرهاست؟
Answer: نذرهاى مذکور تا آن جا که مخلّ به زندگى، و موجب عسر و حرج، و باعث تمسخر نگردد معتبر مى باشد، در غیر این صورت معتبر نیست، ولى نذرهایى مانند نذر روزه بدون خوردن سحرى، اشکال دارد؛ همچنین در موارد شک هیچ مسؤولیّتى براى عمل به نذر ندارد. البتّه تمام این احکام در جایى است که صیغه نذر به صورت صحیح خوانده شده باشد، و مایه آزار پدر نباشد در غیر این صورت عمل به نذر لازم نیست.

نذر رفتن چهل شب چهارشنبه به جمکران [نحوه نذر کردن ]

Questionشخصی نذر کرده چهل شب چهار شنبه متوالی به مسجد جمکران برود ولی زمانی را برای شروع در نظر نگرفته است.آیا چنین نذری از افعال راجح بحساب می آید و اصل نذر منعقد میگردد؟ ثانیا اگر در اثناء مدت یک یا چند هفته رفتن به مسجد جمکران را تعمداً ترک نماید آیا باید کفاره بدهد یا اینکه عمل نذر را که قید توالی داشته از سر بگیرد؟ ثالثاً در صورتی که بعد از شروع چند هفته رفتن به مسجد را متعمداً ترک کند آیا برای هر روز باید کفاره بدهد یا اینکه یک کفاره برای تمام مدت تخلف کافی است
Answer: این نذر رجحان دارد و اگر وقتی برای آن تعیین نکرده می تواند مقداری تاخیر بیاندازد ولی چهل شب باید متوالی باشد، اگر توالی آن عمداً به هم بخورد باید از سر گیرد و اگر مخالفت کند یک کفاره بیشتر ندارد.

نذر اهدای خون [نحوه نذر کردن ]

Question آیا نذر اهدای خون صحیح است؟
Answer: اشکالی ندارد.

نذر روزه در روز عاشورا [نحوه نذر کردن ]

Question با توجّه به آنچه در مورد نذر فرموده ايد که مورد نذر باید رجحان شرعی داشته باشد، نذر روزه در عاشورا چه حکمي دارد؟
Answer: چون کراهت در عبادات به معني أقل ثواب است، يعني نمي شود عبادتي هم صحيح باشد و هم مکروه واقعي؛ پس چون عبادت است، صحيح است، و ثواب نيز دارد و چون ثواب دارد رجحان دارد و نذر آن اشکال ندارد. ولي بهتر است از چنين نذري پرهيز شود.

نذر اطعام و افزایش سالیانه [نحوه نذر کردن ]

Questionاگر نذر کند هر سال فلان مقدار اطعام کند. و سال به سال به علّت استقبال، مقدار اطعام را اضافه کند، بايد به اضافه نيز پايبند باشد؟
Answer: اگر از ابتدا نذر کرده که هر سال مقداري را اضافه کند، مقدار اضافه جزء نذر است و الاّ تنها همان مقدار اوّل جزء نذر محسوب مي شود.

نذر قربانی برای ظهور امام زمان(عج) [نحوه نذر کردن ]

Question اگر حيوان معيني را نذر کنند که اگر حضرت حجت(عج) تشريف آورد آن را قربانی کند تکليف نذر کننده در مورد آن حيوان چيست؟
Answer: در صورتی که عمر حیوان وفا نکند نذر ایشان منعقد نیست، فعلا صبر کند و هنگامی که دید عمر گوسفند کفاف نمی دهد تکلیفی ندارد.

نذر اهدای یکی از اعضای بدن [نحوه نذر کردن ]

Question اگر ما نذر کنیم یکی از کلیه هایمان را به قصد رضای خدا و نجات فردی که به آن نیاز دارد، چنین نذری صحیح است و عمل به آن لازم است؟
Answer: در صورتی که خطر یا ضرر مهمی متوجه شما نباشد مانعی ندارد.

نذر نخوردن غذا در صورت عصبانی شدن [نحوه نذر کردن ]

Questionمن گفتم خدایا اگر عصبانی شدم فردا تا ظهر هیچ چیزی نخورم، وظیفه ام چیست؟
Answer: لازم نیست به این نذر عمل کنید.

نذر خنده یا گریه [نحوه نذر کردن ]

Question ميخواستم ببينم خنده يا اشک رو میشه نذر کرد مثلا نذر کني تمام خنده هات از روي پاکي براي خدا تا خنده برلب کسي که ميخواي باشه؟
Answer: احتیاط آن است که به نذرش عمل کند.

نذر برای قرآن [نحوه نذر کردن ]

Questionدر منزل يک جلد قرآن داريم که اقوام به آن اعتقاد زيادى دارند و مبالغي را نذر آن می کنند حال اين مبالغ در چه راهي جايز است صرف شوند؟
Answer: اصل این نذر باطل است و باید مبالغ را به صاحبان آن برگردانید و اگر مایل باشند می توانید به نیازمندان بدهید.

نذر چله نشینی [نحوه نذر کردن ]

Question نظرتان را در رابطه با نذر چله بفرمایید.
Answer: چله پایه شرعی ندارد و می توان مستحبات را چهل روز یا کم و بیش بجا آورد. البته اگر نذر کرده کاری را به مدت چهل روز انجام دهد و صیغه نذر را حتی به زبان فارسی بر زبان جاری کرده باشد باید به آن عمل کند. اما اگر صیغه را به زبان نیاورده عمل به آن واجب نیست.

نذر نتراشیدن مو بمدت دو سال [نحوه نذر کردن ]

Question من نذر كردم تا دو سال موهاي پسرم را كوتاه نكنم و بعد از دو سال موهايش را بتراشم و به سنگيني آن صدقه بدم، اين نذر صحت دارد؟
Answer: این نذر اعتباری ندارد.

نذر نامگذاری فرزند به اسم خاص [نحوه نذر کردن ]

Question نذر نام فرزند چه حکمی دارد؟ مثلا نذر کنیم که نام فرزند را اگر پسر بود، علی اصغر بگذاریم؟
Answer: چنانچه مصلحت فرزند در نام گذاري رعايت شود و پدر نيز به اين نام رضايت دهد نذر مزبور صحيح و عمل به آن واجب است.

نذر مسلمان برای حضرت مریم و انبیاء (علی نبیه و آله السلام) [نحوه نذر کردن ]

Question نذر برای حضرت مریم یا انبیاء دیگر مانند حضرت عیسی (علی نبیه و آله السلام) چه حکمی دارد؟
Answer: در فرض سؤال مانعی ندارد.

عدم اجبار کسانی که نذر در مورد آنها شده است [نحوه نذر کردن ]

Question اینجانب هزینه سفر حج عمره پدر و مادر خود و همسرم را نذر کرده ام حال والدینم در سال جاری یا آتی به حج تمتع مشرف میشوند. آیا ایشان الزام به خرج این پول صرفا برای حج عمره می باشند؟ آیا والدین همسرم الزام به رفتن به حج عمره می باشند؟
Answer: اگر صیغه نذر خوانده اید باید هزینه عمره مفرده ایشان را بعد از حج تمتع بپردازید، و اگر آنها مایل به رفتن نباشند نمی توانید آنها را الزام کنید.

تأخیر در انجام نذر [نحوه نذر کردن ]

Question آیا تأخیر در انجام نذر جائز است؟
Answer: در صورتى که نذر مطلق باشد، تأخیر در آن جایز است.

مضر بودن روزه برای کسی که نذر روزه کرده [نحوه نذر کردن ]

Question برای یک عملی ۱۵۰ روز روزه، نذر کردم، حالا مقداری باقی مانده، اما از این پس روزه برایم ضرر دارد؛ وظیفه ام چیست؟
Answer: در صورتی که روزه برای شما ضرر داشته باشد نذر شما نسبت به آن مقدار باطل است و بهتر است برای هر روز فقیری را سیر کنید.

نذر پیاده رفتن به کربلا و از دست دادن توانایی [نحوه نذر کردن ]

Question شخصی نذر کرده پیاده به کربلا برود ولی نذر خود را مقیّد به سال خاصی نکرده است. در سالهای اول بعد از انعقاد نذر که توانائی داشته ولی آن را به تأخیر انداخته و اکنون ناتوان شده است؛ وظیفه اش چیست؟
Answer: اگر نذر او مطلق بوده و به سال خاصی نظر نداشته و ناگهان ناتوان شده کفاره ندارد ولی احتیاط آن است که سواره برود.

ميزان تأخير مجاز در اداى نذر [نحوه نذر کردن ]

Question به چه ميزان تأخير در اداى نذر جایز است؟
Answer: به مقدارى كه نگويند مسامحه در انجام دادن نذر مى كند مى تواند تأخير بيندازد.

صورت های عدم لزوم عمل به نذر [نحوه نذر کردن ]

Questionدر چه صورتهایی عمل به نذر لازم نیست؟
Answer: 1. مورد نذر از بين برود؛ مثل اينكه نذر كند در صورت برآورده شدن حاجتش به ازدواج فرد خاصّى كمك كند و زمانى كه حاجتش برآورده شد، آن فرد ازدواج كرده باشد؛ در اينجا نذر منعقد نشده و لازم نيست به ازدواج فرد ديگرى كمك كند. 2. در زمان عمل به نذر، مورد آن غير مقدور باشد؛ مثل اينكه نذر كرده روزه بگيرد ولى هنگام اداى نذر بيمار شود و بعدآ هم توانايى براى انجام دادن آن پيدا كند، چنين نذرى باطل است. 3. در زمان عمل به آن، نذر نامشروع شود ورجحانش را از دست بدهد؛ مانند نذرى كه حين العمل، موجب آزار پدر و مادر باشد. 4.انجام دادن نذر در اصل مطلوب باشد، ولى هنگام عمل مطلوب نباشد؛ مانند نذر شربت خنك در عاشورا كه هرگاه عاشورا در زمستان واقع شود، شربت خنك مطلوب نيست. در اين مورد، نذر نسبت به زمستان منعقد نيست ولى احتياط، تبديل نذر به چيزى است كه مناسب با فصل است؛ مانند شير گرم يا چاى.

نذر صرف اررزش افزوده در راه خیر بدون تعیین مدت [نحوه نذر کردن ]

Question من نذر كرده ام كه اكر قيمت سكه از يك قيمتي بالاتر رفت هر جه قيمت از اون قيمت مدنظر بالاتر رفت.صرف كار خير كنم. ولي براي اون مدت تعيين نكرده ام . و الان ميخوام سكه هام رو بفروشم ، مشكلي داره يا نه؟
Answer: مانعی ندارد و می تواند بفروشد و چنانچه ترقی قیمت داشته به نذر خود عمل کند.

نذر روزه با احتمال عدم توانایی [نحوه نذر کردن ]

Question شخصي مسن نذر کرده هر سال ماه رجب روزه بگيرد و در صورت بيماري پول بده عوضش بگيرن اينگونه نذر صحيح است؟ عمل نکند کفاره دارد؟
Answer: نذر صحیح است و اگر عمل نکند کفاره دارد.

بطلان نذر های سنگین به دلیل عدم رجحان شرعی [نحوه نذر کردن ]

Question بعضى از روى نگرانى يا احساسات در موارد كوچك نذرهاى سنگينى مى‏كنند و بعد از حلّ مشكل در اداى نذر دچار مشكل مى‏شوند. آيا در اين صورت نيز بايد نذر ادا شود؟
Answer: اگر نذر آن قدر سنگين باشد كه رجحان شرعى نداشته باشد چنين نذرى باطل است. مثلاً نذر كرده تمام عمرش را روزه بگيرد يا نذر كرده 10 ميليون صلوات بفرستند، در چنين مواردى نذر منعقد نمى شود.

نذر خاص از فرقه اهل حق [نحوه نذر کردن ]

Question در بين برخى از شيعيان سنّتى رواج پيدا كرده كه از فرقه اهل حق گرفته شده است. به اين ترتيب كه خروسى را نذر حضرت اميرالمؤمنين مى‌كنند، و در روز خاصّى از سال شخصى از فرقه اهل حقّ خروس‌هاى نذرى را سر مى‌برد. پاها و نوك خروس را قبل از سر بريدن مى‌شويند، و ذابح به هنگام سربريدن دعاهايى مى‌خواند وخونى كه موقع سر بريدن بيرون مى‌آيد در چاله‌اى مى‌ريزند. براى پختن گوشت اين خروس دستورات خاصّى مى‌دهند؛ مثلاً نبايد به آن چيزهايى از قبيل رب و مانند آن اضافه كرد. و موقع پركندن نبايد خونابه و پرها را در هر جايى بريزند، بلكه چاله‌اى مى‌كنند و آن را در آنجا مى‌ريزند، و حتّى استخوان‌ها و چيزهايى كه بعد از خوردن خروس باقى مى‌ماند را در جايى دفن مى‌كنند! حكم نذر مذكور و گوشت خروس چيست؟
Answer: اين نذر باطل است، و اين كار جزء خرافات زشت است و خوردن چنان گوشتى حرام است.

نذر پدر و مادر براى شوهر دادن دختر به فرد خاص [احکام مورد نذر]

Question آیا اینکه بعضی پدر و مادرها نذر می کنند که دختر خود را به ازدواج سادات دربیاورند اعتبار دارد؟
Answer: هرگاه پدر يا مادرى نذر كند دختر خود را به سيّد شوهر دهد نذر آنها اعتبارى ندارد و هنگامى كه دختر به حدّ بلوغ رسيد اختيار با خود اوست.
TotalPages : 660