SiteTitle

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 

تکرار ذکر سجده سهو [دستور خواندن سجده سهو ]

Questionآیا ذکر سجده سهو را می‌شود بیش از یک‌بار تکرار کرد؟
Answer: مانعی ندارد ولی بهتر عدم تکرار است.

جاری کردن نیت بر زبان در سجده‌ی سهو [دستور خواندن سجده سهو ]

Questionچنانچه شخصی در سجده‌ی سهو تکبیرة الاحرام بگوید یا نیت آن را بر زبان جاری نماید، نماز و سجده‌ی سهو او چه حکمی دارد؟
Answer: بر زبان جاری کردن نیت و تکبیرة الاحرام در سجده‌ی سهو اشکال دارد، البته اگر نمازگزار انجام داد نماز و سجده‌ی سهو او صحیح است، ولی از این به بعد ترک نماید.

شرایط سجده‌ی سهو [دستور خواندن سجده سهو ]

Questionآیا برای انجام سجده‌ی سهو لازم است شرایط نماز مانند وضو و قبله را رعایت نمایند یا لازم نیست؟
Answer: سجده سهو بايد بنا بر احتیاط واجب روبه‌قبله باشد، باحالت وضو و طهارت باشد و پيشانى را نيز بر چيزى گذارد كه سجده نماز بر آن جایز است.

موضوعیت داشتن ذکر مخصوص سجده سهو [دستور خواندن سجده سهو ]

Questionآیا جایز است بجای ذکر مخصوص (بسم‌الله و بالله اللهم صل علی محمد و آل محمد) یا همراه آن، ذکر دیگری (مثلاً صلوات) خواند؟
Answer: باید همان ذکر مخصوص (بسم‌الله و بالله السلام علیک ایها النبی و رحمه‌الله و برکاته) گفته شود و این کار جایز نیست.

اشتباه نمازگزار در سجده‌ی سهو [دستور خواندن سجده سهو ]

Questionچنانچه نمازگزار در سجده‌ی سهو اشتباهی انجام بدهد، آیا باید سجده را اعاده نماید؟
Answer: چنانچه ذکری را اشتباه بگوید مثلاً ذکر سجده یا تشهد و از روی سهو باشد یا جاهل قاصر سجده اعاده ندارد، هم‌چنین اگر چیزی را به آن اضافه نماید، مثلاً سجده‌ی اضافی انجام بدهد، اما اگر قسمتی را انجام ندهد مثلاً تشهد یا سجده را فراموش نماید، باید سجده را اعاده نماید.

فراموشی ذکر سجده سهو [دستور خواندن سجده سهو ]

Questionاگر ذکر سجده سهو در نماز فراموش شود می‌توان‌ بجای آن سبحان ربی الاعلی و بحمده خواند؟
Answer: گفتن این ذکر کافی نیست، سجده‌ی سهو را رها نموده و از ابتدا شروع می‌نماید.

گفتن اذکار مستحب بین دو سجده سهو [دستور خواندن سجده سهو ]

Questionبا توجه به اینکه در سجده سهو به واجبات تشهد و سلام باید اکتفا کند آیا انجام مستحبات سجده مانند دعا کردن در سجده تا استغفار در بین دو سجده و تکبیر بعد از سجده جایز است؟
Answer: بهتر ترک موارد ذکرشده است.

فراموش کردن سجده و تشهد و رکوع [قضای سجده و تشهد فراموش شده ]

Questionاگر نمازگزار در رکعت اوّل یک سجده و در رکعت دوّم، تشهد و در رکعت سوّم رکوع را فراموش کند وظیفه‌اش چیست؟
Answer: اگر بعد از سجده‌ی دوم متوجه شود که رکوع را انجام نداده است نماز او باطل است، ولی چنانچه پیش از سجده اوّل یا میان دو سجده، یا قبل از آنکه پیشانى براى سجده دوم در رکعت سوّم به زمین رسد متوجّه شود، آن رکعت را رکعت دوّم خود قرار می‌دهد و تشهد می‌خواند و بعد از نماز سجده فراموش‌شده را قضا می‌کند و سپس سجده‌های سهو را طبق دستور رساله انجام می‌دهد و احتیاطاً نماز را اعاده کند و اگر بعد از هر دو سجده متوجّه شود، نماز او باطل است.

نحوه‌ی به‌جا آوردن تشهد و سجده‌ی فراموش‌شده [قضای سجده و تشهد فراموش شده ]

Questionسجده‌ی یا تشهد فراموش‌شده را چگونه بعد از نماز انجام می‌دهند، آیا تکبیر لازم دارد؟
Answer: براى قضاى سجده يا تشهد، بعد از نماز نيّت می‌کند، سپس همان سجده يا تشهد را بدون الله‌اکبر و چيز اضافى ديگر قضا می‌کند و بعد بنا بر احتياط واجب سجده سهو به‌جا می‌آورد.

شک در به‌جا آوردن سجده و تشهد فراموش‌شده [قضای سجده و تشهد فراموش شده ]

Questionاگر نمازگزار شک نماید سجده و تشهدی که بر او واجب شده است را به‌جا آورده یا نه وظیفه‌ای او چه است؟
Answer: هرگاه شك كند كه آیا قضاى سجده يا تشهد فراموش‌شده كه بر عهده او بود بعد از نماز به‌جا آورده يا نه چنانچه وقت نماز نگذشته سجده يا تشهد را قضا نمايد و اگر گذشته نيز بنا بر احتياط واجب بايد قضاى آن را به‌جا آورد و نماز او صحيح است.

کفایت سجده‌ی سهو از تشهد فراموش‌شده [قضای سجده و تشهد فراموش شده ]

Questionچنانچه سجده‌ی سهو و تشهد بر نمازگزار واجب شده باشد، آیا باید هر دو را انجام بدهد یا تشهد سجده‌ی سهو کفایت از تشهد فراموش کرده می‌کند؟
Answer: در مورد تشهد، انجام سجده سهو به‌تنهایی کافی است و تشهد سجده سهو، كفايت از تشهد فراموش‌شده می‌کند، هرچند احتیاط مستحب در به‌جا آوردن آن است.

واجب شدن سجده‌ی سهو و قضای تشهد یا سجده [قضای سجده و تشهد فراموش شده ]

Questionچنانچه نمازگزار در نماز کاری انجام بدهد که سجده‌ی سهو برا او واجب شده است و هم‌چنین سجده یا تشهد را فراموش نماید، چگونه باید آن‌ها را انجام بدهد و کدام مقدم است؟
Answer: هرگاه علاوه بر قضاى سجده يا تشهد، سجده سهو نيز بر ذمّه او باشد، بايد بعد از نماز اوّل سجده یا تشهد را قضا كند و بعد سجده سهو را به‌جا آورد. (در مورد تشهد، انجام سجده سهو به‌تنهایی کافی است و تشهد سجده سهو، كفايت از تشهد فراموش‌شده می‌کند).

شک در فراموش کردن سجده یا تشهد [قضای سجده و تشهد فراموش شده ]

Questionچنانچه نمازگزار شک نماید که سجده یا تشهد را فراموش کرده، یا می‌داند یکی از آن دو را فراموش کرده اما نمی‌داند کدام‌یک از آن‌ها بوده، تکلیف او چه است؟
Answer: اگر شك دارد كه سجده يا تشهد را فراموش كرده يا نه واجب نيست قضا كند و اگر مى‏داند يكى را فراموش كرده، امّا نمى‏داند کدام‌یک بوده، هر دو را قضا كند و هرکدام را اوّل به‌جا آورد مانعى ندارد.

انجام مبطل نماز [قضای سجده و تشهد فراموش شده ]

Questionاگر نمازگزار در نماز سجده و تشهد را فراموش نماید ولی قبل از قضا نمودن مبطل نماز را به‌جا آورد، چه وظیفه‌ای دارد؟
Answer: هرگاه بعد از نماز كارى كند كه صورت نماز را به هم می‌زند يا نماز را باطل می‌کند (مثل‌اینکه پشت به قبله كند) بايد قضاى سجده و تشهد را به‌جا آورد و نماز را بنا بر احتياط واجب اعاده كند و اگر كارى كند كه سجده سهو می‌آورد، بعد از قضاى سجده يا تشهد احتياط واجب آن است كه سجده سهو به‌جا آورد.

رعایت ترتیب بین سجده و تشهد فراموش‌شده [قضای سجده و تشهد فراموش شده ]

Questionچنانچه در نماز سجده و تشهد فراموش شود، می‌توان‌ هرکدام را مقدم داشت یا باید ترتیب رعایت شود؟
Answer: اگر یک سجده و تشهد را فراموش کند احتیاط واجب آن است که هرکدام را اول فراموش کرده اول قضا کند و اگر نداند کدام‌یک را اول فراموش کرده بنا بر احتیاط واجب یک سجده و بعد یک تشهد و بار دیگر یک سجده به‌جا می‌آورد تا یقین کند سجده و تشهد را به ترتیبی که فراموش کرده قضا کرده است.

شرایط قضا کردن سجده و تشهد فراموش‌شده [قضای سجده و تشهد فراموش شده ]

Questionآیا برای به‌جا آوردن سجده و تشهد فراموش‌شده رعایت شرایط نماز مثل وضو و قبله لازم است؟
Answer: در قضاى سجده و تشهّد فراموش‌شده تمام شرايط نماز مانند طهارت و قبله و شرط‌های ديگر لازم است و بايد بلافاصله بعد از نماز انجام دهد و در تشهّد فراموش‌شده لازم نیست سلام داده شود.

حکم فراموش کردن سجده یا تشهد در نماز مستحبی [قضای سجده و تشهد فراموش شده ]

Questionچنانچه نمازگزار در نماز مستحبی یک سجده یا تشهد را فراموش نماید، وظیفه‌ی او چه است؟
Answer: نماز صحیح است و سجده و تشهد فراموش‌شده قضا ندارد.

حکم تشهد فراموش‌شده [قضای سجده و تشهد فراموش شده ]

Questionچنانچه نمازگزار تشهد نماز را فراموش نماید، نمازش چه حکمی دارد و وظیفه‌ی او چه است؟
Answer: چنانچه تشهد فراموش شود احتیاط مستحب این است که بعد از نماز قضای آن را به‌جا آورند و بعدازآن بنا بر احتیاط واجب سجده‌ی سهو به‌جا آورند، البته تشهد سجده‌ی سهو کفایت از سجده‌ی فراموش‌شده می‌کند.

حکم سجده‌ی فراموش‌شده [قضای سجده و تشهد فراموش شده ]

Questionچنانچه نمازگزار سجده را فراموش نماید، نماز او چه حکمی دارد و چه وظیفه‌ای دارد؟
Answer: هرگاه كسى يك يا چند سجده نماز را فراموش كرد، نماز صحیح است ولی بايد قضاى آن را بعد از نماز به‌جا آورد (البته اگر دو سجده از یک‌رکعت فراموش شود نماز باطل است) و بنا بر احتیاط واجب سجده‌ی سهو به‌جا می‌آورد.

وجوب عمل به عهد [عهد]

Question شرایط و احکام عهد چیست؟
Answer: عمل كردن به عهد مانند نذر واجب است به شرط اين كه صيغه عهد را بخواند، مثلًا بگويد: با خدا عهد كردم كه فلان كار خير را انجام دهم امّا اگر صيغه نخواند، يا آن كار شرعاً مطلوب نباشد عهد او اعتبارى ندارد.

کفاره عهد [عهد]

Question چنانچه به عهد خود عمل نکند وظیفه اش چیست؟
Answer: كسى كه به عهد خود عمل نكند بايد كفّاره بدهد و كفّاره عهد مانند كفاره نذر است، يعنى سير كردن شصت فقير، يا دوماه روزه پى در پى (يعنى سى و يك روز آن را پشت سر هم به جا آورد) يا آزاد كردن يك بنده؛ و در زمان ما كه بنده آزاد كردن موضوع ندارد در ميان دو چيز ديگر مخيّر است.

افزودن به مورد عهد و حکم کفاره آن [عهد]

Question اگر کسی عهد کند که کاری را نکند چند روز بعد برای همان عمل به عهد خود بیفزاید و اگر عهد را بشکند باید کفاره دو عهد را بدهد یا یک عهد؟
Answer: یک کفاره کافی است.

قضای نماز هایی که نتوانسته مطابق عهد آنرا بجا آورد [عهد]

Questionحدود 3سال پيش عهد بستم هرشب نماز شب بخوانم ،به دلايلي خيلي وقتها نتوانسته ام بخوانم آيا به جز کفاره ، قضاي نماز هم واجب است؟
Answer: احتیاط آن است که نمازها را قضا کنید.

عهد در قبال شفاعت اهل بیت علیهم السلام [عهد]

Question من عهد کردم که برای خدا در قبال شفاعت اهل بیت علیهم السلام، پول نگیرم اما ادامه این کار برای من سخت است؟
Answer: اصل عهد شما شرعا درست نبوده است.

شک در مطلق یا مشروط بودن نذر [نحوه نذر کردن ]

Question اگر دقیق صیغه نذری که خواندیم یادمان نباشد،یعنی یادمان نیست که آیا گفتیم اگر فلان حاجتم برآورده شد فلان کاری را انجام میدهم و یا گفته ایم فلان نذری میکنم تا فلان حاجتم برآورده شود،تکلیف چیست؟
Answer: احتیاط انجام کار است.

مصادیق صیغه نذر یا عهد شرعی [نحوه نذر کردن ]

Questionحكم شرعي نذر با صيغه هاي زير را بيان فرماييد: 1. براي خدا بر خودم واجب مي كنم كه يك روز روزه بگيرم. 2. خدايا اگر قبول شدم يك روز روزه مي گيرم. 3. براي رضاي خدا بر من است يك روز روزه بگيرم. 4. اگر قبول شوم بر من واجب است يك روز روزه بگيرم. 5. اگر قبول شوم از خدا بر من است يك روز روزه بگيرم.
Answer: تمام موارد نذر یا عهد شرعی محسوب شده و باید طبق آن عمل شود.

مفهوم اصطلاحی نذر [نحوه نذر کردن ]

Question نذر در اصطلاح به چه معنایی است؟
Answer: ملزم نمودن خود براى انجام كارى مطلوب يا ترك كارى غير مطلوب براى رضاى خدا.

تفسیر نذر مادر حضرت مریم [نحوه نذر کردن ]

Question انسان نمی تواند با نذر کردن کاری را بر دیگری واجب کند مثلاً نذر کند اگر بچه ام شفا گرفت خادم حرم باشد چنین نذری صحیح نیست. سوال این است چگونه در آیه 35 سوره مبارکه آل عمران مادر حضرت مریم (سلام الله علیها) فرزندش را نذر خدمت به معبد می کند؟
Answer: این گونه نذرها مشروط است به رضایت طرف بعد از رسیدن به سن رشد، و مادر مریم مطمئن بود که فرزندش به چنین چیزی افتخار می کند.

نذر انجام نذر دیگر [نحوه نذر کردن ]

Questionآیا می توان نذر کرد که اگر حاجتش برآورده شد نذر دیگری نماید؟
Answer: اشکالی ندارد.
TotalPages : 658