SiteTitle

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 

Title : درس اخلاق - جلسه 025 - 97/11/10
subject:

Title : مباحث خیارات - جلسه 086 - 97/11/24
subject: رسول خدا (ص) در روایتی می فرماید: أفضل‌ المؤمنين‌ إسلاما من سلم المسلمون من لسانه و يده و أفضل المؤمنين إيمانا أحسنهم خلقا.

Title : مباحث خیارات - جلسه 085 - 97/11/23
subject: بحث در هشتمین شرط است. شیخ انصاری در این مورد می فرماید: الشرط الثامن: أن يلتزم به في متن العقد، (شرط باید در متن عقد باشد) فلو تواطيا عليه قبله (و اگر در متن عقد آن را نخوانند و یا اگر عقد را بخوانند و بعد از عقد روی شرطی توافق کنند) لم يكف ذلك في التزام المشروط به على المشهور، بل لم يُعلم فيه خلافٌ، عدا ما يتوهّم من ظاهر الخلاف و المختلف (ظاهر این است که آنها شرط قبل از عقد را هم معتبر می دانند).

Title : مباحث خیارات - جلسه 084 - 97/11/21
subject: بحث در شرط هفتم از شرایط شروط ضمن عقد است و آن اینکه شرط نباید به گونه ای باید که مستلزم محال باشد و یکی از آن محال ها دور است یعنی بایع به مشتری می گوید که این را به شرطی به تو می فروشم که بلا فاصله آن را به من بفروشی.

Title : مباحث خیارات - جلسه 083 - 97/11/17
subject: رسول خدا (ص) در حدیثی می فرماید: من أخلص للَّه‌ أربعين‌ صباحا ظهرت ينابيع الحكمة من قلبه على لسانه.

Title : مباحث خیارات - جلسه 082 - 97/11/16
subject: به شرط ششم از شرایط شروط ضمن عقد رسیدیم و آن اینکه شرط، نباید مجهول باشد و الا اعتباری ندارد

Title : مباحث خیارات - جلسه 081 - 97/11/15
subject: به مناسبت شرایط شروط ضمن عقد، این بحث را مطرح کردیم که آیا در ضمن عقد موقت می توان شرط کرد که زوجین از هم ارث ببرند یا اینکه این شرط مخالف مقتضای عقد است.

Title : مباحث خیارات - جلسه 080 - 97/11/14
subject: بحث در این است که آیا در عقد متعه میراث وجود دارد یا نه. اگر میراثی در کار نباشد اگر شرط کنند آیا میراث به وجود می آید و یا اگر میراثی وجود دارد اگر شرط کنند بین زوجین میراثی وجود نداشته باشد این شرط صحیح است؟

Title : مباحث خیارات - جلسه 079 - 97/11/13
subject: بحث در آخرین فرعی است که در مورد شرط مخالف مقتضای عقد ذکر کرده اند و آن مسأله ی ارث زوجه ی منقطعه است که آیا ارث می برد یا نه و اگر ارث می برد می توان شرط عدم کرد یا نه و اگر اثر نمی برد آیا می توان شرط ارث بردن کرد یا نه.

Title : مباحث خیارات - جلسه 078 - 97/11/10
subject: دینت را خالص کن که در این صورت عمل مختصر برای تو کافی است. این حدیث این نکته را بیان می کند که آنچه مهم است کیفیت عمل است نه کمیت آن. عمل باید با خلوص همراه باشد. گاه انسان کار کوچکی را برای خدا انجام می دهد ولی این کار ارزش بسیاری دارد.

Title : مباحث خیارات - جلسه 077 - 97/11/09
subject: بحث در شرایط شروط ضمن عقد است و یکی از آن شروط این است که بر خلاف مقتضای عقد نباشد.

Title : مباحث خیارات - جلسه 076 - 97/11/08
subject: بحث در شرایط شروط ضمن عقد است و به شرط سوم رسیده ایم. این شرط را در جلسات گذشته بحث کردیم و نکته ای در مورد آن باقی مانده است که جزء مسائل مستحدثه می باشد.

Title : مباحث خیارات - جلسه 075 - 97/11/07
subject: بحث در شرایط شروط ضمن عقد است و به این شرط رسیده ایم که نباید خلاف مقتضای عقد باشد. این بحث را از لحاظ کبروی بحث کردیم ولی از لحاظ صغروی مصادیقی وجود دارد که مشخص نیست شرط در آن مخالف مقتضای عقد است یا نه. شیخ انصاری به پنج مورد از آن اشاره کرده است و به اجمال رد شده و ما آنها را به تفصیل بحث می کنیم.

Title : مباحث خیارات - جلسه 074 - 97/11/06
subject: بحث در شرایطی است که مخالف مقتضای عقد است و به مواردی رسیدیم که از لحاظ صغروی محل بحث است که آیا مصداق مخالف با مقتضای عقد هست یا نه.

Title : درس اخلاق - جلسه 024 - 97/11/03
subject:

Title : مباحث خیارات - جلسه 073 - 97/11/03
subject: رسول خدا (ص) در روایتی در مورد احسان می فرماید: الإحسان‌ أن‌ تعبد اللَّه‌ كأنّك تراه فإن لم تكن تراه فإنّه يراك.

Title : مباحث خیارات - جلسه 072 - 97/10/29
subject: بحث در شرایط شروط ضمن عقد است و پنجمین شرط این است که بر خلاف مقتضای عقد نباشد. شیخ انصاری در اینجا به پنج مصداق از صغرای این مسأله اشاره می کند و از آنها به شکل اشاره رد می شود ولی ما آن را مشروحا بحث می کنیم.

Title : درس اخلاق - جلسه 023 - 97/10/26
subject:

Title : مباحث خیارات - جلسه 071 - 97/10/26
subject: بپرهیز از اینکه آثار احسان کنندگان در تو باشد ولی واقعِ محسنین در تو نباشد و روز قیامت در زمره ی ریاکاران مبعوث شوی و آبرویت در صحنه ی محشر بر باد رود.

Title : مباحث خیارات - جلسه 070 - 97/10/25
subject: بحث در شرایط شروط ضمن العقد است و به شرط پنجم رسیده ایم و آن اینکه شرط، بر خلاف مقتضای عقد نباشد. گفتیم کبری در این شرط مسلم است و دلیل های مختلفی بر آن اقامه کردیم ولی در صغری بحث های زیادی است و باید دید معیار در آن چیست مثلا اگر شرط کنند مشتری حق استفاده از مبیع را ندارد این شرط یقینا خلاف مقتضای عقد است. اما اگر شرط کنند که نباید آن را هبه کند و یا تا دو سال از آن استفاده نکند آیا این شروط هم خلاف مقتضای عقد محسوب می شود؟

Title : مباحث خیارات - جلسه 069 - 97/10/24
subject: بحث در شرط پنجم از شرایط شرط های ضمن عقد است و آن اینکه نباید شرط، خلاف مقتضای عقد باشد.

Title : مباحث خیارات - جلسه 068 - 97/10/23
subject: مُحَمَّدِ بْنِ يَحْيَى عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ عَلِيِّ بْنِ مَهْزِيَارَ (پدر او مسیحی بوده ولی او وکیل امام جواد و امام هادی علیهما السلام بود و ثقه است و در مدح او توقیعاتی صادر شده است

Title : مباحث خیارات - جلسه 067 - 97/10/22
subject: بحثی استطرادی در مورد مسأله ای از ابواب رضاع: سؤال شده بود که آقا و خانمی که صاحب فرزند بودند به خانه ی خدا برای زیارت مشرف شدند و بچه را به دست مادرِ خانم دادند و او هم به مقدار نصاب کامل به بچه شیر داده است.

Title : درس اخلاق - جلسه 022 - 97/10/19
subject: در جلسات قبل پیرامون مسایل اخلاقی پیش از ازدواج و آغاز زندگی مشترک بحث شد. در این جلسه به مسایل اخلاقی پس از ازدواج می پردازیم.

Title : درس اخلاق - جلسه 021 - 97/10/12
subject:

Title : مباحث خیارات - جلسه 066 - 97/10/19
subject: ابتدا مسأله ای شرعی که در سایت ها نیز منعکس شده است را مطرح می کنیم که مربوط به باب رضاع است و آن اینکه می گویند: «لَا يَجُوزُ أَنْ يَنْكِحَ أَبُو الْمُرْتَضِعِ فِي‌ أَوْلَادِ صَاحِبِ‌ اللَّبَنِ‌». یعنی اگر مادربزرگِ بچه ای نوه ای را شیر دهد مادر آن کودک که زوجه ی کسی است بر شوهر حرام ابدی می شود.

Title : مباحث خیارات - جلسه 065 - 97/10/18
subject: هشت شرط برای شروط ضمن عقد ذکر شده است و یکی از آنها این است که مخالف کتاب و سنت نباشد. دلائل آن را ذکر کردیم و روایات و جمع بین آنها را بحث کردیم. به عنوان «بقی هنا امور» رسیدیم و اکنون امر سوم را مطرح می کنیم:

Title : مباحث خیارات - جلسه 064 - 97/10/17
subject: سؤالی مطرح شده است و آن اینکه در روایات خواندیم که اگر در شرایط ضمن العقد طلاق به دست زن باشد جایز نیست زیرا طلاق شرعا در دست مرد است. این در حالی است که در عقد نامه ها شرط می کنند که اگر شوهر همسر دیگری بگیرد یا معتاد شود و یا مانند آن، زن حق طلاق داشته باشد. آیا این مطلب با روایات مخالفت ندارد؟

TotalPages : 105