SiteTitle

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 

Title : مباحث خیارات - جلسه 063 - 97/10/16
subject: بحث در شروط صحت در شرایط ضمن عقد است و به بحث روایات رسیدیم که پنج طائفه بود و به طائفه ی چهارم رسیده ایم یک که روایت از آن را خواندیم و به روایت دیگر از این طائفه می پردازیم.

Title : مباحث خیارات - جلسه 062 - 97/10/15
subject: بحث در شرایط شروط ضمن العقد است. یکی از شرایط مهم، این است که بر خلاف کتاب و سنت نباشد. در اینجا روایات متعددی با تعابیر مختلف بیان شده است در نتیجه آنها را گروه بندی کردیم تا هر گروه را جداگانه بررسی کنیم و سپس نتائج را باهم بسنجیم.

Title : مباحث خیارات - جلسه 061 - 97/10/12
subject: رسول خدا (ص) در روایتی می فرماید: ليس منّا من‌ لم‌ يوقّر الكبير و يرحم الصّغير و يأمر بالمعروف و ينه عن المنكر.

Title : مباحث خیارات - جلسه 060 - 97/10/11
subject: سومین شرط صحت در شروط ضمن عقد این بود که معقول و عقلائی باشد ما در جلسه ی گذشته مثال هایی برای آن زدیم و آن اینکه افرادی خرافی هستند و ممکن است آن افکار خرافی را در ضمن عقد شرط کنند. عمل به این شروط لازم نیست.

Title : مباحث خیارات - جلسه 059 - 97/10/10
subject: قبل از شروع بحث به سؤالی که از ما شده است پاسخ می دهیم: سؤال شده است که اگر فردی به صورت مکرر به دیگران وعده بدهد و به آن وفا نکند آیا از عدالت ساقط می شود و آیا می توان پشت سر چنین فردی نماز خواند؟ با توجه به اینکه طبق نظر شما و بسیاری از فقهاء شروط ابتدایی واجب الوفاء نیستند.

Title : مباحث خیارات - جلسه 058 - 97/10/09
subject: بحث در شرایط ضمن عقد است. اولین شرط عبارت بود از اینکه شرط باید تحت قدرت باشد و الا باطل می باشد. البته فساد شرط به عقیده ی ما به فساد عقد منتهی نمی شود هرچند بعضی قائل هستند که فساد شرط موجب فساد عقد نیز می شود.

Title : مباحث خیارات - جلسه 057- 97/10/08
subject: مسأله ی شرط ضمن العقد بسیار مبتلا به است. برای تسهیل کار به سراغ کلام شیخ انصاری می رویم و آن را متن کار خود قرار می دهیم زیرا شیخ انصاری بهتر از ما بقی این مسأله را مطرح کرده است و حدود صد صفحه را به آن اختصاص داده است. صاحب جواهر نیز بیست صفحه از جواهر را به بحث در این مورد اختصاص داده است.

Title : درس اخلاق - جلسه 020 - 97/09/28
subject: بحث ما در اخلاق خانواده به مهریّه رسید. در مورد مسائل اخلاقی مربوط به مهریّه و سفارشات اسلام در این زمینه، به مقدار کافی بحث شد. برای تکمیل این بحث لازم است به دو سؤالی که عزیزان مطرح کرده‌اند پاسخ داده شود:

Title : مباحث خیارات - جلسه 056 - 97/10/04
subject: بحث در احکام الخیار به روایت «من له الغُنم فعلیه الغُرم» رسید. نکته ای از این بحث باقی مانده است و آن اینکه اگر این حدیث را نتوانیم از طریق روایی ثابت کنیم و اسناد آن را که از عامه است قبول نداشته باشیم و شهرت عملی اصحاب را هم نتوانیم ثابت کنیم آیا می توانیم آن را علی القواعد حل نماییم؟

Title : مباحث خیارات - جلسه 055 - 97/10/03
subject: بعضی از افراد حاضر در جلسه گفتند که دو حدیث معارض برای «الخراج بالضمان» پیدا کرده اند:

Title : مباحث خیارات - جلسه 054 - 97/10/02
subject: گفتیم روایات مختلفی در کتب معروف عامه وجود دارد که همه منتهی به عائشه می شود. بعضی از این روایات بدون مورد است یعنی فقط می گوید که رسول خدا (ص) فرمود: الخراج بالضمان. بعضی نیز موردی که این روایت جاری است را ذکر کرده اند.

Title : مباحث خیارات - جلسه 053 - 97/10/01
subject: بحث ما در احکام الخیارات به اینجا رسید که آیا در زمان خیار ملکیت حاصل می شود یا اینکه باید زمان خیار سپری شود تا ملکیت در مورد مبیع و ثمن حاصل شود و مبیع ملک مشتری و ثمن ملک بایع شود.

Title : مباحث خیارات - جلسه 052 - 97/09/28
subject: در روایتی از ابی جعفر که احتمال دارد امام باقر و یا امام جواد علیهما السلام باشد می خوانیم (البته بیشتر احتمال می رود که از امام جواد علیه السلام باشد): عُثْمَانَ بْنِ عِيسَى عَنِ ابْنِ مُسْكَانَ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ مُسْلِمٍ عَنْ‌ أَبِي جَعْفَرٍ ع قَالَ: إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ جَعَلَ لِلشَّرِّ أَقْفَالًا وَ جَعَلَ مَفَاتِيحَ تِلْكَ الْأَقْفَالِ الشَّرَابَ وَ الْكَذِبُ شَرٌّ مِنَ الشَّرَابِ‌.

Title : مباحث خیارات - جلسه 051 - 97/09/26
subject: بحث در احکام الخیار است و متن تحریر را خواندیم و دو مسأله باقی مانده است که امام قدس سره متعرض آنها نشده است ولی شیخ انصاری در مکاسب به آنها پرداخته است

Title : مباحث خیارات - جلسه 050 - 97/09/25
subject: بحث در این است که کسانی که از مال ارث نمی برند آیا خیارِ متعلق به آن مال را ارث می برند؟ مثلا زوجه ملک را به ارث نمی برد حال اگر خیار متعلق به زمین باشد آن خیار را به ارث می برد؟

Title : مباحث خیارات - جلسه 049 - 97/09/24
subject: بحث در فرع سوم از فروعات سه گانه ای است که امام قدس سره در مقدمه ی احکام الخیار بیان کرده اند و آن اینکه کسانی که از مال ارث نمی برند آیا از خیار متعلق به آن مال ارث می برند یا نه. مثلا زوجه از زمین ارث نمی برد حال اگر خیاری متعلق به زمین باشد آیا از آن خیار ارث می برد؟

Title : درس اخلاق - جلسه 019- 97/09/21
subject: موضوع بحث اخلاق اسلامی در خانواده بود. در جلسات گذشته پیرامون سه مسأله‌ی مهم، یعنی لزوم تشکیل خانواده، کمک به ازدواج جوانان و انتخاب همسر بحث کردیم.

Title : مباحث خیارات - جلسه 048 - 97/09/21
subject: رسول خدا (ص) در روایتی می فرماید: البركة في‌ أكابرنا فمن لم يرحم صغيرنا و يجلّ كبيرنا فليس منّا.

Title : مباحث خیارات - جلسه 047- 97/09/20
subject: بحث در احکام خیار است. امام قدس سره در مقدمه ی این بحث سه فرع را بیان کردند و ما در مقدمه ی اول هستیم که عبارت است از اینکه خیار از طریق ارث به وارث می رسد. سپس گفتیم: بقی هنا امور و به امر سوم رسیدیم.

Title : مباحث خیارات - جلسه 046 - 97/09/19
subject: بحث در این است که خیارات از طریق ارث به وارث منتقل می شود. گفتیم اصحاب بر این مسأله اجماع دارند.

Title : مباحث خیارات - جلسه 045 - 97/09/18
subject: بحث در احکام مشترکه ی خیار است و در جلسه ی گذشته اولین مورد را عنوان کردیم که عبارت است از اینکه تمامی خیارها به ارث می رسند.

Title : مباحث خیارات - جلسه 044 - 97/09/17
subject: بحث در خیار تخلف شرط است. اگر کسی در معامله شرطی کند و از آن تخلف نماید طرف مقابل خیار دارد و می تواند معامله را فسخ کند.

Title : درس اخلاق - جلسه 018 - 97/09/14
subject: در جلسه‌ی گذشته گفته شد که ازدواج یک مسأله‌ی اجتماعی و وظیفه‌ی عمومی است و تنها پدران و مادران در این زمینه مسئولیت ندارند، بلکه بر همه لازم است وسایل ازدواج جوانان را فراهم کنند.

Title : مباحث خیارات - جلسه 043 - 97/09/14
subject: رسول خدا (ص) در روایتی می فرماید: تواضعوا لمن‌ تعلّمون منه و تواضعوا لمن‌ تعلّمونه و لا تكونوا جبابرة العلماء.

Title : مباحث خیارات - جلسه 042 - 97/09/13
subject: بحث در خیار تخلف شرط است و آن اینکه کسی در معامله ای شرطی کرده است که به آن عمل نمی کند که در این صورت طرف مقابل می تواند معامله را فسخ کند. این مسأله امروزه بسیار محل ابتلاء است.

Title : درس اخلاق - جلسه 017 - 97/09/07
subject: بحث درباره‌ی اخلاق خانواده بود. در جلسه‌ی گذشته در مورد اهمیّت ازدواج توضیحاتی داده شد و در این باره پنج حدیث ناب هم ذکر گردید و سپس به فلسفه‌ی ازدواج پرداخته، و پنج اثر مهم این سنّت مهم را نیز بیان کردیم

Title : مباحث خیارات - جلسه 041 - 97/09/12
subject: بحث در آخرین خیارات است که عبارت است از خیار تخلف شرط.

Title : مباحث خیارات - جلسه 040 - 97/09/11
subject: بحث در خیار تعذر تسلیم است یعنی عقد خوانده شد و مبیع هنگام عقل قابل تسلیم بود ولی بعد از عقد و قبل از قبض غاصبی آن را برد. مشتری در اینجا مخیّر است صبر کند تا آن جنس به دستش برسد و یا اینکه از خیار تعذر تسلیم استفاده کند و معامله را فسخ کند.

TotalPages : 105