SiteTitle

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 

مالکیتی درختی که دانه آن را پرنده ای آورده [حقوق مالی]

Questionکلاغی گردویی را آورده به خانه یا زمین من انداخته الان آن گردو تبدیل به درخت شده حال سوال این که آن درخت متعلق چه کسی می باشد؟
Answer: متعلق به صاحب زمین است.

جبران قیمت درختی که نهال آن را غصب کرده [حقوق مالی]

Questionچند سال پيش يك نهال سيب از جايي سرقت كردم بعد از 4 سال اين نهال به بار نشسته و ما صاحب آن را نمي شناسيم حال آیا بايد پول نهال را صدقه بدهيم يا پول درختي كه به بار نشسته است؟
Answer: باید معادل قیمت درخت را بدهد و آنچه از ثمراتش استفاده کرده را نیز به مالک بپردازد و چنانچه صاحبش را به هیچ وجه نمی شناسد از طرف او به شخص نیازمندی بپردازد.

استفاده از اموال کسی که درآمد او از حرام باشد [حقوق مالی]

Questionاگر درآمد شخصی از طریق حرام باشد آیا می توان در اموال او تصرف کرد و از اموال او استفاده نمود؟
Answer: اگر يقين ندارید از راه حرام تهيّه شده، تصرّف در آن مانعى ندارد اما اگر يقين دارید و صاحب آن را می شناسید باید به صاحبش برگردانید وگرنه ما به شما اجازه مى دهيم تصرف كنید و معادل آن را كه تصرّف كرده اید به نيازمندى بپردازید. و اگر تمكن نداريد بر ذمّه بگيرید و هر موقع كه توانستید، بپردازید.

تقدم حق الناس بر حق الله [حقوق مالی]

Questionشخصی مرده است ولی مقداری پول از او بجا مانده است ولی بسیار کم است و بدهی به عنوان حق الناس دارد و زکات و خمس هم نداده است . حالا وراث این شخص ، اول باید کدام یک از موارد بالا را بدهند ؟
Answer: احتیاط آن است که حق الناس مقدم بر حق الله است .

اطلاع ازحرام بودن درآمدی که سرمایه گذاری شده [حقوق مالی]

Questionشخصی مسئول انعقاد قرارداد و جذب سرمایه برای شرکتی که مضاربه انجام می داد بود و حقوق خود را به صورت پورسانت دریافت می کرد بعد از مدتی بدلیل اشتغالات متعدد از آنجا انصراف داده و حقوق این مدت را در بانک سپرده گذاری پنج ساله کرده بعد از یکی دو سال مطلع شده است شرکت مزبور کلاهبردار بوده و سرمایه مردم را بالا کشیده اند حکم اصل حقوق و سود حاصله از آن چیست؟
Answer: در صورتی که می داند از اموال حرام بوده باید به صاحبانش برگرداند و اگر دسترسی ندارد به فقرا صدقه دهد.

جبران حق الناس در صورت فوت صاحب حق [حقوق مالی]

Question اگر حق الناسی بر گردن ما باشد ولی صاحب حق زنده نباشد، آيا مى‏شود به جاى او صدقه داد؟
Answer: بايد به ورثه او پرداخت شود و اگر ورثه او را به هيچ وجه نمی شناسید، از طرف صاحب وجه صدقه بدهيد.

محاسبه افت قیمت در خسارت [حقوق مالی]

Questionآیا جبران افت قیمت علاوه بر خسارت، واجب است؟
Answer: در صورتی که در عرف محل افت قیمت را نیز جبران می کنند به همان صورت عمل کند و الا واجب نیست و ظاهرا فعلا در عرف افت قیمت را محاسبه نمی کنند مگر اینکه تفاوت قیمت سالم و معیوب بسیار زیاد باشد.

تصرف در مال مخلوط به حرام [حقوق مالی]

Questionاگر فردی در اموال کسی که در آمد حرام دارد تصرف کرده باشد تکلیف او در این مورد چیست؟
Answer: در صورتی که در آمدهای حلالی هم دارد، و نمی دانید آنچه در اختیار شما قرار داده از اموال حرام است یا حلال، تصرّف در آن برای شما اشکال ندارد.

وظیفه وراث در قبال ادعای طلبکار از مورث [حقوق مالی]

Questionپدر من مدتي قبل به رحمت خدا رفت از همه ي آشناها حلاليت طلبيدم يكي از آنها شخصي بود كه پدرش شريك پدرم و خودش شاگرد پدرم حدود پنجاه سال پيش بوده، مدعي شده من حقوقم را نگرفتم با اينكه پدرم اهل حساب كتاب و خمس بود شخص هم هيچ مدركي ندارد ميگويد دو میلیون بدهيد حلال كنم من چه كنم اين شخص راضي شود و دینی بر عهده پدم نباشد؟
Answer: در صورتی که مدرکی ندارد شما در مقابل او تکلیفی ندارید.

روش جبران حق الناس مالی [حقوق مالی]

Questionاگر حق الناسی بر گردن ما باشد باید به چه طریقی آن را جبران کنیم؟
Answer: در صورت امكان معادل حقّ او را به دستش برساند، يا به شكلى با هم مصالحه كنند، و اگر اين كار ممكن نيست توسّط شخص ثالث، يا بوسيله حواله بانكى، يا توسّط پست برايش ارسال نمايد. و چنانچه به او دسترسى ندارد به نيّتش به فقرا صدقه دهد.

جبران حق الناس قبل از سن بلوغ [حقوق مالی]

Question اگر قبل از سنّ تكليف، حقّ‏ النّاس‏ بر گردن داشته باشيم، بايد بعد از تكليف بپردازيم؟
Answer: آرى بعد از تكليف موظّفيد حقّ ‏النّاس‏ را بپردازيد.

وجوب طلب حلالیت یا جبران حق الناس نسبت به والدین [حقوق مالی]

Questionمقدارى از اموال پدر و مادرم را بيهوده مصرف كرده‏ ام، مثلًا پول گرفته ‏ام و براى تفريح بيش از اندازه با دوستان مصرف كرده‏ ام و يا كتاب خريده‏ ام و بدون حساب و كتاب به دوستانم هديه داده ‏ام و الآن پشيمان شده‏ ام، آيا بايد از اموال خودم به پدر و مادرم بدهم؟
Answer: در صورتی که خود والدین با رضایت آن مبلغ را پرداخت کرده اند تکلیفی ندارید در غیر این صورت باید حق آنها را بدهید و یا حلالیت بطلبید.

اصلاحات ارضی [حقوق مالی]

Questionزمینی را خریداری کرده ام و بعد ها متوجه شدم جزو زمینهایی بود که اصلاحات اراضی در آن جاری شده بوده حال تکلیف چیست؟
Answer: لازم است در اين موارد به شكلى رضايت مالكان اصلى يا ورثه آنها را بدست آورید. و چنانچه دسترسى به آنها امكان پذير نيست با حاكم شرع مصالحه كنید.

تصرف در املاک دیگران [حقوق مالی]

Questionآیا تصرف کردن در املاک دیگران بدون اجازه و رضایت آنها جایز است؟
Answer: اين كار بدون جلب رضايت مالك يا مالكان آن جايز نيست، مگر اينكه ضرورت مهمّى از ناحيه نهادهاى اجتماعى وجود داشته باشد، كه در اين صورت بايد قيمت آن به نرخ روز پرداخت گردد.

اشتباه مامور راهنمایی در جریمه کردن دیگری [حقوق مالی]

Questionاگر مامور راهنمایی و رانندگی بجای اینکه شماره پلاک ما را روی قبض بنویسد شماره ای دیگر اشتباها نوشته و جریمه کرده باشد تکلیف چیست؟
Answer: اگر شما خلاف کارید لازم است به او بگویید تا اصلاح کند.

جبران اموالی که از راه نامشروع و حرام کسب شده [حقوق مالی]

Questionكسي كه مبلغ كلاني را طي سالهاي متمادي از راه حرام بدست آورده، در حالي كه اين مال غصبي نيست مثل مشروب فروشی یا پول زنا براي زانية يا قيادت، بايد چه كند؟
Answer: چنانچه صاحبان آن اموال را می شناسد و مفسده ای ندارد باید به آنها بازگرداند و یا صاحب مال رضایت دهد و اگر نمی شناسد و یا دسترسی ندارد، باید تمام آن را به فقرا بدهد و اگر خودش فقیر باشد می تواند به اندازه رفع فقر از آن استفاده کند.

استفاده از میوه درختی که دسترسی به مالک آن نیست [حقوق مالی]

Questionدرخت کهن سالی در نزدیکی خانه ما است که از زمان قدیم برای خان بوده ولی الآن صاحبش مرده و به ورثه هم دسترسی نداریم خوردن میوه آن چه حکمی دارد؟
Answer: در صورتی که دسترسی ندارند استفاده کنند و قیمت آن را از طرف آنها صدقه دهند.

جبران خسارت حیوان اهلی به حیوان دیگر [حقوق مالی]

Questionاگر حیوان یک فردی به داخل حیوانات فرد دیگر وارد شود و حیوانی از حیوانات آن طرف مقابل را بکشد آیا از نظر شرعی چیزی به عهده صاحب حیوانی که حیوان دیگری را کشته می آید؟
Answer: در صورتی که آن حیوان خطرناک بوده و صاحبش در حفظ آن کوتاهی کرده ضامن است و اگر خطرناک نبوده و اتفاقا چنین شده، ضامن نیست.

حکم جبران سرمایه حرام و سود حاصل از آن [حقوق مالی]

Questionاگر کسی کسب و کار خود را با پولی که سرمایه اولیه آن از راه حرام به دست آمده راه بیندازد و الان ازکارهای حرام توبه کرده و تصمیم بگیرد که این پول را از مال خود جدا کند اما چون ممکن است دوباره به گناه و حرام بیفتد نمی تواند پول را به صاحبان اصلی برگرداند یا صاحبان آن را نمیشناسد ،حال آیا سود و درآمد حاصل از آن سرمایه نیز حرام است و تکلیف نسبت به اصل سرمایه و سود چیست؟
Answer: باید در صورت امکان از طریق پست یا بانک یا شخص ثالث معادل آن سرمایه و سودهایی که از آن بدست آمده را به صاحبان آن برگرداند و اگر صاحبان آن را نمی شناسد و یا دسترسی به آنها ندارد به نیابت از آنها به فقرا صدقه بدهد.

جبران بدهی خرید مواد مخدر [حقوق مالی]

Questionاگر یک نفر از یک فروشنده مواد مخدر مواد بخرد و پول او را ندهد، آیا حق الناس به گردن او می باشد؟
Answer: در فرض سوال پول را به او نباید بدهید و مواد را باید از بین ببرید.

تکلیف پولی که نمی داند تحت چه عنوانی در خیریه مانده [حقوق مالی]

Questionفردی که در یک موسسه خیریه فعالیت دارد به همین دلیل مبالغ مختلفی (مثل ماهانه ایتام - صدقات و نذورات) به دستش می رسد. اکنون حدود پنج هزار تومان نزد او موجود است که نمی داند به چه عنوانی دریافت نموده وظیفه ی شرعی او برای رد حق الناس چیست؟
Answer: اگر آنرا به ایتام نیازمند بدهد، چنانچه صدقه و نذر مطلق هم باشد، قبول است.

دزدی از اموال پدر قبل از بلوغ [حقوق مالی]

Questionدزدی فرزند از مال پدر در دوران قبل از بالغ شدن چه حکمی دارد؟
Answer: باید بعد از بلوغ از پدر حلالیت بطلبد.

کم کردن مبلغ از فاکتور جدید بجای اضافه مبلغ فاکتور قبل [حقوق مالی]

Questionحسابدار پیمانکاری هستم، درلیستهای قبلی مبالغی فاکتور اضافه برایش نوشتم، آیا میشود بدون اینکه به او بگویم اندازه مبلغی که در فاکتور قبلی اضافه نوشتم را از فاکتورهای جدیدکم کنم تا حسابمان برابرشود و بخشیده شوم؟
Answer: مانعی ندارد.

ملکیت قطعه معیوب بعد از تعویض [حقوق مالی]

Questionاگر به مال شخصی خسارتی زده باشد و آن را با خرید مماثل جبران کند و یا در تصادفاتی که خاطی قطعه معیوب را با قطعه نو عوض می کند جنس معیوب جایگزین شده متعلق به کیست؟
Answer: متعلق به کسی است که جبران و جایگزین کرده است.

جبران خسارت حیوان موطوئه [حقوق مالی]

Questionپسر حیوانی را وطی کرده و پدر حیوان را فروخته و خریدار حیوان را ذبح کرده و خورده است، پسر پول حیوان را به چه کسی برگرداند؟
Answer: پول را به خریدار گوسفند بدهد و اگر دسترسی ندارد از طرف او به فقرا صدقه دهد.

برگرداندن اضافات پارچه به مشتری [حقوق مالی]

Questionمن یک پرده سرا دارم که مشتری می آید و پارچه انتخاب میکند و من هم می دوزم، با توجه به این که در جاهای دیگر تکه های دور ریز را به مشتری نمی دهند چون می گویند مشتری از ما فقط پرده آماده می خواهد مانند پرده آماده ای که اکثر دست فروشها می فروشند و از بقیه پارچه برای دیگران هم استفاده می کنند حال تکلیف من چیست؟ آیا تکه های اضافی مال خودم است ومی توانم برای دیگران هم استفاده کنم یا باید تکه های اضافی را به او بدهم ؟
Answer: لازم است قبلا به آنها گفته شود که خرده های مانده با یکدیگر مخلوط می شود و ما مسئولیتی در مقابل آن نداریم و اگر مایل هستند می توانند خرده های مخلوط شده را بگیرند.

امتناع کارفرما از پرداخت اجرت به جهت تکمیل نکردن کار [حقوق مالی]

Questionبراي يك نفر كاري با قیمت کمتری نسبت به دیگران انجام داد مقدار جزئی از آن کار ماند که بعدا برگردم و کار را تکمیل کنم اما در راه تصادف كردم و درگير مشكل تصادف شدم و ديگر نرفتم کار را تکمیل کنم الان صاحب کار بقيه كرايه من را نمي دهد و می گوید کارگر دیگری آوردم و آن مقدار جزئی باقیمانده را انجام داد، حال تکلیف جيست؟
Answer: لازم است به مقداری که شما کار کرده اید حق شما را بدهد و به مقدار جزیی باقی مانده به شخص دوم بدهد (مگر در صورتی که شخص دیگری پیدا نشود که با اجرت جزء باقیمانده را انجام دهد)

خسارت عامل و انصراف از مال معیوب بجای اجرت [حقوق مالی]

Questionپارچه ای را به خیاط دادم اما آن را خراب کرد. با توجه به این که قیمت پارچه دو برابر اجرت دوخت بود پارچه را پیش خیاط گذاشتم و اجرت دوخت را ندادم، تکلیف چیست؟
Answer: از قضیه شخصیه اطلاعی نداریم ولی چنانچه واقعا خسارتی که رسانده بیش از پول دوخت است می توانید از دادن پول دوخت اجتناب نمایید.
TotalPages : 3