SiteTitle

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 

شک در تعداد ذکر رکوع در حال برخاستن [شک بعد از محل ]

Questionاگردرنماز،درحال سربرداشتن ازرکوع(قبل از صاف شدن کامل بدن)گمان کندکه ذکررکوع رادوسبحان الله گفته حکم چیست؟
Answer: در فرض سؤال باید ادامه داده و برنگردد.

مصادیق گذشت محل در نماز [شک بعد از محل ]

Questionآیا حمد، سوره و قنوت هرسه یک فعل حساب میشوند ؟ یا هریک افعال جداگانه ای از نماز می باشند ؟ مثلاً اگر در قنوت به خواندن سوره شک کنیم , شک به فعلی که مکانش گذشته محسوب میشود ؟
Answer: افعال جداگانه محسوب می شوند لذا اگر در هر کدام نسبت به اعمال قبل شک کند نباید به شک خود اعتنا کند.

شک بعد از وارد شدن به عمل بعدی [شک بعد از محل ]

Questionاگر نمازگزار در انجام عملی شک نماید، وظیفه‌ی او چیست؟
Answer: هرگاه در بین نماز بعد از گذشتن محل چيزى، شك كند آن را به‌جا آورده يا نه مثل اين‏كه بعد از داخل شدن در ركوع، شك در حمد و سوره كند و يا بعد از ورود در سجده شك در ركوع كند، در هیچ‌یک از اين موارد نبايد به شک خود اعتنا كند، خواه جزء بعدى ركن باشد يا غير ركن.

شک در آیات حمد و سوره در حین قرائت [شک بعد از محل ]

Questionچنانچه نمازگزار در هنگام قرائت حمد و سوره، شک نماید که آیه‌ی قبلی را خوانده است یا نه یا شک نماید که کلمه‌ی قبلی را خوانده است یا نه وظیفه‌ی او چه است؟
Answer: اگر زمانی كه وارد آيه بعد شده شك كند آيه قبل یا قبل‌تر را خوانده يا نه يا وارد کلمه‌ای از يك آيه شده، شك كند كلمه قبل را خوانده بايد بنا بر احتياط واجب برگردد و آن را به‌قصد قربت به‌جا آورد و بعد دنبال آن را ادامه دهد؛ اما اگر شروع به خواندن سوره کرده و در خواندن حمد شک کند یا به رکوع یا قنوت رفته و شک در حمد یا سوره کند نباید به شک خود اعتنا کند و نماز در این حالت صحیح است.

عبور از محل محسوب شدن قیام در نماز [شک بعد از محل ]

Questionقیام در صورتی که ذکر رکعت را نگفته باشیم حکم بعد ازعمل دارد یا حین عمل؟
Answer: در صورت که برخاسته و ایستاده اید و شک در تعداد سجده ها نموده اید به شک اعتنا نکنید هر چند قرائت را شروع نکرده باشید.

شک در صحت جزء انجام‌شده [شک بعد از محل ]

Question اگر نمازگزار شک در صحت عملی نماید مثلاً شک نماید تشهد را که انجام داده است صحیح بوده است یا نه آیا باید به شک خود اعتنا نماید، وظیفه‌ی او چه است؟
Answer: اگر بعد از انجام جزئى از نماز در صحت آن شک کند، یعنى نمی‌داند جزئى را که بجا آورده، صحیح انجام‌شده است یا نه در این صورت به شک خود اعتنا نمی‌کند، یعنى بنا بر صحیح بودن آن می‌گذارد و نماز را ادامه می‌دهد.

شک در ذکر بعد از رکوع و سجده [شک بعد از محل ]

Questionاگر نمازگزار بعد بلند شدن از رکوع یا سجده شک نماید که ذکر را صحیح گفته است یا نه، نماز او چه حکمی دارد؟
Answer: هرگاه بعد از ركوع يا سجود بداند ذكر واجب را گفته امّا نمی‌داند با شرايط و به‌طور صحيح انجام داده يا نه به شک خود اعتنا نكند.

عمل به دستور شک و نقصان نماز [شک بعد از محل ]

Question چنانچه نمازگزار در یکی از اجزاء نماز شک نمود و طبق وظیفه عمل نمود، بعد متوجه شد که آن جزء را به‌جا نیاورده است، نماز او چه حکمی دارد؟
Answer: هرگاه بعد از گذشتن محل، شك كند و طبق دستور، اعتنا نكرده و بگذرد، بعد متوجّه شود كه آن عمل مشكوك را انجام نداده، هرگاه وارد ركن بعد نشده بايد برگردد و به‌جا آورد و اگر وارد ركن بعد شده نمازش صحيح است، مگر آن‌که آن جزء مشكوكى كه ترك شده ركن باشد.

شک در گفتن سلام [شک بعد از محل ]

Questionچنانچه نمازگزار شک نماید که سلام نماز را گفته است یا نه وظیفه ی او چه است؟
Answer: هرگاه شك كند كه «سلام» نماز را گفته يا نه يا شك كند درست گفته يا نه چنانچه وارد نماز ديگرى شده، يا مشغول كارى است كه نماز را به هم می‌زند و از حال نمازگزار بيرون رفته بايد به شک خود اعتنا نكند و اگر پیش‌از این موارد است بايد برگردد و سلام را بگويد.

وظیفه‌ی معذور از قیام در هنگام شک [شک بعد از محل ]

Question شخصی که نشسته یا خوابیده نماز می‌خواند اگر شک در به‌جا آوردن سجده یا تشهد نماید، وظیفه او چه است؟
Answer: كسى كه نشسته يا خوابيده نماز مى‏خواند هرگاه موقعى كه حمد و تسبيحات مى‏خواند شك كند سجده يا تشهد را به‌جا آورده یا نه، بايد اعتنا نكند، امّا اگر پيش از آن‏كه مشغول حمد و تسبيحات شود شك كند بايد به‌جا آورد.

عمل به دستور شک و اضافه شدن جزئی به نماز [شک بعد از محل ]

Question اگر نمازگزار در نماز شک نمود و طبق دستور شک عمل نمود، اما بعد از نماز متوجه شد آن جزء را به‌جا آورده و درواقع به نماز چیزی اضافه کرده است، حکم نماز او چیست؟
Answer: هرگاه قبل از گذشتن محل، شك كند و برگردد و به‌جا آورد، بعد معلوم شود آن جزء را انجام داده بود و بار دوم اضافه بوده، اگر ركن باشد نمازش باطل می‌شود و اگر ركن نباشد صحيح است.
TotalPages : 1