SiteTitle

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 

لقاح خارج رحمى [لقاح خارج رحمی]

Questionتلقيح اسپرم و تخمك زن و شوهر شرعى در خارج از بدن و جايگزينى آن در رحم همان زن چه حكمى دارد؟ همچنین تلقيح اسپرم و تخمك زن و شوهر شرعى و رشد جنين در محيط غیرانسانی چه حكمى دارد؟ آيا در هر دو صورت كودك حاصل حلال‌زاده است؟
Answer: در هر دو صورت اين كار ذاتاً اشكالى ندارد ولى چون معمولاً مستلزم نظر و لمس حرام است، تنها در صورت ضرورت جايز است. (منظور از ضرورت اين است كه مثلاً اگر اين كار انجام نشود زندگى زناشويى آن مرد و زن مختل و يا زن گرفتار بيمارى می‌شود)؛ و درهرحال فرزند مذكور حلال‌زاده است.

انتقال جنین [لقاح خارج رحمی]

Questionاطباء می‌توانند جنين را از شكم زنى كه نمی‌تواند آن را در رحم معيوب خود پرورش دهد و سقط می‌کند خارج نموده و در رحم سالم زن ديگرى قرارداده تا در آنجا به رشد خود ادامه دهد و به‌طور طبيعى متولّد شود، بفرماييد: ۱. اگر زن دوّم هم همسر شوهر زن اوّل باشد (كه نطفه متعلّق به یک شوهر می‌شود) آيا اين كار جايز است؟ ۲. درصورتی‌که زن دو با شوهر زن اوّل بيگانه باشد، اين كار چه حكمى دارد؟ ۳. انجام اين كار قبل از ولوج روح يا بعد از ولوج روح چه تفاوتى دارد؟
Answer: در هر سه صورت، انتقال جنين (بعدازانعقاد نطفه) مانعى ندارد، ولى چون معمولاً مستلزم نظر و لمس حرام است، تنها در موارد ضرورت مجاز است.

انتقال جنین از رحم به دستگاه «انکوباتور» [لقاح خارج رحمی]

Questionجنينى است كه اگر در شكم مادر بماند خواهد مرد، ولى اگر آن را از شكم مادر خارج نمايند و در دستگاه مخصوص (انكوباتور) بگذارند زنده مانده و به رشد و حيات خود ادامه می‌دهد، بفرماييد: ۱. تكليف در اين مورد چيست، آيا می‌توان بچه را از شكم مادر خارج نمود؟ ۲. آيا قبل از ولوج روح و يا بعد از ولوج، حكم فرق می‌کند؟
Answer: ۱. اگر اين موضوع قطعى باشد نه‌تنها اشكالى ندارد، بلكه اقدام بر آن مطابق احتياط است. ۲. تفاوتى ندارد.

رضایت صاحبان جنین نسبت به اهدای جنین [لقاح خارج رحمی]

Questionدر مواردی که لقاح خارج از رحمى صورت می‌گیرد به اين معنا كه تخمك را از زوجه و نطفه را از شوهرش گرفته و آن‌ها را باهم مخلوط نموده تا از اختلاط و امتزاج تخمك و نطفه، جنين حاصل شود، سپس اين جنين به رحم زوجه منتقل شود تا حاملگى و بعد زايمان صورت گيرد. گاهى از اوقات، تعداد جنین‌های حاصل از نطفه زن و شوهر بيش از حدّ نياز است، كه در اين صورت اضافه بر نياز منجمد شده و پس از زايمان زن با رضايت زوجين، جنین‌ها از رده خارج و دور ريخته می‌شود. در صورت عدم نياز زوجين به جنين خود، آيا موافقت آن‌ها براى هديه جنين به غير لازم است؟
Answer: آرى، موافقت آن‌ها لازم است.

دریافت اجرت درازای اهدای جنین [لقاح خارج رحمی]

Questionدر صورت اهداء جنین حاصل از لقاح خارج رحمی، آيا والدين صاحب جنين می‌توانند درازای اهداى جنين خود وجهى دريافت نمايند؟
Answer: بهتر اين است كه چيزى نگيرند.

ثبت هویت اهداءکنندگان جنین [لقاح خارج رحمی]

Questionدر صورت اهداء جنین حاصل از لقاح خارج رحمی، آيا ارائه مشخصات اهداكنندگان جنين به دریافت‌کنندگان و برعكس لازم است؟
Answer: نظر به اينكه فرزند مزبور تعلّق به صاحبان اصلى نطفه دارد، لازم است هویت آن‌ها ثبت شود و به اطّلاع برسد.

پس گرفتن نوزادی که جنین آن اهداء شده بوده [لقاح خارج رحمی]

Questionدر صورت موافقت قبلى والدين صاحب جنين (صاحب نطفه و تخمك) در اهداى جنين خود، آيا می‌توانند پس از تولّد نوزاد و يا سال‌ها بعد، از شخص ثالث متقاضى استرداد طفل شوند؟
Answer: احتياط آن است كه با رضايت مادرِ جانشين، بچه را بگيرند.
TotalPages : 1