SiteTitle

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 

اقسام حج [فصل ششم اقسام حج]

Questionحج چند قسم دارد؟
Answer: حج بر سه گونه است: «حج تمتّع»، «حج قِران» و «حج اِفراد».

تفاوت حج تمتع با حج قران و افراد [فصل ششم اقسام حج]

Questionحج تمتع و قران و افراد چه فرقی باهم دارند و هرکدام از اقسام حج، وظیفه چه کسانی است؟
Answer: «حج تمتّع» وظيفه كسانى است كه فاصله محل سكونت آن‌ها تا مکه معظّمه چهل‌وهشت ميل (حدود هشتادوشش كيلومتر) يا بيشتر باشد و «حج قِران» و «اِفراد» وظيفه اهالى مکه معظّمه و كسانى است كه منازل آن‌ها در كمتر از اين مسافت قرار دارد.

حج تمتع برای اهل مکه که به خارج از مکه سفرکرده [فصل ششم اقسام حج]

Questionکسی که اهل مکه است اگر به خارج مکه سفر کند، آیا می‌تواند حج تمتع بجا آورد؟
Answer: كسى كه اهل مکه است اگر به خارج از مکه سفر كند، سپس به‌سوی مکه بازگردد، مى‌تواند «حج تمتّع» يا «حج قِران» و «اِفراد» بجا آورد.

سکونت در مکه و وظیفه نسبت به نوع حج [فصل ششم اقسام حج]

Questionکسی که مکه را به‌عنوان محل سکونت انتخاب کند وظیفه او نسبت به نوع حج (تمتع یا قرآن و افراد) چیست؟
Answer: كسى كه خارج از مسافت چهل‌وهشت ميل (حدود هشتادوشش كيلومتر) زندگى مى‌كند، هرگاه بيش از دو سال در مکه اقامت نمايد، وظيفه او همان وظيفه اهل مکه است؛ خواه قبلاً مستطيع بوده و يا پس از اقامت مستطيع شده باشد و خواه اقامت او به‌قصد هميشگى باشد، يا به‌قصد مدّت محدود.

استمرار عرفی برای اقامت دو سال در مکه [فصل ششم اقسام حج]

Questionآيا منظور از اقامت دو سال در مکه معظّمه، اقامت مستمر پی‌درپی است، يا اين حكم شامل كسانى كه چندين ماه از سال را در انجام‌ مقيم هستند، مخصوصاً ماه‌های حج و در طول سه چهار سال درمجموع دو سال آن را در مکه بوده‌اند، نيز مى‌شود؟
Answer: منظور اقامت مستمر عرفى است.

تفاوت حج تمتع و افراد [فصل ششم اقسام حج]

Questionحج تمتع چه فرقی با حج افراد دارد؟
Answer: «حج اِفراد» مانند «حج تمتّع» است، با اين تفاوت كه اوّلا: در حج تمتّع قربانى هست و در «حج اِفراد» قربانى واجب نيست؛ هرچند استحباب دارد. ثانیاً: عمره حج اِفراد پس ‌از انجام مناسك حج است، برخلاف عمره تمتّع كه قبل از حج انجام مى‌شود. ثالثاً: عمره تمتّع طواف نساء ندارد، ولى عمره مفرده كه بعد از حج اِفراد انجام مى‌شود طواف نساء دارد. در حقيقت حج اِفراد دو طواف نساء دارد؛ يكى در پايان حج و ديگرى در پايان عمره مفرده.

عدول از حج تمتع به حج افراد یا قران [فصل ششم اقسام حج]

Questionآیا عدول از حج تمتع به حج افراد یا قرآنجایز است؟ و کسی که وظیفه او حج تمتع است در چه صورتی می‌تواند نیت خود را به حج قران یا افراد تغییر دهد؟
Answer: كسى كه وظيفه او «حج تمتّع» است نمى‌تواند به «حج اِفراد» يا «حج قِران» تغيير نيّت دهد؛ مگر این‌که وقت تنگ باشد، به‌طوری‌که نتواند عمره تمتّع را تمام كرده و به حج برسد. در اين صورت مى‌تواند «عمره تمتّع» را رها كرده، نيّت حج اِفراد يا قِران كند و وظايف حج (به‌جز قربانی که در حج افراد یا قران واجب نیست) را بجا آورد و بعد از پايان حج، عمره مفرده انجام دهد (مانند ساير كسانى كه حج قِران و اِفراد انجام مى‌دهند) و منظور از تنگ بودن وقت براى حج اين است كه نتواند وقوف در عرفات را، كه از ظهر تا غروب روز عرفه است، درك كند.

تأخیر انداختن عمره مفرده در حج افراد [فصل ششم اقسام حج]

Questionشخصی که وظیفه‌اش حج افراد است تا چه زمانی بدون عذر می‌تواند عمره مفرده را تأخیر بیندازد؟
Answer: احتیاط واجب آن است که بلافاصله بعد از حج بجا آورد و تأخیر نیندازد و اگر ناچار به تأخیر شد، قبل از پایان ذی‌الحجه بجا آورد.

عدول از حج افراد به عمره تمتع یا عمره مفرده [فصل ششم اقسام حج]

Questionبر شخصى حج اِفراد واجب گشته و به‌قصد انجام آن دریکی از میقات‌ها مُحرم شده است. آيا چنين شخصى مى‌تواند نيّت خود را به عمره تمتّع تبديل نمايد و حج تمتّع بجا آورد؟ آيا مى‌تواند حج اِفراد را به عمره مفرده تبديل نموده و پس ‌از انجام آن، براى عمره تمتّع محرم شود؟
Answer: نمى‌تواند عدول كند و تبديل نمى‌شود.

علت نام‌گذاری حج قران [فصل ششم اقسام حج]

Questionعلت نام‌گذاری حج قران به این نام چیست؟
Answer: علت نام‌گذاری این قسم به قران، همراه آوردن قربانى هنگام احرام بستن‌ است.

فرق حج قران با افراد [فصل ششم اقسام حج]

Questionحج قران و افراد چه تفاوتی باهم دارند؟
Answer: مناسك و شرایط حج قرآن‌همانند حج افراد است جز در دو مورد: 1- احرام در حج افراد فقط با تلبیه تحقّق پیدا می‌کند، ولی در حج (قران) هم با تلبیه محقق می‌شود و هم با اشعار (علامت گذاشتن) بر حیوان قربانی و یا تقلید (چیزی به گردن حیوان قربانی آویزان کردن). 2- قربانى در حج افراد وجود ندارد، اما شرط حج قرآن‌همراه داشتن قربانى هنگام مُحرم شدن است؛ و قربانى كردن در منىٰ بر قارن مستحب است؛ البته اگر قربانىِ همراه آورده را اشعار یا تقلید كند قربانى در منىٰ واجب مى‌گردد و تبدیل آنجایز نیست.

انجام طواف و سعی قبل از رفتن به عرفات در حج افراد و قران [فصل ششم اقسام حج]

Questionآیا شخصی که به حج افراد یا قران احرام بسته و داخل مکه شده می‌تواند قبل از اینکه بخواهد به سمت عرفات رود طواف و سعی به‌جا آورد یا خیر؟
Answer: این کار جایز نیست.این کار جایز نیست.
TotalPages : 1