SiteTitle

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 

تعریف حج بذلی [فصل پنجم حج بذلی]

Questionحج بذلی چیست؟ و آیا قبول آن واجب است و کفایت از حجةالاسلام می‌کند؟
Answer: هرگاه كسى مخارج رفتن به مکه را ندارد، ولى ديگرى مالى به او مى‌بخشد، يا در اختيار او مى‌گذارد كه با آن حج برود و مخارج زن و فرزند او را نيز در اين مدّت مى‌پردازد، بر چنين كسى حج واجب است؛ هرچند بدهكار باشد و در موقع بازگشت نيز وسيله كافى براى امرارمعاش نداشته باشد و قبول كردن چنين هديه‌اى واجب است، مگر این‌که منّت، يا ضرر، يا مشقّت غیرقابل تحمّلى به همراه داشته باشد و اين حج كفايت از حج واجب مى‌كند و آن را حج بذلى مى‌نامند.

قبول کردن حج بذلی و واجب الحج شدن [فصل پنجم حج بذلی]

Questionآیا با بخشیده شدن مالی معادل مخارج حج به انسان، باید قبول کند و حج بر انسان واجب می‌شود؟ و آیا کفایت از حجةالاسلام می‌کند؟
Answer: اگر شخصى مالى معادل مخارج حج به ديگرى ببخشد سه صورت دارد: الف: شرط کند كه حج بجا آورد، بايد قبول كند و طبق شرط عمل نمايد. ب: اگر پول دهنده بگويد: «مخيّر هستى كه با آن حج بجا آورى، يا درراه ديگر مصرف كنى» در اين صورت نيز بايد حج بجا آورد. ج: بلكه اگر اسم حج را هم نياورد و فقط مال را به او ببخشد، احتياط آن است كه قبول كند و حج بجا آورد؛ مشروط بر این‌که در بازگشت زندگى او تأمين باشد و چنين حجی، كفايت از حج واجب مى‌كند.

کفایت حج بذلی از حجةالاسلام [فصل پنجم حج بذلی]

Questionآیا حج بذلی کفایت از حجةالاسلام می‌کند؟
Answer: حج بذلی كفايت از حج واجب مى‌كند.

منصرف شدن باذل از بذل در حج مستحبی [فصل پنجم حج بذلی]

Questionآیا کسی که مالی به دیگری بخشیده تا حج بجا آورد می‌تواند از بخشش خود منصرف شود و مال خود را پس بگیرد؟
Answer: در حج بذلى، دهنده پول مى‌تواند از بذلش برگردد (مگر این‌که خويشاوند يكديگر باشند) ولى اگر در بين راه باشد، بايد هزينه بازگشت او را بپردازد و اگر بعد از احرام باشد، بازگشت او اشكال دارد، ولى در مواردى كه از فيش استفاده مى‌شود و عملاً قابل بازگشت نيست، حقّ رجوع ندارد.

هزینه قربانی و کفارات در حج بذلی [فصل پنجم حج بذلی]

Questionهزینه قربانی و کفارات در حج بذلی بر عهده کیست؟
Answer: قربانى در حج بذلى بر عهده دهنده پول (باذل) مى‌باشد، ولى کفارات بر عهده وى نيست، هرچند احتياط مستحب آن است كه کفارات غیرعمدی را بپردازد؛ و اگر باذل پول قربانى را ندهد و حاجى حيوانى براى قربانى یا پول آن را، نداشته باشد بايد سه روز در سفر حج و هفت روز پس از بازگشت (مجموعاً ده روز) روزه بگيرد.

حج بذلی از طرف نهادها یا سازمان‌ها [فصل پنجم حج بذلی]

Questionآیا فرستاده شدن به حج از طرف شخص یا نهاد یا ارگانی بدون این‌که ملزم به کاری باشد، نیز حج بذلی محسوب می‌شود؟
Answer: مواردى كه شخص، يا نهاد، يا ارگانى، فردى را بدون این‌که ملزم به انجام كارى باشد به حج مى‌فرستد، شبيه حج بذلى است و قبول آن لازم است و كفايت از حج واجب مى‌كند.

عدم وجوب حج با بذل هزینه حج برای ناتوان از سفر حج [فصل پنجم حج بذلی]

Questionکسی که توانایی سفر حج را ندارد، اگر مخارج حج به او بخشیده شود، آیا حج بر او واجب می‌شود؟ و آیا لازم است نائب بگیرد؟
Answer: كسى كه توانايى سفر حج ندارد و اميدى به توانایی‌اش در آينده نيز نمى‌باشد، علاوه بر اين، ازنظر مالى نيز مستطيع نيست، اگر شخصى نفقه حج او را بدهد، حج بر او واجب نمى‌شود تا شخصى را نايب كند كه از طرف او به حج برود، همچنين است اگر شخصى او را ميهمان كند.
TotalPages : 1