سخن علاّمه طباطبایى درباره تارک الصلاة

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
اهمیّت نماز و عالم برزخ
حکایت استخاره قصه شیر، گاو و مرد روستایى


علاّمه طباطبایى مى گوید: «اگر شما در این مردم که به آنها مسلمان گفته مى شود ولى نماز نمى خوانند دقت کنید خواهید دید که در اثر ضایع کردن نماز، روزه هم نمى گیرند، حج را ترک مى کنند، زکات و خمس نمى دهند و تمام واجبات دینشان را ترک مى کنند و فرقى میان طاهر و نجس، حلال و حرام نمى گذارند. آن وقت اگر اینها را با کسى که کمترین مرتبه نماز که همان «اسقاط تکلیف» باشد را انجام مى دهد، مقایسه کنیم مى بینیم که از بسیارى از گناهان که تارک الصلاة ها مرتکب مى شوند خوددارى مى کنند و اگر این را هم با کسانى که بیشتر به نماز اهمیت مى دهند مقایسه کنیم مى بینیم که اینها دیگر بیشتر از اوّلى گناه را ترک مى کنند. پس هر اندازه نماز را بهتر انجام دهد، گناه را هم بیشتر ترک مى کند.(1)
حقیقت امر این است، کسانى که نماز نمى خوانند از عذاب الهى نمى ترسند و علت نترسیدن آنها، ضعف اعتقادات آنهاست و علت ضعف اعتقادات آنها هم به بى اطلاعى از معارف دینى برمى گردد. چنان که حضرت امام حسین(علیه السلام) فرمود: «ان الله خلق الخلق لیعرفوه فاذا عرفوه عبدوه و اذا عبدوه استغنوا عن عباده من سواه; خداوند این مردم را آفریده که او را بشناسند; پس زمانى که او را شناختند، عبادت او مى کنند و وقتى عبادت او کردند، از عبادت غیرخدا بى نیاز مى شوند».(2)
از این حدیث جالب استفاده مى شود که هر کس بنده خدا نشود، خواه ناخواه بنده غیرخدا مى شود. بنده زن، فرزند، هوا و هوس، شهوت و غضب، تلویزیون، فیلمهاى مبتذل، سى دى ها و ماهواره ها، قهرمانان مسابقه ها، هنرمندها، رقاصها، ارگ ها و موسیقى ها و...
خداوند مى فرماید: «(یَا صَاحِبَىِ السِّجْنِ ءَأَرْبَابٌ مُتَفَرِّقُونَ خَیْرٌ أَمَ اللهُ الْوَاحِدُ الْقَهَّارُ); یوسف(علیه السلام) در زندان گفت: اى دو رفیق زندانى! آیا این بتهاى پراکنده (که شما عبادتشان مى کنید) بهترند یا خداى یگانه قهار؟».(3)
خلاصه هر کس نماز نخواند و بندگى خدا نکند، باید بنده دیگران باشد; چون انسان به طور ذاتى نیازمند است و اگر نیاز خود را به وسیله بندگى خدا برطرف نکند چاره اى ندارد به جز این که به طرف خیالات شیطانى برود و بنده شیطان شود.
شیطان که رانده شد، به جز یک گناه نکرد *** خود را براى سجده آدم، رضا نکرد
شیطان هزار مرتبه بهتر، ز بى نماز *** آن سجده را بر آدم و این بر خدا نکرد
اما به راستى مى توان این گونه مردمى را که به دام شیطان افتاده اند و اصلا کارى به خدا و دین ندارند را بیدار کرد؟ پاسخ این سؤال را باید پدرها، مادرها، آموزگارها، روحانیها و مسئولان حکومت اسلامى بدهند.


(1). المیزان، ج 6، ص 141.
(2). مسند الحسین، ج 3، ص 88.
(3). سوره یوسف، آیه 39.

 

حکایت استخاره قصه شیر، گاو و مرد روستایى
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma