6 اصحاب السّفینه

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
داستان یاران
امر به معروف و نهى از منکر در روایات نکاتى در مورد زندگانى حضرت نوح(علیه السلام)


«یاران کشتى» اشاره به مؤمنانى است که همراه حضرت نوح(علیه السلام) سوار بر کشتى نجات شدند; که سوره عنکبوت به سرگذشت آنان اشاره نموده است. توجّه فرمایید:
«(وَلَقَدْ أَرْسَلْنَا نُوحاً إِلَى قَوْمِهِ فَلَبِثَ فِیهِمْ أَلْفَ سَنَة إِلاَّ خَمْسِینَ عَاماً); و ما نوح را به سوى قومش فرستادیم; و او در میان آنان نهصد و پنجاه سال درنگ کرد».(1)
مدّت 950 سال، عمر حضرت نوح(علیه السلام) قبل از طوفان بود، امّا این که چند سال دیگر پس از طوفان عمر کرد؟ در قرآن مجید نیامده است; و در مجموع در مورد مقدار عمر آن حضرت اختلاف نظر وجود دارد.(2)
«(فَأَخَذَهُمُ الطُّوفَانُ وَهُمْ ظَالِمُونَ); سرانجام طوفان (عظیم) آنان را فرا گرفت، در حالى که ستمکار بودند».(3)
آنها هم به خود ظلم کردند، هم به دیگر مردم که ایمان آورده بودند و هم به حضرت نوح(علیه السلام) که براى هدایتشان بسیار زحمت کشید. و سرانجامِ ظلم و ستم، فنا و نابودى است.
«(فَأَنجَیْنَاهُ وَأَصْحَابَ السَّفِینَةِ وَجَعَلْنَاهَا آیَةً لِّلْعَالَمِینَ); ما او و همراهانش را که بر کشتى سوار بودند رهایى بخشیدیم، و آن را آیتى براى جهانیان قرار دادیم!».(4)
همان گونه که عاقبت ظلم و ستم فنا و نابودى است، سرانجام ایمان و تقوا نجات و رهایى است، و لذا مؤمنان به حضرت نوح(علیه السلام) به همراه آن حضرت نجات یافتند.


(1). سوره عنکبوت، آیه 14 .
(2). مرحوم علاّمه مجلسى در بحارالانوار، ج 11، ص 291 مى گوید: مورخان درباره عمر نوح(علیه السلام) اختلاف کرده و 1000، 1450، 1470 و نیز 2300 سال گفته اند. و البتّه در اخبار معتبر عمر آن حضرت 2500 سال ذکر شده است» (تاریخ انبیا، محلاتى، ص 64).
(3). سوره عنکبوت، آیه 14 .
(4). سوره عنکبوت، آیه 15 .
 

 

امر به معروف و نهى از منکر در روایات نکاتى در مورد زندگانى حضرت نوح(علیه السلام)
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma