4 ـ هذا من فضل ربى

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
تفسیر نمونه جلد 15
3 ـ تفاوت «علم من الکتاب» و «علم الکتاب» 5 ـ آصف بن برخیا چگونه تخت ملکه را حاضر ساخت؟


دنیا پرستان مغرور، هنگامى که به قدرت مى رسند، همه چیز را جز خود فراموش مى کنند، و تمام امکاناتى را که به دست آورده اند، قارونوار که مى گفت: إِنَّما أُوتِیتُهُ عَلى عِلْم عِنْدِی: «آنچه را دارم بر اثر علم و دانش من است»(1) از ناحیه خودشان مى دانند و لا غیر.
در حالى که بندگان خاص خدا به هر جا برسند مى گویند: هذا ِمْن فَضْلِ رَبِّى: «این از فضل خدا است بر ما».
جالب این که: سلیمان(علیه السلام) نه تنها این سخن را به هنگام مشاهده تخت «ملکه سباء» در برابرش بیان کرد، بلکه افزود: این براى این است که خدا مرا بیازماید، آیا شکرگزارم یا نه؟.
قبلاً نیز در همین سوره خواندیم که سلیمان(علیه السلام) نعمت هاى خود را همه از خدا مى داند، و خاضعانه رو به درگاهش مى کند که: پروردگارا! شکر این همه نعمت را به من الهام کن! و توفیقى عطا فرما که: بتوانم در پرتو آن، جلب رضاى تو کنم.
آرى، این است معیار شناخت موحدان خالص از دنیا پرستان مغرور، و این است راه و رسم مردان پرظرفیت و با شخصیت، در برابر کم ظرفیتان خودخواه.
گرچه، معمول شده است: بعضى از متظاهران، فقط این جمله پر معنى سلیمان(علیه السلام) (هذا ِمْن فَضْلِ رَبِّى) را بر سر در کاخ هاى طاغوتى خود مى نویسند، بى آن که به آن اعتقادى داشته باشند و در عملشان کمتر انعکاسى داشته باشد، ولى مهم آن است که هم بر سر در خانه باشد، هم در پیشانى تمام زندگى انسان و در قلب او، عملش نشان دهد: همه را از فضل خدا مى داند، و در مقام شکر آن برآید، نه شکر با زبان که شکر با عمل و با تمام وجود.(2)

* * *



1 ـ قصص، آیه 78.
2 ـ درباره اهمیت شکر و تأثیر آن در فزونى نعمت و اقسام شکر (شکر تکوینى و تشریعى) بحث مشروحى در جلد دهم، صفحه 278 به بعد، ذیل آیه 7 سوره «ابراهیم» آمده است.

3 ـ تفاوت «علم من الکتاب» و «علم الکتاب» 5 ـ آصف بن برخیا چگونه تخت ملکه را حاضر ساخت؟
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma