دعوت صریح به مبارزه

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
قرآن و آخرین پیامبر
مقدمات روشنمبارزه شروع مى شود

صراحت و قاطعیت نشانه ایمان به هدف است، هر قدر انسان به هدف خود ایمان بیشترى داشته باشد صریحتر و قاطعتر صحبت مى کند. تردید در گفتار، ضعف و سستى تعبیرات، نشانه ضعف ایمان گوینده نسبت به گفتار خویش است.

قرآن با بیان بسیار قاطع و صریحى تمام جهانیان و کلیه کسانى را که در ارتباط آن با مبدأ جهان آفرینش و خداوند بزرگ شک و تردید داشتند، دعوت به مبارزه و مقابله بمثل کرده است، نه تنها دعوت به مبارزه کرده «تشویق» و «تحریک» هم نموده است، یعنى آنچه ممکن است کسى را وادار بمقابله بمثل کند و به اصطلاح معمولى به «رگ غیرت» او برخورد نماید در این دعوتها بکار برده است.

لحن «تحدى» قرآن بقدرى محکم و گویاست که هر شنونده اى را تحت تأثیر قرار میدهد، بعنوان نمونه این آیه را ملاحظه فرمائید: «بگو اگر تمام جهانیان اجتماع کنند تا کتابى مانند قرآن بیاورند، نمیتوانند، اگر چه نهایت همکارى و همفکرى را بخرج بدهند»(1)

قابل توجه اینکه آیه منحصر به زمان و مکان خاصى نیست و تمام جهانیان و مراکز علمى دنیا را بسوى این مبارزه دعوت مى کند و هیچگونه استثنائى در آن وجود ندارد و هم اکنون نیز دعوت خود را ادامه میدهد.

در آیه دیگر که شرائط این مبارزه بزرگ را سبکتر ساخته، و تنها به آوردن ده سوره همانند سوره هاى قرآن قناعت کرده این لحن بصورت قاطعترى دیده مى شود.

میگویند; این آیات را بخدا بسته (و ساختگى است) بگو (اگر چنین است) شما هم ده سوره ساختگى مانند آن بیاورید، و غیر از خدا هر کسى را میتوانید بکمک خود دعوت کنید، اگر راست میگوئید.(2)

سپس در آیه بعدى مى گوید: «اگر این دعوت را اجابت نکردند بدانید این آیات از طرف خداست»!

جمله «اگر راست مى گوئید» و جمله «غیر از خدا هر کسى را میتوانید بکمک خود دعوت کنید»، و تعبیر «ده سوره ساختگى» ههه براى ایجاد حداکثر تحریک در شنونده است، تا ا گر راستى این آیات قابل معارضه و مقابله بمثل است مانند آنرا بیاورد در مورد دیگر که شرائط مبارزه را بحداقل کاهش داده و تنها به آوردن «یک سوره» اکتفا شده، لحن «تحدّى» و دعوت به مبارزه از تمام آیات گذشته محکمتر و کوبنده تر است.

«اگر در کتابى که بر بنده خود نازل کرده ایم تردیدى دارید (لااقل) یک سوره مانند آن بیاورید، و گواهان (و همفکران) خود را غیر از خدا دعوت کنید، اگر راست مى گوئید (و اگر این دعوت صریح را نپذیرفتند) و این کار را انجام ندادند، گر چه هرگز نمى توانند انجام بدهند، (بگو) از آن آتشى بپرهیزید که آتش افروزش مردم و سنگهاست و براى کافران مهیا شده است.»(3)

دعوت به 6مبارزه از این صریحتر و تحریک آمیزتر؟ از جمله هاى «هرگز نمیتوانید» و «از تمام جهانیان استمداد کنید» و «لااقل همانند یک سوره بیاورید» و «اگر راست مى گوئید». «اگر کافر شوید آتش سوزانى در انتظار شماست» همه براى تحریک است.

از طرفى شنوندگان هم کسانى بودند که از هر نظر ماده تحریک شدن در وجود آنها مهیا بود، همه چیزشان در خطر بود، این مبارزه صد در صد حیاتى براى آنها محسوب مى شد، نه تنها خدایان و بتها و آئین کهن نیاکان آنها به خطر افتاده بود، بلکه جان و مال و سیادت و موقعیت اجتماعى آنها نیز در مخاطره واقعى قرار گرفته بود! حال باید ببینیم در برابر این دعوت چه عکس العملى از خود نشان دادند.


1.قُلْ لَئِنِ اجْتَمَعَتِ اْلإِنْسُ وَ الْجِنُّ عَلى أَنْ یَأْتُوا بِمِثْلِ هذَا الْقُرْآنِ لا یَأْتُونَ بِمِثْلِهِ وَ لَوْ کانَ بَعْضُهُمْ لِبَض ضهیراً (سوره اسراء آیه 88)
2.أَمْ یَقُولُونَ افْتَراهُ قُلْ فَأْتُوا بِعَشْرِ سُوَر مِثْلِهِ مُفْتَرَیات وَ ادْعُوا مَنِ اسْتَطَعْتُمْ مِنْ دُونِ اللّهِ إِنْ کُنْتُمْ صادِقین(هود آیه 13)
3.وَ إِنْ کُنْتُمْ فی رَیْب مِمّا نَزَّلْنا عَلى عَبْدِنا فَأْتُوا بِسُورَة مِنْ مِثْلِهِ وَ ادْعُوا شُهَداءَکُمْ مِنْ دُونِ اللّهِ إِنْ کُنْتُمْ صادِقینَ - فَإِنْ لَمْ تَفْعَلُوا وَ لَنْ تَفْعَلُوا فَاتَّقُوا النّارَ الَّتی وَقُودُهَا النّاسُ وَ الْحِجارَةُ أُعِدَّتْ لِلْکافِرینَ (بقره آیه 23 و 24).

 

 

مقدمات روشنمبارزه شروع مى شود
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma