تقليد و بلوغ

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
احکام ویژه ( 600 مسئله كثير الابتلاء)
آرايش و پيرايشحجّ و عمره
قليد و بلوغ
. تقليد در زمان ائمّه : تقليد از زمان رسول خدا 9 به‌صورت ساده تر از امروز وجود داشته و اصحاب ائمّه  نيز بعضاً تقليد مى‌كردند و بسيارى از اصحاب ائمّه از علماى محلّ خود تقليد مى‌كردند.
. نشانه‌هاى بلوغ : نشانه بلوغ يكى از سه چيز است: 1. پانزده سال قمرى تمام در مرد و نُه سال قمرى تمام در زن، 2. بيرون آمدن منى، 3. روييدن موى درشت بالاى عورت.
. سنّ بلوغ دختران : دختران با تمام شدن نُه سال قمرى بالغ مى‌شوند، ولى چنانچه قدرت بر انجام دادن برخى تكاليف مثل روزه را نداشته باشند بر آنها واجب نيست. و اگر تا ماه رمضان سال بعد قدرت بر قضاى آن هم نداشته باشند، قضا ندارد، ولى براى هر روز بايد فقيرى را سير كنند. در مورد ازدواج احتياج به رشد جسمانى دارند و در مورد تصرّف در اموال، رشد كافى اقتصادى نيز لازم است.
. وظيفه كسانى كه تاكنون مرجع تقليد نداشته‌اند: وظيفه آنان اين است كه اكنون مطابق آنچه در ابتداى رساله آمده مرجع تقليد انتخاب كنند، سپس اعمال گذشته را با فتواى مرجع فعلى خود تطبيق دهند، آنچه مخالف فتواى اوست براى مرجعشان بنويسند تا حكم آن را بيان كند.
. وظيفه كسانى كه مرجع تقليدشان از دنيا رفته است: هرگاه مرجع تقليد از دنيا برود مقلّدين او بايد به مرجع زنده كه او را اعلم از ديگران مى‌دانند رجوع و تمامى مسائل خود را از او تقليد كنند. واگر بخواهند بر تقليد مرجع ميّت باقى بمانند در مسائلى كه به فتواى ميّت عمل كرده‌اند مجازند و در مسائلى كه عمل نكرده‌اند بايد به فتواى مرجع زنده عمل كنند.
. بقاى بر تقليد ميّت : بقاءِ بر تقليد ميّت در مسائلى كه عمل كرده جايز است و در مسائلى كه عمل نكرده بايد از مرجع زنده تقليد كند.
آرايش و پيرايشحجّ و عمره
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma