پوشش، نگاه و ارتباط

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
احکام ویژه ( 600 مسئله كثير الابتلاء)
پزشکیاهل بیت
پوشش، نگاه و ارتباط
. فلسفه حجاب :

فلسفه حجاب چيز پنهانى نيست، زيرا  :
1.برهنگى زنان كه طبعاً پى‌امدهايى همچون آرايش، عشوه‌گرى و امثال آن همراه دارد، مردان ـ به‌ويژه جوانان ـ را در تحريك دائم قرار مى‌دهد؛ تحريكى كه سبب كوبيدن اعصاب آنها وايجاد هيجان‌هاى بيمارگونه عصبى و گاه سرچشمه امراض روانى مى‌شود، مگر اعصاب انسان چقدر مى‌تواند بار هيجان را بر خود حمل كند؟
2. آمارهاى مستند نشان مى‌دهد با افزايش برهنگى در جهان، آمار طلاق و ازهم‌گسيختگى زندگى زناشويى در دنيا پيوسته افزايش يافته است، چرا كه: «هر آنچه ديده بيند دل كند ياد» و هر چه «دل» (در اينجا يعنى هوس‌هاى سركش) بخواهد به هر قيمتى باشد به دنبال آن مى‌رود و به اين ترتيب، هر روز دل به دلبرى مى‌بندد و با ديگرى وداع مى‌گويد.
3. گسترش دامنه فحشا و افزايش فرزندان نامشروع از دردناك‌ترين پى‌امدهاى بى‌حجابى است كه نياز به ارقام و آمار ندارد و ادلّه آن به‌ويژه در جوامع غربى كاملاً آشكار است، چندان عيان است كه حاجت به بيان نيست.
4. موضوع ابتذال زن و سقوط شخصيت او در اين ميان نيز حائز اهمّيّت فراوان است كه نياز به ارقام و آمار ندارد.[1]
. حجاب زنان در برابر نامحرم : بر زنان و دختران لازم است تمام بدن خود جز گردى صورت و دست‌ها تا مچ را در برابر ديدگان نامحرمان بپوشانند. و اين مقدار به هر نوع لباس غير زينتى كه تنگ و چسبان نباشد پوشيده شود كافى است، هرچند چادر حجاب برتر است.
. حجاب زنان در مقابل محارم : زنان و دختران مى‌توانند در برابر محارم، سر و گردن و مقدارى از سينه و دست‌ها و پاها را نپوشانند، امّا بقيه بدن را بايد بپوشانند و جايز نيست به شكل نيمه عريان در برابر آنها ظاهر شوند.
. حجاب زنان در برابر زنان : زنان مى‌توانند در برابر زنان، جز عورتين بقيّه بدن رانپوشانند؛مگراين‌كه مفسده خاصّى داشته باشد.
. پوشش كف و پشت پاى زنان : مچ پا و بالاتر از آن بايد از ديدگان نامحرم پوشانده شود. نيز سزاوار است كف و روى پا را بپوشانند.
. سنّ تمييز و نحوه پوشش در برابر افراد مميّز : سنّ تمييز زمانى است كه مسائل جنسى را درك كند و بچّه‌ها مختلف هستند وحجاب زن در برابر بچّه مميّز احتياط مستحب است.
. پوشاندن موى مصنوعى و كلاه گيس : چون موى مصنوعى وكلاه گيس لباس زينتى است بايد پوشيده شود.
. پوشاندن انگشتر و زينت‌هاى ديگر در برابر نامحرم : پوشاندن زيورآلاتى كه معمولاً در معرض ديد نامحرم است، مانند انگشتر وحلقه ازدواج، چنانچه مفسده اى نداشته باشد واجب نيست؛ ولى غير اينها را بايد از ديد نامحرم پوشاند.
. حدّ پوشش در خواستگارى : اگر ممكن باشد اين كار (ديدن دختر) را زنان محارم پسر انجام دهند. در غير اين صورت اگر پسر به خواستگارى رفته و گفت‌وگوهاى مقدّماتى انجام شده و قصد ازدواج قطعى است، دختر مى‌تواند با هماهنگى خانواده به مقدار لازم بدون حجاب (سر و صورت و گردن و مقدارى از دست‌ها و بازو و مقدارى از پاها) در برابر خواستگار ظاهر شود.
. حجاب مردان در برابر نامحرم : مردان مى‌توانند سر و گردن ومقدارى از سينه و دست‌ها و پاها را در مقابل نامحرم نپوشانند، ولى بقيّه بدن را بايد بپوشانند.
. حجاب مردان در برابر مردان : مردان مى‌توانند در برابر مردان ديگر (البتّه در جايى كه زنان حضور ندارند) جز عورتين بقيّه بدن را نپوشانند؛ مگر اينكه مفسده داشته باشد.
. لباس آستين كوتاه : پوشيدن لباس آستين كوتاه هرگاه تنگ وچسبان و آستين‌هاى آن خيلى كوتاه نباشد، اشكالى ندارد.
. پوشيدن لباس مختصّ زنان و مردان : اين كار در منزل اشكال ندارد، بلكه هرگاه هر كدام لباس‌هاى مخصوص ديگرى را بپوشد و مفاسدى بر آن مترتّب نشود اشكالى ندارد، امّا اگر فسادانگيز باشد حرام است و در بيرون منزل به‌طور كلّى اشكال دارد.
. طلا براى مردان : زينت به طلا براى مردان حتّى طلاى سفيد جايز نيست و نماز خواندن با آن باطل است، ولى استفاده از پلاتين كه فلزّ ديگرى است اشكالى ندارد.
. كراوات : چون در حال حاضر و در كشور ما اين كار شعار بيگانگان و همبستگى با آنها محسوب مى‌شود، از آن اجتناب كنيد. ولى پوشيدن آن در كشورهايى كه جزئى از لباس مردم است، اشكالى ندارد.
. فلسفه حرمت طلا و ابريشم براى مردان : زينت، جزئى از زندگانى زنان است و به همين علت اسلام اجازه استفاده زينت، حتّى طلا و لباس ابريشم (البتّه در حدّ معقول و به دور از اسراف) را به آنها داده و بر مردان حرام كرده است.
. ديدن فيلم و عكس نامحرم : هرگاه صاحبان فيلم وعكس را بشناسد ديدن آن جايز نيست و اگر آنها را نشناسد ومنشأ فساد نشود جايز است.
. تماشاى مسابقات ورزشى براى بانوان : تماشاى مسابقاتى نظير كشتى و شنا و جز آن براى زنان از تلويزيون جايز نيست، ولى مسابقاتى نظير فوتبال و واليبال و جز آن كه قسمت عمده بدن بازيكنان پوشيده است جايز است، مشروط بر اينكه مفسده خاصّى نداشته باشد.
. نگاه به زنان نامحرم در تلويزيون : چنانچه موجب فساد وانحراف نشود و عكس‌ها برهنه يا نيمه‌عريان نباشد، جايز است.
. تماشاى تصاوير مبتذل : نگاه كردن به چنين تصاويرى حرام واز مصاديق اشاعه فحشا است و بايد به‌طور جدّى از آن اجتناب شود.
. عطر زدن براى خانم‌ها در بيرون از منزل : از اين كار در روايت اسلامى نهى شده است[2] ، ولى چنانچه مقدار كمى براى از بين بردن بوى عرق و مانند آن استفاده كنند مانعى ندارد.
. صله رحم با بستگان گناهكار : هرگاه ادامه رابطه با آنها مفسده داشته باشد و يا ترك آن موجب نهى از منكر آنان شود مى‌توان موقّتآ آن را ترك كرد. در غير اين دو صورت، بايد در حدّ واجب صله رحم كرد، و در عين حال امر به معروف و نهى از منكر با زبان خوش فراموش نشود.
. چت كردن : اين كار با جنس مخالف اشكال دارد و غالباً پى‌امدهاى منفى به همراه دارد، مگر اينكه مقدّمه ازدواج باشد كه دراين‌صورت،به‌مقدارى كه براى ازدواج لازم است اشكالى ندارد.
. گفت‌وگو با نامحرم در محلّ كار : هرگاه جهات شرعيّه مراعات شود و به جز آن دو شخص ثالثى نيز وجود داشته باشد، يا امكان ورود ديگرى بدون اجازه آنها باشد و سخنان عادى باشد اشكال ندارد.
. گفت‌وگو ومراودات دختر و پسر : هرگاه به قصد ازدواج باشد به مقدارى كه براى ازدواج لازم است اشكالى ندارد؛ البتّه با رعايت شرايط و ضوابط شرعى.
. دوستى با نامحرم : دوستى با نامحرم جايز نيست و بايد به صورت جدّى از اين كار پرهيز كرد.
. دست دادن با نامحرم : دست دادن با نامحرم جايز نيست واگر آنها را با فرهنگ اسلام آشنا كنيم مشكل حل خواهد شد.
[1] . براى شرح بيشتر رك: تفسير نمونه، ج 14، سوره نور، ذيل آيه 31.
[2] . فروع كافى، ج 5، ص 518.
پزشکیاهل بیت
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma